hur man går ner i vikt snabbt Clinton och Jones bosätta sig presidenten håller med om att betala hans anklagare

bra kost för viktminskning Clinton och Jones bosätta sig presidenten håller med om att betala hans anklagare

WASHINGTON Avsluta en av Amerikas mest kända och skadliga rättegångar, president Clinton kom överens i går för att betala Paula Corbin Jones 850 000 dollar för att dra tillbaka sitt sexuella missförhållandefall. Presidenten gjorde ingen ursäkt och erkände ingenting.

Genom att lösa det fall som hade lett till sexskandalen Monica Lewinsky, stoppade Clinton en laglig utmaning som hotade att springa på i flera månader och kan ha gått till prövning i en översvämning av mer negativ publicitet.

Jones står för att få lite pengar efter att hennes advokater tar en obestämd andel från en rättegång som har blivit avskedad och vars långsiktiga utsikter var tveksamma, även om det hade blivit återupplivad vid överklagande och försatt.

Hennes man, Steven Jones, berättade för reportrar utanför hans Long Beach, Kalifornien, villa: ‘Betala en stor summa pengar gör ett uttalande på egen hand. Det här är Paulas rykte som vi kämpade för.’

De juridiska överväganden som körde varje sida till en slutlig överenskommelse diskuterades inte offentligt igår. Men det visade sig att varje sida hade beräknat att kostnaden för att fortsätta montera lagliga räkningar och risken att leda ett avgörande bakslag gjorde det värt att stoppa.

Ingen president före Clinton hade någonsin blivit stämd över personligt beteende, och ingen hade någonsin ställts inför en rättegång som hotade att leda till förföljelse och borttagning från kontoret.

‘Presidenten har bestämt sig för att han inte är beredd att tillbringa ytterligare en timme i denna fråga’, säger Robert S. Bennett, hans advokat i ärendet. Bennett sade att presidenten ‘förblir säker’ att Jones ‘påstående var’ baslösa ‘.

‘Det är klart’, sade hans advokat ‘att det amerikanska folket vill att deras president och kongress ska fokusera på problemen de valts att lösa. Det här är ett steg i den riktningen.’

‘Det är över, jag är glad’

Jones, efter att ha läst uppgörelsen, grät och sa: ‘Det är över,
hur man går ner i vikt snabbt Clinton och Jones bosätta sig presidenten håller med om att betala hans anklagare
jag är glad’, säger hennes talesman Susan Carpenter McMillan. Talskvinnaens man, Bill McMillan, en av Jones ‘advokater och en förhandlare i förlikningen, sade:’ Paula är kittad till döden. Hon är extatisk, så lycklig som en individ kan vara. ‘

Det kan vara för tidigt att veta huruvida affären ger Clinton och hans assistenter mer frihet att manövrera i samband med förföljelsen.

Fallet ledde till Lewinsky sond

Jones ‘rättegång hade lett direkt till den explosiva Lewinsky-sexskandalen som i månader hade hotat att avsluta Clintons presidentskap, en skandal som ännu inte har lösts. En förföljelseförfrågan är att återuppta nästa vecka.

Timmerman McMillan lovordade Jones ‘roll i att föra skandalen som har uppslukat Clinton:’ Den här nationen är skyldig i Paula Jones ett riktigt tack. Jag tror att hon avslöjade honom för vad han var. Det skulle inte ha blivit någon impeachment, ingen Monica Lewinsky, ingen Kathleen Willey skulle det ha varit något utan Paula Jones-fallet. ‘

Jones ‘advokater, med hjälp av andra, upptäckte Lewinsky och det sexuella förhållandet hon hade med Clinton under en sökning efter kvinnor med vilka Clinton hade varit intim. I januari förklarade han under ed i fallet att presidenten hade haft sexuella relationer med Lewinsky .

Inom några dagar lovade Clinton Kenneth W. Starr att använda band som Lewinskys vän Linda R. Under avtalet lovade Clinton att betala 850 000 dollar inom 60 dagar.

Avtalet noterade att summan är ‘i full tillfredsställelse av alla påståenden’ av Jones och betonade att det inte fanns några sidor mellan dem. Avtalet säger uttryckligen att det inte utgör ‘en ansvarsskyldighet eller felaktighet av någon part’.

Det fanns inget offentligt uttalande igår kväll om var Clinton skulle få pengarna att betala till Jones, fastän Associated Press citerade en ovannämnd källa som var involverad i förhandlingarna och sa att ungefär hälften av pengarna skulle komma från en försäkring och ungefär hälften från en juridisk försvarsfond som nu uppgår till mer än 2 miljoner dollar i donationer.

Avvecklingen kommer 4 1/2 år efter att Jones stämde Clinton över vad hon sa var en grov sexuell förskott som han gjorde mot henne i Little Rock, Ark., Hotellrum 1991. Vid den tiden var Clinton Arkansas guvernör och Jones var en lågnivå statlig anställd. Hon sa att händelsen inträffade efter att hon kallades till Clintons hotellrum av en statlig trooper.

Clinton förklarade fast att incidenten inträffade, och Bennett fördömde rättegången som ‘tabloid sopor.’
hur man går ner i vikt snabbt Clinton och Jones bosätta sig presidenten håller med om att betala hans anklagare