recept gå ner i vikt Calgary Flames förlorar i shootout till San Jose Sharks

gå ner 5 kg på en månad Calgary Flames förlorar i shootout till San Jose Sharks

SAN JOSE, Calif. Calgary Flames var det enda National Hockey League-laget som inte spelade den 23 december före julafton.

Och för att göra sakerna ännu mer intressanta återupptog de spelåtgärder en dag senare än de flesta lag på torsdag vilket gav laget gott om tid att stuva om sin senaste förlust, en brant 3 2-förlust för Montreal Canadiens hemma.

Det var förstås bara två sannolika resultat. Flammorna kunde ha klandrat pausen för rosten för en annan bukflop. Eller skulle de lämna San Jose SAP Center, berömma pausen för återhämtningstiden.

Även om det inte var den tydliga anledningen till en 3 2 shootout förlust till hajarna, hade flammorna två takeaways:

De fick en standout-prestation från back up netminder David Rittich.

Och de behövde tjäna en poäng för honom på den här natten.

en stor målvakt, sade Flames fram Garnet Hathaway. titta på de chanser de hade. Poängen kan ha varit mycket annorlunda om han spelade lika bra som han gjorde. Vi måste lära oss hur vi håller på så spel. Det var hans fjärde NHL-start, och han stoppade 29 av 31 Sharks-skott i reglering och en annan viktig på Marc Edouard Vlasic med klockan slingrande i övertid.

Men flammorna förlorade och sjönk till 18 15 4 och 10 0 1 när de ledde efter två perioder.

trodde att Ritty gjorde några stora sparar när vi behövde honom vid avgörande tider, sade Flames huvudtränare Glen Gulutzan. inte lätt. Du står inför några bra skyttar. Joe, där kommer ner på dig. Han är inte en lätt skytt för någon målvakt.

behövde lägga upp en för honom. Han vände sig också undan Sean Monahan och Mikael Backlund i skottet.

är en tuff byggnad, säger Flames kapten Mark Giordano. var en tuff. De pressade. När du är nere sen i tredje, kommer du att driva dig som att ha den mördare instinkten. Brännskador lämnades ensam vid punkten (aldrig ett gott tecken), och han lät ett skott rippa, så att Timo Meier fick en bit av det för att skicka det över Rittich för att knyta poängen 2 2 i det åtta minutersmärket.

Det var en tight tredje period, och Calgary-sidan gjorde det nästan 3 1 tidigt när Matt Stajan och Troy Brouwer var på tröskeln till Jones. De lyckades muska en puck mot mållinjen,
recept gå ner i vikt Calgary Flames förlorar i shootout till San Jose Sharks
men Vlasic slog det ut för Sharks målvakt och skapade en scoring chans i andra änden av isen. Rittich kom fram med en tidig räddning och stak ut sin högra kudde på Jannik Hansen.

Det var exakt spelet Gulutzan hade förutsagt på morgonskridskan och mycket liknar en 3 2-förlust vid Scotiabank Saddledome till Sharks den 14 december.

vi kunde ha arg på det 3 1 med chanserna som vi hade Gulutzan beklagade. chansen var 3 3 i det tredje när du är 2 1, om du kan hitta det tredje målet kommer det att lägga det andra laget bakom. Vi kunde bara inte hitta den. Chanserna var knappa efter det första.

vad de gör de polar en från punkten och får en avböjning. Hathaway slog hem rebounden på den tidigare Calgary Hitmen netminder vänster sida. Det var en bra start för besökarna något predikat av Gulutzan vid deras morgonskridsko som gjorde med bara 4:22 förfluten i öppningsramen.

Sharks svarade på maktspelet för att knyta poängen 1 1 medan Stajan satt av sig för störningar. Sharks kapten Joe Pavelski gick bar ner på Rittich efter att ha snappat upp en storslagen utseende från Thornton.

Men med 4: 15 kvar i den första perioden, återvände Flammarna med en spelspelare från Backlund. Och till skillnad från deras två sista power play mål, skrapa det, deras enda två powerplay mål i de föregående åtta matcherna var den här en skönhet från deras uppgraderade första enhet Backlund, Tkachuk, Monahan, Johnny Gaudreau och Giordano.

trodde vi spelade tillräckligt bra för att vinna vi behövde bara producera några extra poäng när vi kom till OT, sade Gulutzan. trodde vi hade riktigt bra utseende i övertid, men vi måste hitta ett sätt att få två. Vi ställer oss i stånd att få två på vägen. MT, Sportsnet West / Sportsnet 960 The Fan) i andra hälften av sin sjätte back to back-serie den här säsongen.

ICE CHIPS

Flames veteran Jaromir Jagr skating i hans 1.731st NHL spel som matchade Ron Francis för tredje på NHL hela tiden spel spellista. Den 45-åriga levande legenden hade missat de föregående två matcherna med en ljusskada, samma skada som har begränsat till endast 19 matcher, var säsongen Flames D Travis Hamonic också tillbaka från en ljusskada Flames RW Michael Frolik lämnade spelet under andra perioden efter att han slogs i ansiktet av ett Burns-skott. Han återvände inte för det tredje. Lagen kommer att kollidera två gånger, 16 mars i Calgary och 24 mars i San Jose.
recept gå ner i vikt Calgary Flames förlorar i shootout till San Jose Sharks