gå ner i vikt på en månad City Sound Inertia

gå ner i vikt snabbt och effektivt City Sound Inertia

För dem som har köpt James Blake s mycket lovade debutalbum och har förblev underwhelmed är mitt råd det här: se honom live. En grundläggande mängd av hans musiks dynamiska intervall och effekt minskar av det inspelade mediet, speciellt om det lyssnar på öronproppar eller en dators inbyggda högtalare, men även när den spelas på vinyl genom ett högkvalitativt system. Kanske är detta avsiktligt. Kanske visste Blake förmodligen att de flesta som lyssnade på hans album skulle göra det ensam, och blandade det strategiskt för att vara lugn och intim.

Vad som verkar tunt och minimalistiskt på hans album blev dock vild och tät i en levande miljö när James Blake uppträdde på Fillmore. Detta var inte mer uppenbart än i ‘Begränsa till din kärlek’, en liten låtande sång på rekord. Men vid Fillmore skred låtens underbassregister bokstavligen romernas fönstren och rubbade insidan av den utsålda publiken. Effekten var förvånansvärt och tillförde en helt ny dimension till den annars släta, söta sången. spela, det är helt enkelt en gräns för ens kärlek, men levande, Blakes prestanda verkar observera att när den gränsen är uppnådd, stör saker och röra och skaka. Kraftigt.

Med bara en trebit, inklusive en trumsats som består av mestadels elektroniska triggers, slog Blake och hans band vildspänning ut ur tunna luftar, allt medan Blake s röst flyttade ängel över turbulensen. Detta är en sida ur Radiohead-läroboken, men Blakes exekvering är mer känslomässigt direkt och mindre cerebral. Hans smala, feta bygga lägger till hans överklagande; låtar som ‘The Wilhelm Scream’, som var fantastisk på Fillmore, försegla det för gott. Det är frestande att relatera sin vanliga överklagande i systheserad musik till Howard Jones ‘, ärligt talat.

Men de nya låtarna Blake spelade live på Fillmore tjocka, brådskande collage av cacophony borstade bort varje smak av månadens tankar. Om han fortsätter att trycka på kuvertet (och VCA och LFO), och om han på något sätt lyckas få effekten av hans live show på rekord, lämnar han hype i dammet.

Det finns en kemi om levande musik som refereras ganska ständigt, den här saken av utövande som matar ut fansen, och fansen matar ut artisten tills ett mytiskt plan är uppnått där den energi som skapas är större än summan av dess delar. Det här fenomenet har inget namn, men går till ett par shows och du kommer så småningom se och känna den i handling, särskilt med upp och kommande artister gav plötsligt en tidvågsvåg av uppmärksamhet. Några upp och komma, säger som Kreayshawn.

På sin show i San Francisco igår kväll drog publiken så mycket energi som möjligt på den 21-åriga Oakland-rapsen, vars ‘Gucci Gucci’ -video är på 13 miljoner visningar och räknar. Men på scenen vid Slim ‘s verkade Kreayshawn antingen oförmögen eller ointresserad att ge den tillbaka, antingen medvetet förlita sig på den omedelbara berömmelsen av hennes omedelbara berömmelse för att ge spänning, eller nervös om en hemstadsmassa eller, du vet, hon kunde bara varit ganska stenad .

Beviljas, detta kommer säkerligen att förbättras med mer erfarenhet. Satsen var trashy, ytlig och rolig, som förväntat. Och trots Kreayshawns motståndare som säger att hon inte kan tappa, är hon naturlig på mikrofonen i det sanna testet av en levande inställning. På äldre mixtape rambles som ‘Wavey’ eller det nya spåret ‘Rich Whores’, stannade Kreayshawn på peka, håller sig under basens vikt och faller inte tillbaka på förspelad sång som några av showens öppnare.

Fortfarande var det något fel. Även när den utsålda publiken sjöng med sig, stod den otroligt tunna Kreayshawn på scenen med en osäker luft, som om hon inte bestämde vilken typ av stjärna hon bara vill vara, antingen den typ som strävar efter att ansluta sig till fans, eller Det slag som försökte vara så avskräckt att folk dras till henne mer. Resultatet var att klubbens energi inte reflekterades av Kreayshawn på scenen, men istället släpptes in i spjälsarna, den brunns från undersidan gradvis torkar ut.

