matschema gå ner i vikt Bör kosttillskott vara en del av en plan för hälsa och viktminskning

gå ner i vikt promenader Bör kosttillskott vara en del av en plan för hälsa och viktminskning

Oavsett om viktminskning, viktökning, bättre immunitet, rengöring eller förbättrad sexkörning är ditt mål, finns det ett piller för det.

Men vart ska vi rita linjen? Behöver vi något av detta?

Först överväga namnet: ‘tillskott’ är bara det. De ‘kallas inte’ ersättningar. ‘De kan inte ersätta alla kalorier, näringsämnen och sjukdomsbekämpningsegenskaper som kommer från att äta en balanserad diet. Som en kollega säger till mig att använda kosttillskott utan en balanserad kost är som att använda deodorant istället för duscha.

När du väl har etablerat en fast rutin med kvalitetsmåltider, snacks och hydratiserande vätskor, bör ett tillägg du bör lägga till är D-vitamin.

Det rekommenderade dagliga intaget av D-vitamin ökade i slutet av 2010 till 600 IE för de åldrarna nio till 70 och 800 IE för personer över 70 år. Förutom vitamin D från livsmedelskällor rekommenderar Health Canada att alla vuxna 50 år och äldre tar ett tillägg av 400 IE per dag.

Det kan vara svårt även för mjölkdrycker att få tillräckligt med kalcium, så överväga att ta 2,500 mg doser kalcium dagligen. Vi behöver det för friska tänder och ben naturligtvis, men kalcium spelar också en roll i viktminskning genom att minska fettlagring och potentiellt öka din ämnesomsättning. Om kalciumtillskottet innehåller tillräckligt med vitamin D, hoppa över det extra D-vitaminet.

Det rekommenderas att vi konsumerar fisk minst två eller tre gånger per vecka för hjärta och hälsa, men om du inte äter fisk alls överväga att ta omega 3 6 9 tillskott för de fördelaktiga oljorna de tillhandahåller.

En multivitamin är inte ett dåligt val, men du kanske bara behöver det 20 procent av tiden eller så när dina normalt stella matvanor inte är så snygga. Om du tar ett multivitamin när du reser,
matschema gå ner i vikt Bör kosttillskott vara en del av en plan för hälsa och viktminskning
till exempel om dina matvanor är inkonsekventa, är det meningsfullt.

När det gäller växtbaserade produkter är jag inte övertygad om att det finns absoluta krav för alla. Det finns specifika fall där vissa produkter är värda att försöka, men dessa bör diskuteras med din läkare och dietist för ett anpassat tillvägagångssätt.

Energistänger, proteinpulver och milkshakes utgör en annan kategori av kosttillskott. Behövs dessa för viktminskning? Nej. Ger de några mirakelredienser som du inte kan hitta i mat? Nej. Är de ett bra alternativ för personer som annars inte skulle äta en hälsosam måltid eller mellanmål? Ja.

I det här fallet kan de passa in i ett viktminskningsprogram. Men undvik över att förlita sig på dem, eftersom du kan tröttna på smaken, de kan vara kostsamma och inte främja en varierad diet. De är vanligtvis endast avsedda för vuxen användning och är inte det bästa alternativet för barn som försöker gå ner i vikt.

Om en energiförsörjande dryck slår på dig, läs etiketten och veta vad du tar om. Även om koffein och växtbaserade ingredienser i drycken kan ge en tillfällig energiförsörjning, kan dessa drycker öka i kalorier.

Om energi är ett problem, behåll din ämnesomsättning stoked genom att äta välbalanserade måltider och mellanmål var tredje till fyra timmar under hela dagen och håll dig välhydrerade. Vad gäller gröna pulver? De kommer sannolikt inte att göra någon skada, men absolut inte förlita sig på dem som ett komplett ersätt för vad som ska göra upp hälften av din tallrik i de flesta måltider grönsaker.

E maila den här artikeln Dela den här artikeln

{displayName}

Postmedia vill förbättra din läsupplevelse och dela med dig de bästa erbjudandena och kampanjer från våra annonsörer. Informationen nedan kommer att användas för att optimera innehållet och göra annonser över nätverket mer relevanta för dig. Du kan alltid ändra informationen du delar med oss ​​genom att redigera din profil. epaper, Digital Access, Subscriber Rewards), var god ange ditt prenumerationstidnings abonnemangsnummer och postnummer.

{telefon}

{adressPostalCode}

Genom att klicka på ‘Skapa konto’ hör jag med tillstånd till Postmedia att använda min kontoinformation för att skapa mitt konto.

Jag accepterar och accepterar också att vara bunden av Postmedias Villkor med avseende på min användning av sajten och jag har läst och förstått Postmedias personuppgifter. Jag samtycker till insamling, användning,
matschema gå ner i vikt Bör kosttillskott vara en del av en plan för hälsa och viktminskning
underhåll och avslöjande av min information i enlighet med Postmedias sekretesspolicy.