gå ner i vikt snabbt och enkelt Citys budgivningsprocess under brand efter golfbanans grilloperatör förlorar kontrakt

att gå ner i vikt Citys budgivningsprocess under brand efter golfbanans grilloperatör förlorar kontrakt

Under de senaste fyra åren har Frank Gallegos och hans familj drivit den lilla men mysiga restaurangen i staden Marty Sanchez Links de Santa Fe golfbana utanför Caja del Rio Road.

När staden lade kontraktet ut till bud igen i slutet av förra året lade Gallegos fram ett annat förslag att tillhandahålla mat och drycksservice vid 18-håls golfbanan. Han tänkte på sin erfarenhet, track record och vad han kallade ett bra samarbete med staden och dess anställda skulle tjäna honom ett annat kontrakt.

En utvärderingskommitté bestående av fem stadens anställda rekommenderade att tilldela kontraktet till en annan leverantör, som som det visar sig lägga fram ett förslag som är nästan identiskt med det bud som Gallegos inkom för att få jobbet för fyra år sedan.

‘Vi började märka mycket likheter faktiskt ord för ord, stycken och meningar,’ Gallegos sa tisdag. ‘Under’ försäljningsstrategi ‘lämnade de bokstavligen min fru och vår chefs namn i sitt förslag. Glöm plagiatet, de misrepresented och sa att min fru och vår chef skulle jobba för dem. Det är den längsta saken från sanningen. ‘

Ever Paz, en lokal kock och matleverantör som lämnade det vinnande budet på uppdrag av ett företag som heter El Sabor, gav inte tillbaka ett meddelande som sökte kommentarer.

Men den uppenbara cribbing och utvärderingsprocessen har i allmänhet kastat det föreslagna kontraktet i luften och väckt frågor om stadens förmåga att utvärdera bud.

Även en av utvärderingsutskottets medlemmar ville avstå från processen.

‘Är det möjligt att ta bort min röst från RFP,’ eller ansökan om förslag, skrev Brian Hodges, golfbana superintendent, i ett mail till Rob Carter, stadens Parks and Recreation Department direktör, som också var medlem i utskott.

‘Det här blir värre och värre varje dag’, skrev Hodges. ‘Jag kan inte ens vara på golfbanan utan att bli ifrågasatt över restaurangbeslutet. Det har blivit politiskt och jag har inga intentioner att vara politiker.’

Carter platt avvisad Hodges ‘begäran.

‘Beslutet står och vi måste stå fast vid våra beslut,’ svarade Carter.

Staden har dock viftat på sina beslut.

När personalen vid Kommunal rekreationskomplex gick före stadens finansutskott för att begära godkännande av det nya leaset med El Sabor i slutet av förra året, uttryckte några ledamöter i utskottet oro över utvärderingsprocessen.

Styrelseledamot Peter Ives sa att det var ‘något nyfiket’ ett nytt företag kunde överlista en etablerad restaurang baserad på sådana kriterier som tidigare erfarenhet, företagserfarenhet,
gå ner i vikt snabbt och enkelt Citys budgivningsprocess under brand efter golfbanans grilloperatör förlorar kontrakt
prissättning och ‘försäljnings systemkännedom’. Rådgivare Signe Lindell noterade en av de fem utvärderarna gjorde The Links Bar Grill betydligt lägre än de andra och sa att hon var ‘mycket obekväma’ med en sådan outlier.

Utskottet röstade ändå för att överlämna förslaget till hela kommunfullmäktige för överväganden.

I november inlämnade Gallegos ett formellt protest mot staden och hävdade att medlemmarna i utvärderingskommittén hade visat en tydlig bias i sin poäng. El Sabor, som gjorde affärer som El Sabor på Länkarna, fick ett totalt poäng på 2.085 medan Gallegos ‘The Links Bar Grill fick en mycket lägre poäng på 1.670.

Staden verkade villig att acceptera Gallegos ‘protestera och börja på nytt.

‘När utmärkelsen sammanfattades och presenterades för finansutskottet, följdes inte riktiga rutiner för att presentera resultaten,’ skrev Shirley Rodriguez, stadens inköpschef, till Gallegos. ‘Som ett resultat av uppfattningen av bias och en icke-övertygande slutsats för priset kräver att finansdepartementet och inköpsbyrån kör processen för andra gången. Jag kommer att meddela dig när RFP är tillgänglig. ‘

Under tiden sade Gallegos att han och staden enades muntligt om att förlänga det befintliga kontraktet i tre månader.

‘Jag ville inte att golfbanan skulle gå utan några tjänster,’ sa han. ‘Jag menar att vi har etablerat många vänskap här på golfbanan.’

Gallegos sa att han betalade staden cirka 7 600 dollar per år i hyra, plus en procentandel av intäkterna från händelserna där restaurangen var där.

När Gallegos var beredd att lägga fram ett annat bud i väntan på att staden utfärde en annan ansökningsansökan fick han en kopia av El Sabors vinnande förslag och noterade omedelbart de slående likheterna med sitt ursprungliga förslag.

‘Det är uppenbart att de klippte och klistrade in hela vår RFP,’ skrev Gallegos i ett mail till stadschefen Brian Snyder.

Gallegos sa att han inte vet hur El Sabor fick en kopia av sitt ursprungliga förslag, men han hävdar att det kan innebära en tidigare kommunal rekreationskomplex anställd som hade frivilligt att titta på sitt förslag för fyra år sedan och erbjuda förslag.

Efter att Gallegos lämnade ett protest, överklagade Paz, den vinnande budgivaren, stadens beslut att utfärda en annan RFP.

Staden sitter med Paz och berättade för Gallegos i ett brev som hans protest beviljades ‘på vad som trodde vara en processmässig missuppfattning’.

Adam Johnson, stadens finansdirektör, sa i ett e-mail onsdag att staden inte grundade sitt beslut att lägga ut ett annat bud på påstådd partiskhet men erkände att rätt procedur för att presentera poängtotal inte följdes.

Staden ‘reviderade’ sitt beslut efter att Paz invände, sa han. Han sa att staden rekalibrerade poängen genom att tillämpa vad som kallas ‘lokal preferens’ till båda anbudsgivarna.

‘Resultatet av rekommendationen från utvärderingskommittén förändrades inte väsentligt,’ skrev han. ‘Vidare undertecknade alla utvärderingsutskottets ledamöter den nödvändiga informationen att ingen intressekonflikt stör deras bedömning i upphandlingsprocessen.’
gå ner i vikt snabbt och enkelt Citys budgivningsprocess under brand efter golfbanans grilloperatör förlorar kontrakt