gå ner 10 kilo Brottning samhället välkomnar yngre grapplers

träna gå ner i vikt Brottning samhället välkomnar yngre grapplers

Jake Butenhoff är hårt på jobbet med att organisera en brottmiljö här i Walla Walla.

‘Vi har en styrelse som är inriktad på vad Walla Walla wrestling handlar om’, säger den nya Wa Hi-huvudtränaren. ‘Vårt uppdrag är att främja sporten och låta studenter lära sig värdefulla livsförmågor som de fortfarande kan använda senare när vi gjorde med brottning.

‘Vi vill motivera dem att prata både på mattan och i klassrummet,’ menade Butenhoff. ‘Vi’ är öppna för alla demografi och förmåga. Om ett barn bara vill gå ner i vikt och göra något självständigt, stöder vi det. Eller om de ‘handlar om att vinna en statstitel, vill vi hjälpa.’

En Wa Hej alumn, Butenhoff (Class of 2006) kommer snart att tackla sin första säsong som huvudrollen för Blue Devils, men mindre än tre veckor före sin första officiella lagspraxis, kommer de att vara värd för den andra årliga All Elementary School Tournament idag.

Mer än 70 barn har redan anmält sig, med registreringar som fortfarande kommer in, för att tävla utan kostnad.

‘Vi var inte säkra på vad vi förväntade oss förra året, och vi slutade med att cirka 80 barn slår ut och vi’ är runt dessa nummer igen i år ‘, menade Butenhoff. ‘All Elementary School Tournament är den riktigt roliga.

‘Alla barn i grundskolan kommer att få buss till Wa Hi,’ fortsatte han. ‘De kommer att tävla i det stora gymet och kämpa på samma matta som vi gjorde, och de får en T-shirt och vi får ett stort gruppfoto av oss alla. Förra året var det bara en blast. Jag var förvånad.’

Walla Walla Public Schools är mitt i sin andra elementära brytningssäsong med fjärde, femte och sjätte graders som övar skolan två gånger varje vecka under ledning av Wa Hi-tränare, med flera av de blåjävla gripare som kan demonstrera.

‘Jag’ är inte medveten om någon annan skola i vårt område som har ett skoldistrikt sanktionerat grundskola brytningsprogram, säger Butenhoff. ‘Vi är tacksamma för att ha en administration som tror på vad vi gör. Den delen är spännande. ‘

Berney Elementary, Blue Ridge, Edison, Green Park, Prospect Point och Sharpstein har alla lag, med roster på varje skola, allt från 14 20 deltagare under tre veckorsäsongen.

‘Förra året hade vissa skolor bara två barn att komma ut, så jag är stolt över att se hur den utvecklas, säger Butenhoff.’ Vi är nära att göra det till en bra oljad maskin och få barn att delta. ‘

Förra torsdagen träffades alla elementära lag på deras respektive framtida gymnasium för att testa sina färdigheter mot varandra.

Berney, Green Park och Edison studenterna brottades på Pioneer Middle School, medan Prospect Point, Sharpstein och Blue Ridge-barnen gick till Garrison.

‘Varje grundskola har verkligen kommit bakom sina tränare och deras lag’, menade Butenhoff. ‘Vi har skickat några av våra Wa Hi-studenter tillbaka till deras alma mater, och de har kommit in i det. Det har varit en av de riktigt roliga delarna om det, och hur det utvecklats och hur cheferna är drivs för att främja sitt program inom varje skola.

‘De’ ger tillbaka till samhället och hjälper de yngre barnen att komma in i det när de lär sig sporten, fortsatte han. ‘Teknikerna kommer som barnen blir involverade längre och längre.

‘Och vi förstår att vissa barn bara kan hantera tre veckorsäsongen. Det är OK. Vår främsta orsak är att växa denna gemenskaps förståelse för brottning. ‘

All Elementary School Tournament kunde öppna dörren för fler barn till Butenhoffs Walla Walla Youth Wrestling Club, som kommer att vara värd för sin första övning i oktober till 7:15.

Föräldrar behöver inte anmäla sig till den officiella första träningen, men klubben är öppen för alla pojkar och tjejer från 5 14 år. Barnen behöver deras födelsebevis, shorts eller svett och brottskor.

Ett schema för praxis och turneringar kommer att finnas tillgängligt vid anmälan.

Medlemskap kostar $ 55, och kommer med en klubb T-shirt, samt instruktioner från Butenhoff och andra lokala tränare.

‘Denna klubb är ett alternativ för alla,’ menade Butenhoff. ‘De människor vi har nått ut till är glada över visionen vi har.

‘Jag tror att vi har cirka 10 tjejer på brottningsteamet på varje grundskola. Vi kommer att ha någonstans från 20 30 tjejer i turneringen. Det är en återspegling av hur denna sport verkligen har vuxit de senaste åren, och vi är enorma supportrar. Klubben är öppen för alla mellan 5 och 14 år och vi tar alla erfarenhetsnivåer från den absoluta nybörjaren till de brottmänniskor som reser till nationella turneringar över hela landet. ‘

Walla Walla wrestling har satt samman en stor coachingpersonal av vuxna i samhället som har erfarenhet av att arbeta med ungdomsbrottning.

‘Jag vill berätta för alla hur upphetsad jag handlar om kvaliteten på tränare vi har’, menade Butenhoff. ‘Jag kunde inte be om bättre människor.

‘Den största delen av det vi gör som tränare ger oss så många möjligheter som möjligt för studenterna att vara positiva och produktiva’, fortsatte han. ‘Oavsett om det var det lilla brottningsläger vi höll över sommaren på YMCA eller vår ungdomsklubb, det handlar om att ge möjligheter till ungdomar i Walla Walla.

‘Vi hoppas inte bara att det kommer tillbaka för att ge oss några fler brottare på Wa Hi,’ menade Butenhoff. ‘Jag tänker inte på det, men du tror det kommer och ja det bra men vad är mer givande är livet lektioner brottning kan ge till barn, karaktären sporten hjälper dig att utveckla och de starka vänskap du bygger längs vägen. ‘
gå ner 10 kilo Brottning samhället välkomnar yngre grapplers