isbergssallad kalorier Cane paddar hjälper till att sprida parasiter till grodor

rasa i vikt Cane paddar hjälper till att sprida parasiter till grodor

Forskare har identifierat två nya parasiter som sprider sjukdomen i kritiskt hotade australiska grodor.

Enligt forskare från University of Sydney har två myxosporiska parasiter (Myxidium spp.) Infekterat minst 10 nativa grodaarter.

Resultaten, som publicerades i vetenskapsjournalen PLOS ONE, föreslår också att dessa parasiter kan vara infödda och, i motsats till den allmänna troen, inte infördes av sydamerikanska sockerrörskläder år 1935.

Teamet hittade patogenerna i den hotade gröna och gyllene klockskytten (Litoria aurea), den södra klockskytten (Litoria raniformis) och även den gula prickade klockskytten (Litoria castanea), en art som var tills nyligen antagen utdöd.

Ashlie Hartigan, doktorand i Sydney University, som leder forskningen, säger att dessa parasiter, om de lämnas okontrollerade, skulle kunna infektera andra grodor runt Australien. De två parasiterna är likartade och utplånar fröens hjärn- och leverfunktion.

‘Infekterade grodor går ner i vikt, är slöseri, och vissa kan inte flytta ryggen, vilket gör dem mer sårbara mot rovdjur’,
isbergssallad kalorier Cane paddar hjälper till att sprida parasiter till grodor
säger Ashlie. ‘Infektion kan också minska antalet tadpoles som blir vuxna, med drabbade tadpoles mer benägna att fördröja metamorfos och dö av leversjukdom. ‘

Cane Toadsloaded med parasiter

Ashlie och hennes kollegor identifierade parasiterna i både inhemska grodor och sockerpaddor som samlades i New South Wales och Queensland, men de kunde inte hitta spår av samma myxosporea i sockerpaddlar från Brasilien och Hawaii.

‘Vi är 99 procent så att rottingens padda inte tog in det’, säger Ashlie. ‘Det är möjligt det här är en australiensisk parasit. Så kan rottnuten ha blivit klandrat när det inte borde ha varit. ‘

Men den invasiva padden är inte helt oskyldig. Forskarna tror att sockerpadden blev infekterad av parasiterna i Australien och var ansvarig för att sprida dem snabbt över östra delen av landet.

Dr Michael Mahony, herpetologist från University of Newcastle, säger att forskningen ger upphov till några intressanta frågor om rollen av sockerrörs paddlar.

‘Cane padda kunde ha spelat en roll inte konkurrera eller äta den ursprungliga arten, men genom att uppfödda parasiten’, säger han. ‘Den invasiva arten kom hit ren, nu laddar den med myxosporor och påverkar infödda grodor. Meddelandet är förstärkningen och det är värt att undersöka ytterligare. ‘

Professor Ross Alford, herpetolog från James Cook University, säger att medan forskningen är intressant bör det finnas mer arbete för att bestämma huruvida parasiten kan ha spridits tidigare av några av de andra arter som hittats i.

Golden Bell Frog conservation

Infektionssjukdomar påverkar grodpopulationer i Australien och runt om i världen. Den ikoniska gröna och gyllene klockskytten, som en gång vanligen hittades i östra Australien, är nu en av landets mest hotade grodagrupper. En återhämtningsplan från 2005 som producerades av NSW Department of Environment fann att arten saknades från 90 procent av områden som den tidigare bebos.

Ashlie säger att det är viktigt att lära sig mer om parasiternas livscykel så att de kan förhindras att orsaka ytterligare sjukdom i hotade grodor.

‘Vi kommer att kunna skärpa grodor för infektion och kontrollera spridningen till fångenskapspopulationer och hotade befolkningar i naturen’, säger hon. ‘Om folk inte ser ut, går dessa parasiter oupptäckt och kan sprida sig.’
isbergssallad kalorier Cane paddar hjälper till att sprida parasiter till grodor