Föreställningen förbättrades markant med ankomsten av V Nasty, som verkade verkligen uppskattad att ha sitt ögonblick i rampljuset, oavsett hur flyktig eller kontroversiell det ögonblicket kan vara. Med de tre på scenen tillsammans kom ett element i den klassiska pojkbandsmetoden upp: en grupp av separata personligheter, märkt som en. V Nasty, den stonewashed jean bär vit skräp foulmouth kär i Waka Flocka; Lil ‘Debbie, den obekväma, otaliga mannen längs med på ritten, och Kreayshawn, den mager, modedesignerade Powerpuff-flickan i gänget.

Efter ‘Bumpin’ Bumpin ” gick sin kurs, intrånget till ‘Gucci Gucci’ sjönk. Platsen gick nötter, och även om publiken kunde ha sjungit hela låten för henne, stannade Kreayshawn på mikrofonen för varje rad. Slutligen hade ett slags höjdpunkt nåtts, och det var lika bra det var den sista sången i uppsättningen. Därefter dansade White Girl Mob till Cherrelles ‘Lördagskärlek’, en kamp mellan två tjejer bröt ut framför scenen och Kreayshawn viftade och gick ner i backstage trappan på väg för att vara värd för den röda mattan på VMAs denna söndag, pratar mode med stjärnorna. Skit, det kan till och med fungera bättre än att rappa. Vem vet?

Saker på Country Music Show: För det första finns det linjer! Långa, långa linjer. En linje för grillen sträcker sig över fältet, så jag räknade det. 145 personer, alla väntar i linje! Sedan tittade jag till mitt vänstra andra grillställ, en annan lång linje. Linjen för Coors, påfallande, inte så länge. Smög alla i flaskor av Jack Daniels? Därefter finns det merch-standen, med heta rosa T-shirts som läser Tjejen, vill du skaka den ?, som tillhör stödjande handling Luke Bryan. Med nummer 1 Country Album den här veckan har Bryan publiken i handflatan för hans set.

Bryan själv hade på sig klädda jeans och ett kristallklädd bälte och hade tillräckligt med spunk för att fylla en traktortank. Visst är hans låtar snygga (se: det är en bra sak, men man kan överlämna den till Bryan, för att han oroar sig för att kolla in Google Maps innan han spelar och jobbar lokala platser i sina låtar. Fallet är Red in Trucks, med den ändrade, Sonoma County relevanta linjen, den ryska floden tvättades bort som Kalifornien smuts. Människor åt det! De fick också på varandra axlar, drack öl och gick slutet på hans uppsättning, Bryan gitarrist spelade riffen till Bells, vilket ledde i sin egen träff, My Friends Say, som sedan ledde in i en frigginvers och kör av Sandman, av Metallica, och sedan tillbaka in i sin egen sång, avslutade showen. Det verkar vara en trend i ny landmusik som slutar visa med en hårdrock sång. Miranda Lambert gjorde det förra året med Love Rock och Roll Thompson Square, en öppnare, gjorde också Love Rock and Roll i medley med Dog och Dierks Bentley skulle avsluta sin egen uppsättning med en all-out punk sång, serenading ryttare av den mekaniska tjuren.

Hur det Dierks! önskar att ni kan se vad vi ser upp här,
gå ner i vikt på en månad City Sound Inertia
berättade han för publiken. så många Kalifornien land tjejer ikväll! Många av dem såg självklart till och enkelt och för att stoppa dig, två bakåt och tillbaka träffar tidigt i uppsättningen. Dierks sprang också cirklar runt scenen, berättade för historier om att dricka i en lokal bryggpub och tog bilder med fans. Sammantaget spelade en välspelad uppsättning, och de som saknade det kunde ha hört det, för när de kom hem blev Facebook loggad med folk som klagade på att höra musiken så långt bort som SRJC och Flamingo Hotel. Dierks för alla verkar det.

Cut Chemist s show vid Mezzanine debiterades som ‘Tunnel Vision’, och det kan lika väl ha haft en medföljande Playbill, utdelad vid dörren. Visningen var hela natten som hiphopteater, med skript scenarier och scenblockering, som kulminerade i Los Angeles DJs okaraktäristiska tjocka, täta uppsättning.

