måste gå ner i vikt cancer bland de största bekymmerna för Kentuckians

viktnedgång snabbt cancer bland de största bekymmerna för Kentuckians

Övervikt, cancer och problem med sjukförsäkring eller hälso-och sjukvård är tre av de fyra främsta frågorna Kentucky vuxna tror är de viktigaste hälsoproblemen i staten, enligt den första rapporten från Kentucky Health Issues Poll att släppas i år.

Sult och undernäring avrundade listan över oro för barn, medan hjärtsjukdomar gjorde de fyra bästa listorna för män och kvinnor.

Enligt Centers for Disease Control and Prevention har fetma priser stigit för Kentucky gymnasieskolor 18,5 procent år 2015 jämfört med 16,5 procent 2011 och vuxna 34,6 procent år 2015 jämfört med 30,4 procent 2011. Fetma räntorna sjönk något för barn i åldern 2 till 4 13,5 procent år 2015 jämfört med 15,6 år 2011. Stiftelsen för en hälsosam Kentucky har fokuserat på fetma i barndomen genom att ge finansiering, utbildning och tekniskt bistånd till sex samhällshälsokolitioner som arbetar med frågan i Kentucky under sin investering i Kentuckys framtid initiativ, enligt ett pressmeddelande.

Fetma fortsätter att komma upp som en topp hälsofråga, enligt Barren River District Health Department Department of Health Improvement Branch Manager Diane Sprowl.

Sprowl sade att hälsoavdelningen har flera program för att hjälpa till att ta itu med problemet.

‘Det finns individuell näringsrådgivning. Den är också tillgänglig via Medical Center,’ sa hon. ‘Det är ett bra tillfälle att arbeta med en måltidsplan för att gå ner i vikt. Fysisk aktivitet och näring är två stycken med viktförändringar.’

För näringsrådgivning i Warren County, kontakta Holly Haynes på 270 781 8039, ex. 136. Tjänsten är täckt av Medicaid och för vissa diagnoser med Medicare. För de som inte heller används glidande avgifter. De som önskar näringsrådgivning i andra län i hälsovårdsavdelningen kan ringa till länets hälsoavdelning.

Avdelningen erbjuder det nationella diabetesprogrammet, det enda bevisade basprogrammet för att hjälpa människor med prediabetes. Kostnaden är $ 300 och gratis för dem med statlig anställd Anthem försäkring. I Warren County, hälsovården gör programmet med hjälp av Medical Center. För att registrera, ring Melissa Waldron på 270 781 8039, ex. 130.

‘Det är ett år långt program för personer som har prediabetes. Det börjar med 16 veckor av veckovisa gruppmöten som lär människor om livsstilsförändringar, säger Sprowl. ‘De håller dagböcker och ökar aktiviteten. Gruppsupporten är värdefull på den tiden. Då börjar de mötas varje månad. Vad de tycker är att människor förlorar 10 procent av sin kroppsvikt, vilket är viktigt för att förebygga diabetes. ‘

Hälsoavdelningen arbetar mot att erkännas av Centers for Disease Control and Prevention för sina program, sade Sprowl.

‘Det är så vanligt att vi inte tänker på det’, säger Sprowl om diabetes. ‘Det kan orsaka hjärtsjukdom, blindhet,
måste gå ner i vikt cancer bland de största bekymmerna för Kentuckians
förlust av lemmar och funktionshinder. Det kan orsaka extrem skada över tiden.’ Ett sätt att förhindra att det går ner i vikt. ‘

Hälsoavdelningen har också Healthier You, en gratis 16 veckors klass för alla som vill bli friskare, sa Sprowl.

‘Det är smittsam hälsa. Vi får dem att ha tävlingar och stödja varandra. De sessionerna är jätte roliga, säger hon. ‘Den feedback jag får är att deltagarna har haft kul.’

Cancer och hjärtsjukdomar rankas första respektive andra, för de bästa hälsofrågorna för män och kvinnor, enligt pressmeddelandet. Cancer och hjärtsjukdomar är ledande orsaker till död för både Kentucky män och kvinnor, enligt CDC.

Hälsoavdelningsdirektör för sjuksköterska Julia Davidson Deeb sa att avdelningen erbjuder kvinnors cancerundersökningar, inklusive gynekologiska prov, kliniska brösttest, utbildning på självmorstest, hänvisar kvinnor till mammogram beroende på ålder eller riskfaktorer, screening av livmoderhalskreft och utbildning på betydelse av förebyggande, vilket inkluderar HPV-vaccinationer.

‘Vi har gjort lite arbete med samhället för att öka medvetenheten om HPV. Män och kvinnor ska få vaccinet i åldrarna 11 eller 12, men det kan ges så tidigt som 9 eller upp till 26 år. ‘Det är en serie med tre doser som ges under sex månader. Du kan få det på vårdavdelningen eller på din doktors kontor. ‘

HPV-vaccinationer förhindrar cancer i livmoderhalsen, vulva, vagina, penis, anus, rygg i halsen och tonsiller, sade Deeb.

‘Det är ett mycket vanligt virus. Det är uppskattat att 80 procent av människor har blivit utsatta för viruset. ‘, Sa hon.

Hälsoavdelningen satsade på lokala skolor och leverantörer för att öka medvetenheten, sa Davidson Deeb. Sjukförsäkring och Medicaid täcker vaccinet.

‘Det bästa skyddet mot HPV-infektion är vaccination under barndomen, långt innan en person utsätts för infektion. Tidig upptäckt är viktig för goda resultat av behandlingen’, sa hon. ‘Det är ett stort bekymmer för alla. Mitt bästa råd är förebyggande med HPV-vaccinet, regelbunden screening och tidig upptäckt. ‘
måste gå ner i vikt cancer bland de största bekymmerna för Kentuckians