gå ner i vikt program Coachingförändring kommer sannolikt inte att innebära stora skillnader vid Vanderbilt

banta med ägg Coachingförändring kommer sannolikt inte att innebära stora skillnader vid Vanderbilt

Med ren förtjänst av att Vanderbilt kommer att ha en ny fotbollstränare måste det vara några skillnader från de senaste åtta åren under Bobby Johnson, som avbröt på onsdagen. Det faktum att den interna tränaren Robbie Caldwell har som en delad historia med Johnson, kan dock vara skillnaderna lika mycket som den mellan deras förnamn.

du har coaching länge, självklart har du några tankar, sade Caldwell onsdag. Anledningen till att jag här är Coach Johnson. Han bjöd mig att komma med sin personal, och jag gillade hur han gjorde saker och gör saker och våra filosofier är likartade.

Johnson och Caldwell gick in i college coaching rangordnade tillsammans. Inför de ekonomiska realiteterna som följde på platsnivåer på mitten av 1970-talet sålde de radioannonsering på fritiden för att komplettera sina inkomster.

och jag började som (akademikerassistenter) tillsammans 1976, sade Caldwell. var äldre än jag, och han tog mig under hans vinge då och jag tog honom under min.

Med undantag för en säsong var de två tillsammans på Furmans personal fram till 1985. Vid den tiden gick Caldwell med i North Carolina State, där han coachade offensiven och så småningom fördes till assisterande huvudtränare.

En nästan identisk följd av händelser ägde rum efter att han kom till Vanderbilt tillsammans med Johnson år 2002 efter att han tillbringat två år i North Carolina. Endast den här gången öppnade topplatsen plötsligt, och därmed var han i stånd att bli huvudtränare.

mycket upphetsad, senior defensive tackle Adam Smotherman sa. älska den här coachingpersonalen och jag älskar att leka för dem.

Caldwell är en bra person, en bra man och en bra fotbollstränare. I grund och botten är han och Coach Johnson skuren av samma tyg. De bästa vännerna och de har länge varit tillsammans. Inte mycket kommer att förändras, jag tror inte.

Caldwell gjorde inte en signifikant skillnad mellan sig själv och sin föregångare.

började ut med att vara coach, sa han. gjorde.

Det är lite osannolikt att Johnson blev en huvudtränare 1994, då han tog toppen på Furman. Han höll den positionen åtta år innan han kom till Vanderbilt.

Caldwell har däremot varit collegeassistent sedan 1978.

(var) vår biträdande huvudtränare han har tjänat denna position, sade vice kansler David Williams. 100 procent bakom Robbie och resten av personalen.

Med början av träningen ungefär tre veckor bort, det är inte dags att göra betydande förändringar i praktikplanerna eller grundläggande system, även om det är önskvärt.

Ordningarna installerades under vårfotbollen och mycket av praktikplanerna slutfördes under de senaste veckorna.

en stor del av det som du bara måste hämta och gå eftersom du inte har tid att göra förändringar, sa Caldwell. ha vår egen smak, visst. Jag har lite något annat. Kanske jag gå ner i vikt eller vad som helst.
gå ner i vikt program Coachingförändring kommer sannolikt inte att innebära stora skillnader vid Vanderbilt