Som en av de sista av de dedikerade vinyl-DJ-skivorna, sköt Cut Chemist skarp skicklighet till sin egen lag II, som heter Polisens ljud. En vinyl bara uppsättning af afrikanska raster spelades på en skivspelare och med loopar styrda av olika fotkontakter, var det den tekniska höjdpunkten på natten. Annars stämde han på sin bärbara datoruppsättning, ‘Bunky’s Pick’, ‘A Day at the Races’ och Tune Yards ‘Gangsta’, som vätskeformigt blandar varandra, bryter både nya och gamla och värd Edan, Paten Locke och Mr . Lev på ‘The Storm.’

Cut Chemist är i en tuff position dessa dagar. De flesta av de knep han har blivit honed genom åren som en av världens största och mest innovativa DJ-apparater, kan nu lätt misslyckas. Han har ingen Jurassic 5-typ grupp för att tillhandahålla konstant arbete; turntablism som vi en gång visste att det är en nisch istället för ett fenomen osv. Så när han var tvungen att peka ut på publiken att hans ljud av polis segmentet var särskilt svårt, eller stoppade uppsättningen för att chastisera Mezzanine om bildskärmarna, eller verkade störd att publiken inte rörde sig för en J5-paus … ja det är förlåtligt. ‘Du’ är den bästa publiken på resan hittills ‘, sa han till ett halvt fullhus i slutet, klockan 1:45 och det gör ont.’

Edans uppsättning var oupphörlig underhållning och inte bara för att han hade på sig en peruk över hans redan stora hår. Han levererade spår från Beauty och Beat, som ‘Colors’, helt självständigt, med en mikrofon i ena handen och jonglering av slog med den andra, han oregelbundna en blixtsnabb acapella med Paten Locke. Han hade Locke flip genom varje skiva som nämns i ‘Rock and Roll’ för publiken medan han rappade. Han skar upp ‘Femme Fatale’ med Run DMC. Han spelade kazoo och gitarr. Ekkoparty var roligt och allt, men här hoppas han sätter upp en riktig uppföljning till Skönhet och Beat.

Mr Lif sträckte ut ett segment om att få ett företagsjobb, betalt $ 6,50 / hr., Röka fem blunts och döda sin chef. Det var inte så dumt som det kanske låter, för att Mr. Lif definierar ‘på punkt’ är han avsiktlig, exakt och uppenbarad med ett engagemang som matchar hans kostym och hatt. Hans långa acapella om McDonalds folkmord på landet dödade, och han hyllade stammen, Gangstarr och GZA. En fulländig utövande, herr Lif, och en perfekt MC för att sparka av en natt med hiphopteater.

Charles Bradley har haft ett helvete av ett liv, och Menahan Street Band har haft ett helvete av en åktur. Den 63-åriga sångaren vaknade nyligen i sin mors hus för att upptäcka att hans bror hade blivit sköt och dödad av hans brorson, men Menahan Street Band var upptagen med att provas av Jay Z för ‘Roc Boyz’. De två kom tillsammans, och passformen är slät, även om låtarna inte är. Jag menar det på ett bra sätt: Bradley är ett beast, en James Brown-inspirerad artist och grät smärtan genom sina porer som faller på knäna och klappar på mikrofältet runt. Kom aldrig ihåg att han har en halv knäppt smutsig arbetsjumpsuit och gyrating hans höfter; Han är jättebra, och det är ingen som älskar det.

Helgets uppsättning går till fördjupningar, och jag kan vara partisk: när hennes album kom ut var jag så lyckligt dumbfounded att jag inte ens kunde granska det ordentligt. Men som någonting fragmenterat och ovanligt samlas det med upprepade lyssnar och började känna sig som en samling av rakt upp välsmakande hits. Live, Merrill Garbus och hennes band riva hela skivan ihop igen genom att slingra varje enskild trumma och vokalprov, lägga den med bas och horn och kasta hela den galna röra ut i luft. Garbus verkar glada att vara hemma i Bay Area, krediterar publiken med ‘generell vibe och awesomeness’ när det är klart, det är hon som levererar båda. Den höga falsetten i slutet av ‘Powa’ är frosten, men hela uppsättningen är otroligt. Vi pratar lite efteråt; hon berättar ‘Santa Rosa är inte piddly’. Så där. Det är officiellt.

