viktminskning Bruna fettförbränningar Vanliga fett

te för viktminskning Bruna fettförbränningar Vanliga fett

Feta människor har mindre än tunna människor. Äldre människor har mindre än yngre människor. Män har mindre än yngre kvinnor.

Det är brunt fett, faktiskt brunt i färg, och dess stora överklagande är att det bränner kalorier som en ugn. En ny studie konstaterar att en form av den, som sätts på när människor blir kalla, suger fett ut ur resten av kroppen för att bränna sig själv. En annan ny studie visar att en andra form av brunt fett kan skapas från vanligt vitt fett genom träning.

Naturligtvis säger forskare att de inte är blinda för konsekvenserna av deras arbete. Om de kunde slå på brunt fett hos människor utan att lägga dem i kalla rum eller göra dem motion natt och dag, kan de ha en fantastisk viktminskning behandling. Och företag börjar jobba.

Men Dr Det är helt möjligt, till exempel, att människor skulle vara hungrigare och äta mer för att kompensera för kalorierna, deras bruna fettförbränningar.

Fram till ungefär tre år sedan trodde forskare att brunt fett var något som finns i gnagare, som inte kan skaka och använda värmeproducerande brunt fett som ett alternativt sätt att hålla sig varm. Människans spädbarn har det också av samma anledning. Men forskare förväntade sig att vuxna, som skakade, inte behövde det och inte hade det.

Då att de hade hittat brunt fett hos vuxna. De kunde se det i skanningar när ämnen behölls i kalla rum, med lätta kläder som sjukhusrockar. Skanningarna upptäckte fettet genom att visa att det absorberade glukos.

Det fanns inte mycket brunt fett, bara några ounce i överkroppen, på sidan av nacken, i dopp mellan kragebenet och axeln och längs ryggraden. Även om möss och människa spädbarn har mycket mer, och på olika ställen tycktes det vara samma sak. Så generaliserande från vad de visste om möss antog många forskare att fettet brände kalorier.

Men noterar Barbara Cannon, forskare vid Stockholms universitet, bara för att brunt fett hos vuxna tar upp glukos betyder inte nödvändigtvis att det bränner kalorier.

‘Vi visste inte vad glukosen faktiskt gjorde’, sa hon. ‘Glukos kan lagras i våra celler, men det betyder inte att det kan förbrännas.’

En ny tidning i Journal of Clinical Investigation av Dr. Carpentier och hans kollegor svarar på den frågan och mer. Genom att göra en annan typ av skanning, som visar metabolism av fett, rapporterar gruppen att brunt fett kan bränna vanligt fett och att glukos inte är en viktig källa till bränsle för dessa celler. När cellerna går ur sina egna små fettförråd suger de fett ut ur resten av kroppen.

I studien var ämnena alla män kylda, men inte till rysningspunkten, som själv bränner kalorier. Deras metaboliska hastigheter ökade med 80 procent, allt från åtgärder av några ounce celler. Det bruna fettet höll också sina ämnen varmt. Ju mer brunt fett en man hade desto kallare kunde han få innan han började skaka.

I genomsnitt sa Dr Carpentier, det bruna fettet brände cirka 250 kalorier över tre timmar.

Men det finns en annan typ av brunt fett. Det har varit svårare att studera eftersom det ofta är inblandat i det vita fettet och inte förekommer i stora massor. Undersökare upptäckte det hos möss år sedan. Nu, i en nyartikel, rapporterar Bruce Spiegelman, professor i cellbiologi och medicin vid Dana Farber Cancer Institute, och hans kollegor att det i åtminstone åtminstone övning kan göra att det verkar genom att vända vanliga vita fettbruna.

När möss tränar, släpper deras muskelceller ett nyupptäckt hormon som forskarna heter irisin. Irisin omvandlar i sin tur vita vita celler till bruna. De bruna fettcellerna bränner extra kalorier.

Dr Spiegelman sa att den bruna fett han studerar skiljer sig från den typ som förekommer i stora, distinkta massor hos gnagare, typen Dr. Carpentier undersökte i sina ämnen. Det bruna fettet härrör från muskelsjuka celler och inte från vitt fett.

Dr Spiegelman misstänker att människor, som möss, gör brunt fett av vitt fett när de tränar, eftersom människor också har irisin i blodet. Och mänsklig irisin är identisk med mus irisin.

‘Vad jag skulle gissa är att detta troligen kommer att vara förklaringen på några av effekterna av motion’, säger Dr. Spiegelman. De kalorier som bränns under träning överstiger antalet som faktiskt används för att utföra träningsarbetet. Det kan vara en effekt av att vissa vita fettceller blir bruna.

Många frågor kvarstår. Det enda bruna fettet som lätt kan ses hos människor är det muskelavledda fettet som dyker upp i skanningar. Och det bruna fettet, konstaterar Dr. C. Ronald Kahn, chef akademiker vid Joslin Diabetes Center i Boston, är synlig för människor bara när den är påslagen genom att göra dem kalla.

Nästan alla med normal vikt eller lägre visar detta bruna fett om de kyls, även om individer varierar mycket i hur mycket de har. Men det här bruna fettet syns nästan aldrig i överviktiga människor. Är det en orsak till att de är överviktiga eller är deras extra kroppsfett så att de är så varma att det inte finns någon anledning att sätta på bruntfett?

Det finns också ett spännande förhållande mellan det bruna fettet som framträder under huden och benets densitet. Dr Clifford Rosen, professor i medicin vid Tufts University School of Medicine i Boston, studerar möss som inte kan göra bruntfett och förvånades av deras bens tillstånd.

‘Djuren har den värsta bentätheten vi någonsin sett’, sa Dr. Rosen. ‘Jag ser osteoporotiska ben hela tiden,’ tillade han, ‘men åh min Gud, det här är ytterst.’

Och medan träning kan orsaka brunt fett hos människor, återstår att se hur viktigt en källa till kalori brinner det är, säger forskare.

För att försiktigt göra dig kall om du vill gå ner i vikt, sa Dr. Carpentier, ‘det finns fortfarande mycket forskning att göra innan denna strategi kan utnyttjas kliniskt och säkert.’

Rättelse: 24 januari 2012

En tidigare version av denna artikel misstated den akademiska anslutningen av Dr. Andr Carpentier. Han är vid universitetet i Sherbrooke, inte Laval University.
viktminskning Bruna fettförbränningar Vanliga fett