träna gå ner i vikt Bryce Scott har varit stark tillgång till Lafayette manens basket

hur många kalorier är ett kilo Bryce Scott har varit stark tillgång till Lafayette manens basket

Bryce Scott hade ett svårt beslut att göra för fyra år sedan som seniorvakt för Oak Ridge High School boys basketlag i El Dorado Hills, Kalifornien.

Scott valde slutligen att resa över landet för att fortsätta sin basketkarriär på Lafayette College. Han valde Patriot League-skolan över Colgate, Boston University, Boise State och Princeton.

Scott gjorde en omedelbar inverkan på leoparden som nybörjare, och har varit en stadig bidragare under hela sin karriär. När han går in i sin högsäsong på College Hill, beklagar Scott inte sitt beslut en bit.

‘Kulturen i laget här är den största delen,’ sa Scott. ‘Jag lämnade min familj i Kalifornien och kom in i en annan familj. Alla är nära. Du kan fråga någon spelare här och de kommer att berätta hur nära laget är. Det är verkligen speciellt och något jag alltid kommer ihåg. ‘

Tidigare Lafayette-stjärnan Tony Johnson (Class of 2013), en av de bästa poängvakterna som någonsin spelade på College Hill, var med i Scott landning på Lafayette campus. Johnson spelade för Folsom High School i Kalifornien, som tävlar i samma liga som Oak Ridge.

‘Jag växte upp och tittade på Tony,’ sa Scott. ‘Jag kände faktiskt honom ganska bra. Min pappa är basketboll och hans pappa är också en AAU-tränare. Han gjorde ett fantastiskt jobb som arbetade med mig och gör mig redo att spela här.’

RELATERAT: Lafayette manens basket kan vara ett pågående arbete

Scott och junior point guard Nick Lindner, kaptenerna denna säsong, är de enda återkommande förrätterna från förra säsongens Patriot League-mästare, som förlorade 1000 poängskyttar Dan Trist, Seth Hinrichs och Joey Ptasinski för att bli examen. Scott realiserar de utmaningar laget står inför men känner att leoparderna är på väg i rätt riktning.

‘Du kan inte ersätta förra årets lag, men alla jobbar verkligen hårt för att utveckla sina spel’, sa Scott. ‘Vi måste göra det på många sätt. Varje spelare måste stiga upp. Vårt försvar måste vara så mycket bättre, och vi måste strama upp (motståndarnas) andra chanser.’

Även om han inte är en bra scorer, har Scott säkert haft sina ögonblick. Som sophomore pumpade han i en karriär hög 35 poäng i en förlust på St. Francis Brooklyn. Som junior dränerade han 7 av 8 från 3 poäng och gjorde en säsong hög 24 poäng i en förlust hos amerikanska.

Lafayette tränare Fran O ‘Hanlon säger att poäng är bara ett av många element som Scott tar med sig till bordet.

‘Bryce är väldigt mångsidig,’ sade Hanlon. ‘Han är en riktigt bra defensiv spelare, returerar ganska bra, och när han får ett öppet skott kan han verkligen skjuta det. Han kan även spela poängvakt om han måste.’

O Hanlon visade också att Scott har mer än uppfyllt sin roll som kapten.

‘Han har varit fantastiskt,’ sade hanlon. ‘Bryce är en av de mest positiva killarna jag någonsin haft. Han är mycket stödjande för sina lagkamrater och klasskamrater. Han är bara en glädje att vara runt. ‘

Trist, Hinrichs och Ptasinski kombineras för över 4000 poäng. Utan dem kan Scott (8,3 poäng per spel förra säsongen) ta en ökad roll denna säsong.

‘Det är en annan mentalitet, men jag tror fortfarande och litar på var och en av mina lagkamrater,’ sa Scott. ‘Jag kan försöka skapa lite mer ibland eller göra lite mer. Allt beror på vad situationen dikterar. Oavsett om jag scorer, passerar eller reboundar, gör jag vad som helst för att vinna vinsten. ‘

‘Bryce kommer förmodligen att ha en ökad roll, men vi vill att han ska stanna inom sig själv,’ sade Hanlon. ‘Vi vill inte be honom göra mer än han kan göra. Han är en skicklig scorer, men han’ Det är inte någon som kommer att bryta ner folk regelbundet. Han behöver sina lagkamrater att sätta upp honom. Han är en av våra bättre skyttar, om inte vår bästa skytt. ‘

Scott gjorde ett medvetet försök att gå ner i vikt under offseasonen och rapporterade till sin första övning om 10 pounds lättare.

‘Jag försökte bli lite snabbare i år för att lägga till en annan typ av element i mitt spel,’ sa Scott. ‘Förhoppningsvis har jag lagt till lite mer fart och smidighet.’

Scott har 890 karriärpoäng och kommer sannolikt att bli nästa medlem i Lafayette s 1000 poäng klubb.

‘Det är en bra milstolpe för en college basketspelare’, säger Scott. ‘Det är viktigt för mig, men det viktigaste för mig är att hjälpa oss att tävla om ett annat (Patriot League) mästerskap. Det är överlägset mest viktig sak för mig. ‘
träna gå ner i vikt Bryce Scott har varit stark tillgång till Lafayette manens basket