Latyrx spelar idag tillsammans med Jazz Mafia, ledd av Adam Theis. Även om de flesta hiphop / jazzbehandlingar blir platta fungerar den här helt. Ingen av låtarna blir omarbetade, till exempel, bigband swing eller någonting det är fortfarande hiphop, med DJ och trummisen håller den ner. Alla klassikerna är här: ‘Säg det’, ‘Latyrx’, ‘Lady Don’ t Tek No, ” Rankin 1 ‘och den sång som fungerar bäst med bandet, särskilt strängdelen:’ Storm Warning ‘, som är bara otroligt. De runda ut det med en liten ‘8 Point Agenda’, och de skriker till och med Forestville. Två tummar uppåt.

Det finns bara skopor och skopor av sex i luften för Major Lazer. Alla runt omkring mig är torra humping. De har en hype man och en böljande tjej. Flickan gör splittringen, sveper benen bakom nacken och ökar vanligtvis könet kvoten. Människorna fortsätter att torka. Diplo och Switch är nonstop på däcken och betjänar en konstant angrepp. I slutet av slutet berättar deras hype-man att alla ska ta av sina skjortor, vilket betyder att alla börjar torka på topless. Graviditetsgraden i området tonåring kommer att höjas nio månader från och med nu.

Jag älskar mig lite hopplös träningsbrott så mycket som nästa kille, så jag hamnar i Gallagher-tältet. Jag tror verkligen Gallagher kunde göra en Neil Hamburger esque comeback om han spelar sina kort rätt. Han är gammal, han är bitter, han är inte rolig, han går halvhjärtat igenom rörelserna i sina gamla skämt och suger i grunden. Psykologiskt kan detta helt fungera till hans fördel, jag menar det, varför jag intresserade mig för att träffa honom.

Gallagher går sent, men det är nästan lika kul att vänta på Gallagher som det ser honom. De flesta människor är redan klädda i plastpåsar. De sjunger / Gall a gher !, gå sedan Giants !, och då börjar de alla göra vågan. Slutligen Gallagher, som bär en T-shirt av sig själv, staggers ut clutching en Heineken och suger på en cigarett. hade en hjärtattack för två månader sedan, berättar han för publiken. Det går bra så långt.

Men Gallagher går snabbt ner i att helt enkelt vara irriterande. Han singlar ut en tjej i publiken, plockar upp en tennisracket och några Wiffle-bollar, och säger, krossar dessa plastbollar och slår den här tjejen i ansiktet och får henne att gråta! (Senare lägger han till, bryr sig inte om att hon pissar av tjejerna, jag kan knulla någonting. Det påminner mig om att läsa roliga saker om elaka tvättar är detsamma som att behöva lida genom samma elakvård. Han gör några mer skämt, men de är roliga. Värre tar han sig allvarligt.

Den roligaste delen av Gallagher-uppsättningen är att eftersom han valde att gå sent, kommer hälften upp och går ut på honom efter 15 minuter spelar både Arcade Fire och Deadmau5 klockan 8:00. Kanske har några personer fastnat för att bli spridda med vattenmelon?

Det är lätt att glömma hur elektrifierande Arcade Fire är levande och säker, entusiasmen är utan tvivel tvungen på vissa nätter. Ingen kan munnen orden till varje låt i flera år och fortfarande vara autentiskt som pumpad som Regine verkar vara. Men vad är populärmusik men en stor illusion? Arcade Fire = Succumb till uppliftningen.

Win Butler verkar som att han försöker ansluta till San Francisco och nämna den tid som de spelade den stora amerikanska musikhallen, hur han gick och kollade ut matbåsarna tidigare, hur han älskar vädret och skulle flytta dit om det inte var ‘ t så dyrt. (Några ropade ‘fauxhemian’ för någon som förmodligen väl avstängd som Win Butler att fråga om hyran är för jävla hög,
gå ner i vikt på en månad City Sound Inertia
men jag sitter med honom. Jag har ett heltidsjobb och äter fortfarande ibland ur papperskorgen.) Jag antar att du ansluter med en folkmassa av en bazillion via avslappnad mellan anthem patter måste vara en skrämmande uppgift.

Det är inte mycket i överraskningsdepten. Satsen är förutsägbar men mycket välspelad. Men när vi går bort, innan den sista sången sjunger Butler dessa två nyckellinjer från LCD Soundsystem s ‘Alla mina vänner’: