hur går man ner i vikt utan att träna Bradford Telegraph och Argus

träningsprogram viktminskning Bradford Telegraph och Argus

Dieting misslyckades och Amanda kände sig låg. Hon kämpade med sin vikt sedan hennes tonår, men efter att ha sett sig ner och hade barn blev hon, som många kvinnor, självkänsla.

Gradvis väckte vikten på. På hennes största hade Amanda storlek 26 kläder. Hon medger att hon var så generad av hennes storlek att det var allvarligt påverkade hennes sociala liv.

Ofta känsla andfådd och lida konstant ryggvärk, bestämde Amanda att det var tillräckligt och med uppmuntran från sin man Wayne mannen som hon krediterar som hennes ‘rock’ gick hon för att se sin läkare.

Hon försökte medicin, men kände sig inte bekväm om att ta tabletter. Tyngdförlustsoperation föreslogs som ett alternativ och Amanda hänvisades till en konsult.

Det är två år sedan den 42-årige mamma från tre från Bradford bojkotiserades med en gastrisk bypassoperation, och hon säger att hon inte känner sig bättre att ha uppnått viktminskningen själv genom dieting och en hel del beslutsamhet.

Amanda tar stor tillfredsställelse utifrån det faktum att hon uppnått sin smala ram genom att göra det i stället för att välja kirurgens skalpell och nu hoppas hon inspirera andra att göra detsamma genom att bli konsult för Slimming World organisation som hjälpte henne att kasta punden.

‘Jag har räddat NHS 6.500 som det var då’, säger Amanda, med hänvisning till kostnaden för den operation som hon skulle planera att genomgå i november 2011.

Amanda hade lidit med sin vikt sedan hennes sena tonåringar. Hon medger att hon blir bosatt efter att ha gift sig med sina barn, äldste son Joshua, 17, 14-åriga dotter Jessica och femårig Alfie. ‘Jag har drabbats av att vara stor sedan jag var ungefär 18 år’, påminner hon.

Ledande upptagna liv, tajter blev en häftklammer för familjen diet och medan Amanda hade försökt gå ner i vikt,
hur går man ner i vikt utan att träna Bradford Telegraph och Argus
satte hon det på. ‘Jag förlorade lite men jag kunde inte hålla det och det gick igen , ‘förklarar hon.

Hennes dagliga meny skulle i allmänhet bestå av en bacon-smörgås för att börja dagen och en takeaway-te. Amanda älskade också chips. ‘Jag snackade inte på sötsaker, men jag tyckte om chips. Om jag hade en väska skulle det inte vara bara en det skulle vara två. ‘

När hon blev hänvisad till operation, blev Amanda inte fasad av möjligheten till operationen, men hon erkänner ju närmare den kom och ju mer information hon hade att smälta, blev hennes bekymmer växande.

Medveten om sonens övergående 16-årsdag började Amanda överväga de potentiella riskerna. ‘Vad skrämde mig var att det var två veckor före min sons 16-årsdag. Jag fick veta att jag kunde hamna på sjukhus länge, vara in och ut ur sjukhuset, och att det inte var lätt att fixa. Jag kan ha mashed mat under lång tid. Jag visste allt detta, jag gick inte i blind, men det framhävde det mycket mer när det kom till crunchen, säger Amanda.

‘Jag tänkte’ vad gör jag på min kropp och vad ska mina barn tänka på? ”

Några dagar före operationen tog Amanda ett samtal från hennes konsults sekreterare som bekräftar arrangemanget för operationen. Och jag sa att jag inte skulle komma. Jag sa att jag skulle spara NHS mycket pengar jag ska gå att göra det på rätt sätt och för min familj. ‘

Amanda visste att hon behövde vara ett exempel; lära sina barn att äta hälsosamt istället för att tillgripa det som ofta kallas en snabb fixlösning.

För att hålla fart, registrerade hon med sin lokala Slimming World och 18 månader sedan hennes första väga i Amanda har förlorat en svimlande tio sten som släpper från en storlek 26 till en storlek 12/14.

Amanda vet nu att hon inte behövde operationen, men möjligheten till operation ledde henne till att sätta sin situation i perspektiv och hon har visat sig gå ner i vikt genom att följa en enkel plan.

Nu hoppas Amanda att uppmuntra andra att uppnå liknande framgång i sin klass som går från kl. 19.30 på tisdagar vid Bolton Methodist Church i Bradford.
hur går man ner i vikt utan att träna Bradford Telegraph och Argus