mat vid viktminskning CHS brottning letar efter ledare att komma fram

gå ner i vikt matschema CHS brottning letar efter ledare att komma fram

Upperman High School, i sin första säsong som ett program, kommer också att tävla i matchen.

En av de största utmaningarna i år kommer att fylla tomrummet till State Tournament Medalist Jake Harrington och andra tungvikt Allen Richardson. Förra året placerade Harrington sjätte i staten för 220 pund viktklassen som senior. Den enda andra CHS-medalisten var Lisa Garcia, som var statsmästare i flickans 125 pund viktklass, men hon är fortfarande med laget som junior i år.

‘Att förlora Harrington och Allen Richardson tar bort den närvaron på toppen, och det är ganska tufft eftersom det inte finns någon som kommer in bakom Jake just nu som kan fylla det tomrumet, förklarade CHS-huvudtränaren Scott Cook. ‘Vi har fått någon potential för att någon ska stiga upp, men att förlora en medaljevilja är alltid en hård förlust.

‘Lyckligtvis var vi ganska unga i fjol, och många av de här killarna har vuxit till några stora roller. Vi har en hel del seniorer på laget i år.’

Cavs ‘ung ålder i fjol har gjort för en ganska erfaren grupp i år. I år är den grupp av seniorer: Hunter Harcum, Luke Denny, Bradley Houmard, Ben Bos, Jeff Enochs, Jack Wiggins och Devin Parker.

Alla har nu startupplevelse, men listan är toppad av Harcum och Houmard, som har startat hela karriären med Cavs. Harcum är också en treårig statsturneringskompetent som söker sin fjärde resa. Denny, Bos och Enochs alla hade starka årstider förra året, och Cook förväntar sig mer av samma.

‘Just nu är det en bra tid för Cavalier brottning,’ sade Cook. ‘Vi har en stor gymnasieskola med ungefär 44 45 barn. Av toppen av mitt huvud kan jag tänka på två nybörjare som kommer till vårt sortiment med tre till fyra års bröstupplevelse redan under deras bälten. sak.’

Cook lovordade också sitt lag på att fungera bra under preseason scrimmages.

‘Det som står mest för mig är att det här är ett fysiskt gäng, och det går hela vägen tillbaka till våra första år killar som aldrig har kämpat förrän vägen till våra veteraner,’ berömde Cook. ‘Nu saknar de yngre killarna uppenbarligen viss erfarenhet, men det är förväntat. Vad jag tycker om att jag ser från mina upperclassmen är deras mats närvaro. De är bara utplånade och vägrar att ge upp någon situation, bra eller dåligt. De har fått attityden, ‘Jag’ är en äldre, det här är min tid, och jag kommer att göra det mesta av det ‘.

‘Vi måste städa upp vårt utförande lite. Vi ‘kommer i situationer där vi’ inte nödvändigtvis slutar hela vägen. Vi kommer in i en takedown, och istället för att bara ta det lite längre för att verkligen säkra vår fördel, försöker vi övergå lite för tidigt. Det är saker som kommer att följa med övning. ‘

Precis som förra säsongen utformade Cook schemat för att vara extremt hård tidigt. Under de första tre veckorna kommer Cavs att möta Soddy Daisy, Cleveland, Walker Valley, Wilson Central, Baylor och McCallie med relativt ingen distriktskonkurrens.

‘Det är tufft, men om du gör det genom det, blir du’ testad ‘, sa Cook. ‘Resten av säsongen är nästan som en semester. Fångsten till det är att du måste vara fokuserad, du måste vara redo för den slipningen.’

The Cavs kommer från en säsong där fem wrestlers kvalificerade sig för statsturneringen och flera andra var extremt nära.

De återstående kvalerna är Harcum (126), Houmard (145), Bos (160) och Dylan Houser (182). Cook känner starkt att dessa tillsammans med andra kan och kommer att kvalificera sig för staten i år, så hans mål är att hjälpa dem att förbereda sig så gott han kan före dess.

‘Det största vi pratar om är bara att försöka fortsätta,’ sade Cook. ‘Vi vill fortsätta, växa i sporten, få mer erfarenhet och bli bättre med vår konditionering under hela säsongen. Det är en mycket lång fysisk årstid och vi vill vara beredda för februari. Det är vad det handlar om. Varje match är övning för den regionen och statsturneringen. ‘
mat vid viktminskning CHS brottning letar efter ledare att komma fram