gå ner i vikt promenader Bran Chat Transcript

viktminskning recept Bran Chat Transcript

Toronto: Vilken typ av fiber är den bästa fibern för att främja regelbundenhet?

Cara Rosenbloom: Vete kli fiber är den bästa flingan fiber för att främja regelbundenhet. Det är guldstandardet där alla andra fibrer testas för regelbundna effekter. Det fungerar som en kvast att flytta mat genom matsmältningssystemet.

5/10/2010 12:09:08 PM

Kelowna: Vad är de olika typerna av fiber?

Kim London: Det finns två typer av fiberlösliga och olösliga. Löslig fiber finns i livsmedel som havreklid, psyllium och frukter / grönsaker, och är känt för att minska kolesterolnivåerna och hanterar blodsocker. Olöslig fiber finns i vetekli, majs kli och i skinn av frukt och grönsaker. Det är också känt som ‘grovfoder’ och kan bidra till att regelbundenhet främjas.

5/10/2010 12:09:19 PM

Montreal: Vilka andra fördelar med ett högt fiberintag?

Cara Rosenbloom: Några fördelar med ett högt fiberintag är att det kan minska risken för att utveckla vissa typer av cancer, hjälpa dig att känna dig längre så att du äter mindre och fiber kan minska svängningar i blodsocker (genom att sakta släppa ut socker in i blodet).

5/10/2010 12:10:04 PM

Edmonton: Är det viktigt att dricka mycket vatten när man innehåller fiber i din kost?

Kim London: Ja, du borde dricka mycket vätskor (särskilt vatten) när du innehåller fiber i din kost. Otillräcklig vätska kan orsaka förstoppning (vilket är inte kul så drick mycket!)

5/10/2010 12:10:13 PM

Moncton: Jag har hört att det finns olösliga och lösliga fibrer, fungerar de alla på samma sätt?

Cara Rosenbloom: De verkar inte lika. Olöslig fiber löser inte vatten; i själva verket absorberar det massiva mängder som hjälper till att hålla tarmar vanliga. Detta gör mjuka skrymmande avföring för att påskynda rörelsen av mat. Löslig fiber blandar med vatten för att bilda en gel i kroppen, vilket kan hjälpa till att sänka kolesterol, upprätthålla stabila blodsockernivåer och hjälpa till med viktkontroll. Varje huvudtyp spelar en annan roll i kroppen men båda är viktiga för en hälsosam diet.

5/10/2010 12:10:22 PM

Mississauga: Vad mer kan äta fiber göra för dig?

Kim London: En kost med hög fiber kan hjälpa dig att hålla dig regelbunden, minska kolesterolhalten, hantera blodsocker, bibehålla en hälsosam vikt, minska risken för cancer och få dig att må bra!

5/10/2010 12:14:42 PM

Vancouver: Jag har hört att vetekli är bra för regelbundenhet. Vilka livsmedel har vetekli i dem?

Cara Rosenbloom: Vissa bröd, pasta, spannmål, spannmålsprodukter och kli muffins är gjorda av 100% vetekli.

5/10/2010 12:14:53

St John’s: Hur hittar jag vetekli i livsmedel? Kommer det att finnas i tabellen Nutrition Facts?

Kim London: Vetekli bör listas i ingredienserna, precis under tabellen Nutrition Facts.

5/10/2010 12:15:08 PM

Barrie: Har alla ‘högfibrer’ spannmål vetekli som sin huvudsakliga fiberkälla?

Cara Rosenbloom: Spannmål kan tillverkas av en mängd olika korn, inklusive havre, ris och majs. Inte alla spannmål innehåller vetekli. Om du letar efter en spannmål för att främja regelbundenhet, leta efter en som listar ‘vetekli’ som en viktig ingrediens. Medan all fiber är bra för dig, är vete kli den bästa flingan för att främja regelbundenhet.
gå ner i vikt promenader Bran Chat Transcript