allevo viktminskning Big Budah förlorar livet

gå ner 15 kg Big Budah förlorar livet

Men hans kamp med viktminskning är inte ett skrattande ämne. Hans tid i rampljuset har gjort det möjligt för honom att dela sin största kamp, ​​förlora vikt. Han väger in på mer än 400 pund, han är desperat.

‘Jag har gjort Golds Gym, jag har gjort träningen, jag har gjort näring och dessa saker skulle hjälpa mig,’ sade Budah.

Han upprätthåller kroppsvärk och smärta och har sömnapné, ett tillstånd där han slutar andas hela natten. Om sömnapnéen kvarstår, säger läkare att Budah kan utveckla typ 2-diabetes, högt blodtryck och hjärtsjukdom.

Den hårdaste dosen av verkligheten kom när han nekades livförsäkring på grund av sin vikt.

‘Det var det halm som bröt kamelens rygg. Jag måste gå ner i vikt, bli frisk och sedan ansöka om livförsäkring för att se till att om något händer för mig att min familj är omhändertagen ‘, sa han.

Efter mycket forskning går Budah nu på den kirurgiska vägen. Han kommer att genomgå en magsäckkirurgi, en relativt ny procedur där läkare tar bort 80 procent av magen, lämnar bara ett rör eller en ärm för en mage.

‘Vi gör det laparoskopiskt, så vi lägger fyra eller fem mindre snitt i, vi sätter rör där vi får tillgång till buken. Vi sätter små videokameror i och sedan arbetar instrument’, säger Dr. Christina Richards, BMI Clinic .

Läkare säger att patienter som genomgår förfarandet upplever några biverkningar, snabb återhämtningstid och snabb viktminskning.

Långtidsforskning om det icke-reversibla förfarandet görs fortfarande, men hittills är resultaten uppmuntrande.

‘Vi vet att diabetes kan vändas med denna procedur, högt blodtryck kan gå bort’, säger Richards.

Richards säger att 30 procent av patienterna återvinner tyngd efter operationen, så patienterna behöver äta rätt och träna för att hålla ner tyngden.

Utöver den fysiska utmaningen måste Budah möta sina kulturella influenser.

‘Det är en del av normen. Åh, alla antar att vara stora och jag köpte in i det. Att polyneserna antar att vara stora, säger Budah.

Men Budah kommer att ha sina största anhängare där för att hjälpa honom att förlora vikten och hålla bort den. Hans fru Jennifer, son Kinglsee, döttrar Jordyn, 17, Jaelyn, 14, Kilani, 12 och yngste son Lisona, 8.

Barnen ser första hand vad deras pappa lägger in för att slåss på tyngden.

‘Han går till gymmet och det är svårt för honom att gå till gymmet för att han är så tung, han försöker men det är fortfarande svårt. Han kan inte få tyngden av,’ sa Jaelyn.

De ‘stöder sin pappa i sin senaste utmaning och ser den som ett nytt leasingavtal på sitt liv.

‘Det är en välsignelse, för när jag lämnar till mitt uppdrag i två år vill jag ha honom att vara här när jag kommer tillbaka och jag tror att denna operation bara förlänger det, säger Kingslee.

‘Han kommer från en familj som inte har livslängd. Hans pappa, farbröder som alla har dött av olika typer av cancer’, sa Jennifer. ‘Jag sa till honom,’ Jag vill inte vara änka vid 60 år. Du måste göra det här. ”

Richards säger att patienter måste ompröva allt de gör och hur de lever sina liv. De och deras familj måste anpassa sig till det nya sättet att leva, men Budas familj är fast besluten att hålla honom på rätt spår.

‘Jag vill gå mina döttrar nerför gången för att gifta dig, du vet. Jag vill inte vara i minnet. Åh, mina döttrar gifter sig och sedan sätter de på en bildspel. Jag vill inte vara en bildspel. Jag vill vara där, sade Budah.
allevo viktminskning Big Budah förlorar livet