gå ner i vikt löpning Christie syftar till att ta itu med hans vikt på egna villkor

kalorier isbergssallad Christie syftar till att ta itu med hans vikt på egna villkor

New Jersey guvernören beskrev snart sig som den hälsosammaste feta killen du någonsin sett i ditt liv och delar privata detaljer om hans kolesterol och blodsocker med Letterman. Och i ett ögonblick motverkade republikan ett tidigare White House-doktorns förslag att hans vikt skulle uppvisa allvarliga hälsorisker om han valdes till president.

Genom utformning eller inte, slutade 50-årsåldern en personlig och politisk plan för att hantera sin vikt på ett mer koncentrerat sätt, kanske än någonsin tidigare, och om några dagar. Och han tog upp en politisk sårbarhet i hans obestridliga strävan att framträda som en ledande ledare i republikanska partiet, om inte bli hans parti 2016 presidentvalförteckning.

På torsdagen turnerade Christie denna kustsamhälle som en del av återhämtningsinsatserna från Superstorm Sandy. Det var oklart huruvida fokuset tidigare i veckan om hans vikt och hans löfte att kontrollera det signalerade hans tänkande som det hänförde sig till en potentiell körning till president eller om det bara var en fortsättning på status quo för en man som har kämpat med hans storlek i tre decennier.

Oavsett svaret, den republikanska s candor om en fråga som han länge har hävdat var personligt inte politiskt visade en önskan att ramma den åriga debatten om sin stora storlek på en kritisk tid i sin politiska karriär och när landet behandlar en överviktepidemi . Och hur han hanterade frågor om hans vikt i samband med uppmärksamheten om medieuppmärksamhet föreslog en strategi för att hantera frågan självförsvagande humor, reflektionsmoment och en plan för att ta ansvar för sin hälsa.

Det fanns också ögonblick av ilska.

Christie bristled efter att en tidigare vit husläkare, Dr. Connie Mariano, berättade för CNN att hans vikt kan uppvisa allvarliga hälsorisker för en president.

Jag är republikan, så jag gillar Chris Christie mycket. Jag vill att han ska springa. Jag vill bara att han ska gå ner i vikt, sade Mariano tisdag. Jag oroar mig för att den här mannen dör på kontoret.

Christie föreslog senare att läkaren skulle hålla käften tills hon ger honom en fysisk och tar sin familjehistoria. Det här är bara en annan hack som vill ha fem minuter på TV, sa han.

Efter att ha skämt med Letterman på sen show och castigating Mariano slog Christie en mer personlig ton med reportrar: Tanken att jag inte bryr mig om det här, jag bryr mig naturligtvis om det, och jag gör det bästa jag kan, han sade samtidigt erkänna att dieting har varit en vanlig del av sitt liv i 30 år.

Fokus på Christies vikt kommer som republikanska kändisar över hela landet och potentiella presidentkandidater jockey att framstå som ledare för en GOP som saknar en standardbärare efter Mitt Romney s nederlag.

Christie s allierade, medicinsk personal och jämn historia tyder på att hans vikt presenterar både praktiska och politiska problem.

Få signifikanta överviktiga presidentkandidater har lyckats i den moderna politiska eran, när TV blev en viktig faktor för att forma väljareens attityder. Det finns omtvistade rapporter som president William Howard Taft inte kunde passa in i ett vithus badkar för ett sekel sedan, men bara en handfull presidenter har sedan ansetts vara överviktiga. President Bill Clinton kämpade ibland med sin vikt, men han var väsentligt smalare än New Jersey guvernören.

Christie körs för val och kommer sannolikt att utmanas av den demokratiska staten sen Barbara Buono, en passform 59 årig som kör, simmar och arbetar regelbundet. Han har också hållit dörren öppen för ett eventuellt White House-kör.

Jag vägrar att uttrycka det politiskt, säger Christie rådgivare Bill Palatucci. Han är min vän först och främst. Jag vill se honom gå ner i vikt för sig själv och hans familj. Han och andra säger att problemet är allvarligt av hälsoskäl, om inte den allmänna uppfattningen att hans vikt kan hindra hans prestation i en av världens mest stressiga jobb. Men Palatucci föreslog också att Christies vikt, särskilt hans kamp för att kontrollera det, i slutändan kunde bli en politisk tillgång.

På många sätt för de flesta New Jersyans är det en enastående kvalitet. Det är därför den här killen är äkta, sa Palatucci. Han medger lätt att han har ett problem som han har kämpat med i 30 år.

Hittills är det ingen tecken på att det har påverkat hans politiska ställning i New Jersey, där registrerade väljare sen i förra månaden gav honom ett rekordhögt 74 procent godkännande betyg, enligt Quinnipiac University.

Christie har också andra potentiellt allvarligare politiska ansvar, och om han vidtar åtgärder för att ta itu med dem under de kommande månaderna kan han signalera sina politiska avsikter. Hans brash sätt skulle kunna utlösa väljare utanför New Jersey, och konservativa som utgör presidentvalet är arg över hans uttryckliga beröm om president Barack Obamas svar på Superstorm Sandy.

Han kommer att ha några utmaningar inom republikanska partiet bara för att han gav Obama en fransk kyss på Jersey shore, sade republikanska operativa Hogan Gidley. Men det finns också en uppfattningsfråga för många kandidater. Rösterna baserar sina röster på några mycket udda saker.

Gidley vet väl de politiska utmaningarna för överviktiga kandidater, som tidigare arbetat för Arkansas Gov. Mike Huckabee, en före detta GOP-presidentskandidat som också kämpade med fetma. Efter att ha vunnit en ultimatum från sin läkare, förlorade Huckabee mer än 100 pounds och skrev en bok om, avsluta gräva din grav med en kniv och gaffel innan han lanserade sitt presidentbud under 2008.

Christie har aldrig släppt sin medicinska rekord en sedvanlig sedvanlig för presidentkandidater och han bristled när hans storlek kom upp under 2009 guvernör s ras.

Han är knappast ensam i sin kamp. Mer än en tredjedel av de vuxna som är 20 år och äldre är överviktiga och en tredjedel är överviktig, enligt Centers for Disease Control and Prevention.

Den republikanska nationella kommitténs ordförande Reince Priebus tvivlar inte på att utseendet är viktigt för någon nationell kandidat, men han avvisar uppfattningen att Christie s storlek är en skuld.

Hans kampar som han har pratat om faktiskt gör honom inspirerande, sade Priebus torsdag. Jag tycker att han är utomordentligt smart. Jag tror att han är en begåvad guvernör. Och så är han lite överviktig. Så vad? Folk rapporterade från Washington.
gå ner i vikt löpning Christie syftar till att ta itu med hans vikt på egna villkor