hur man blir smal snabbt bror till sena UM-stjärnan

gå ner i vikt frukost bror till sena UM-stjärnan

Jay Bias, 20, bror till sena UM-stjärnan, är slagen

05 december 1990By David Simon Roger Twigg, Rafael Alvarez, Ginger Thompson och Ann LoLordo från The Suns storstadspersonal bidrog till denna artikel.

En skjutbakshåll på ett shoppingcenter i Prince George i går hävdade livet för James ‘Jay’ Stanley Bias III, den yngre bror till University of Maryland basketstjärna Len Bias, vars död för en kokaindosering för fyra år sedan chockade nationen. när de attackerades av en skytt som avfyrade minst fem skott i fordonet, sa polisen.

Herr Bias, en passagerare i Toyota, slogs i ryggen av två kulor.

I går kväll lade prins Grevskapets polis till Jerry Samuel Tyler, 24, vars senaste kända adress var i 4900-kvarteret Iverson Place, Temple Hills, med första gradersmord i skottet. Polisen sa att han var vid Oxon Hill-distriktet. Han hölls igår kväll på Prince George’s County Correctional Center i Upper Marlboro.

Jay Bias dog i samma akutmottagning där hans bror uttalades död i juni 1986 efter en kokaindosering i ett studentrum på University of Marylands College Park campus en mil bort.

Den äldre Bias ‘döden chockade nationen och ledde till en utredning av Prince George’s County grand jury av dem som påstås ha levererat de dödliga drogerna, samt en översyn av University of Maryland’s atletiska program och avgången till Maryland Charles G. ‘Lefty’ Driesell.

Tragedin uppmanade också sin mor, Lonise Bias, att inleda en anti-krosskamp som försökte använda sin sons död som ett exempel för att avskräcka andra från att missbruka illegala droger.

Förutom Len och James är fru Bias och hennes man, James, föräldrar till en vuxen dotter, Michelle, och en annan son, Eric,
hur man blir smal snabbt bror till sena UM-stjärnan
som är junior i gymnasiet.

Familjen Bias var avskild i går kväll i hemmet i Columbia Park-delen av Landover, där de fick nära vänner och släktingar. Familjen nekade att göra något offentligt uttalande.

Prins Georges läns polis källor sa att bakslagsspelet igår följde ett argument hos Kay Jewelers, där Bias blev inblandad i en tvist mellan en kvinnlig kontorist och en man som tydligen visste clerk.

När argumentet blev uppvärmt, sa dessa källor, mannen kastade uppenbarligen någonting en eventuellt en häftapparat hos clerken, och butikschefen krävde att mannen lämnade.

Det var oklart om herr Bias, som var i affären för att göra ett köp och kände till clerken, sa någonting till mannen under konfrontationen med clerk. Men när mannen blev eskorterad från affären utmanade han Bias att träffa honom utanför köpcentret.

Herr Bias ignorerade utmaningen och förenades av två vänner, som hade varit upptagna att shoppa någon annanstans i köpcentret, i 3400 kvarteret East West Highway.

De tre stannade i köpcentret ett tag och gick sedan ut till parkeringsplatsen på norra sidan av torget och kom in i toyota när mannen som hade argumenterat med clerken och en annan man drog upp bredvid dem i en ljusblå Mercedes Benz , sade källor. Bias och hans följeslagare försökte köra bil. Mannen körde sedan efter dem och drog Mercedes framför Toyota.

Minst fem skott möjligen fler fired i toyota, sade polisen. Herr Bias, som befann sig i höger passagerarsätet, slogs två gånger bakom kullarna som uppenbarligen slogs genom det stängda passagerarfönsterfönstret.

Den misstänkte och hans följeslagare körde sedan bort. Herr Emergency Room personal uttalade honom död efter att ha försökt återuppliva honom i ca 90 minuter.

En andra occupant av toyota, identifierad av sjukhus tjänstemän som Andre Campbell, 24, behandlades för skärningar från flygande glas och släpptes.

Chefen för smyckenaffären nekade sig för att identifiera sig eller kommentera händelsen och hänvisade frågor till länspolisen. Wayne Curry, en advokat för Washington-området som representerar familjen Bias, skulle inte heller kommentera.

James Bias, som heter ‘Jay’ av släktingar och vänner, var 15 när hans bror Len dog av en överdos av nästan ren kokain i ett Leonardtown Hall sovsal på College Park campus. Vid tiden för hans död var de äldre Bias bland de bästa college-prospekterna och hade ritats av National Basketball Association’s Boston Celtics.

I hans gymnasier var Jay Bias som sin äldrebror en stjärna för vildkatterna i Northwestern High School i Prince George County, och vid sin brors död hade han pratat om att delta i College Park campus.

Istället deltog han i Allegany Community College i Cumberland, där han spelade varsity basket till förra året. Tjänstemän vid skolan sa att han inte var inskriven som student där under det aktuella läsåret.

Familjens vänner sa att Bias hoppades förbättra sin akademiska prestation och eventuellt överföra till amerikanska zTC University i Washington. Vid tiden för hans död arbetade han på ett hotell i centrala Washington och bodde i en lägenhet på 75th Avenue i Landover med sin äldre syster.
hur man blir smal snabbt bror till sena UM-stjärnan