gå ner i vikt på 2 veckor bildförvrängning förutsäger uppkomsten av osäker vikt

gå ner i fettprocent bildförvrängning förutsäger uppkomsten av osäker vikt

Normalvikt och underviktiga tonårsflickor som tror att de är överviktiga har en signifikant större risk att drabbas av onödiga och osäkra viktminskningsbeteenden än tjejer som kan exakt bedöma deras viktstatus, enligt ny forskning från en Illinois-expert på ätstörningar och kroppsbildsuppfattning. Janet M. Liechty, professor i socialt arbete och medicin i Illinois, säger att kroppsavbildningsförvrängning, snarare än den mer vanliga mängden kroppsosäkerhet, kan vara ett bättre screeningsverktyg som hjälper till att identifiera icke överviktiga tjejer som är riskerade för osäker vikt förlustpraxis.

‘Förvrängning av kroppsbilden verkar vara en mer diskriminerande indikator på nöd än kroppsosnöje, men det är inte något som vanligtvis screenas av vårdgivare,’ sade Liechty.

‘Vanligtvis får tonåringar och deras föräldrar endast viktrelaterad återkoppling från läkaren när barnet är överviktig. Men barn av vilken som helst vikt kan kämpa med kroppsbild och dålig kropps bild kan negativt påverka medicinska utfall på sätt som vi ofta inte känner igen. ‘

Barnfetma är en viktig folkhälsoskydd, men om tyngdpunkten bara gäller barn som är överviktiga, kan tecken på kroppsbildsbehov bland vanliga viktiga barn förbises, säger Liechty. Om de lämnas oadresserade, kan dessa problem så småningom omvandlas till ohälsosamma viktminskningsbeteenden, ohämmad ätning och framtida viktproblem.

‘Body image distortion är något vi kan börja skärpa för att identifiera tonåringar i riskzonen för osäkra viktminskning beteenden,’ sade hon.

Liechtys forskning, publicerad i Journal of Adolescent Health, undersökte sambandet mellan kroppsavbildningsförvrängning och tre typer av viktminskning beteenden övning, dieting och extrema sätt att förlora vikt som laxermedel, dietpiller och utrensning. Vars kroppsmassaindex var mindre än 85: e percentilen jämförde Liechty tonåren ‘faktisk, objektivviktstatus med vad de trodde att deras viktstatus skulle vara och letade efter avvikelser. Om tonåren upplevde att de var överviktiga när de faktiskt inte var, flaggades skillnaden som överskattning eller kroppsavbildningsförvrängning.

Att undersöka hur överskattning av viktstatus påverkat framtida viktminskning beteenden, Liechty anställde logistisk regressionsanalys för att förutsäga uppkomsten av de tre typerna av viktminskning beteenden ett år senare. Hon upptäckte att kroppsavbildningsförvrängning förutsäger uppkomsten av dieting och början på extrema och osäkra sätt att gå ner i vikt.

‘Vad det här betyder är att en tjej med förvrängd kroppsbild har en mycket större risk för att ta itu med osäkra dieter och extrema viktminskningsmetoder än en tjej utan kroppsförvrängning, även om hon inte behöver gå ner i vikt’, sa Liechty .

Denna upptäckt belyser vikten av att odla en exakt och positiv kroppsbild under tonåren och vara försiktig med dieting och extrema metoder för att gå ner i vikt bland tonåren, vilket är lite av en fälla, säger Liechty.

‘Denna studie tyder på att om andra hälsosamma, icke överviktiga tjejer börjar använda en typ av potentiellt osäker viktminskning strategi, såsom dieting eller en extrem metod, ökar oddsen att de fortsätter att använda den metoden ett år senare från tre till elva gånger , ‘ Hon sa.

Med andra ord, om en tonåring startar en väg till riskabla viktminskningspraxis, är de mycket mer benägna att fortsätta använda den metoden.

‘Det försvinner inte bara eller slutar plötsligt’,
gå ner i vikt på 2 veckor bildförvrängning förutsäger uppkomsten av osäker vikt
sade Liechty. ‘Det är därför det är nyckeln till att tidigt upptäcka riskfaktorer som kroppsavbildningsförvrängning och förebyggande av onödiga dieter och osäkra viktminskningsmetoder. Vi måste utbilda tjejer och deras föräldrar om att krama dieter, snabba lösningar och extrema tyngdförlustsmetoder är ett problem. De arbetar inte på lång sikt och de kan skada. ‘

Jämfört med kroppsbrist som har blivit positivt korrelerat med ätstörningar, kan depression och hög riskbeteende bland ungdomstroppar bildbildningsförvrängning vara en bättre röd flagga för osäker viktminskning bland tonåringar.

‘Kroppsbilden mäts ofta som kroppsbildstillfredsställelse, vilket är hur nöjd du känner för din kropp’, sa hon. ‘Även om det är viktigt är problemet med att använda den åtgärden att vissa studier visar att 50 till 80 procent av kvinnorna är missnöjda med sina kroppar. Den typen av allmänt förekommande missnöje ger inte en väldigt specifik åtgärd av kroppsintryck. Det visar sig att kroppsavbildningsförvrängning kan vara ett mer användbart screeningsverktyg för rådgivare, föräldrar eller vårdgivare. ‘

I motsats till dieting och extrema metoder för viktminskning upptäckte Liechtys forskning också att kroppsavbildningsförvrängning inte har någon relation till tjejer. Användning av motion som ett primärt sätt att gå ner i vikt, vilket tyder på att kroppsförvrängning motiverar tjejer att använda osäkra men inte säkra metoder för viktkontroll.

Det här är viktigt att veta, sade Liechty, eftersom träning är en vanlig rekommendation för hälsosam ungdomsvikthantering, och den har många hälsofördelar, såsom hjärt-respiratorisk träning och förbättrad humör.

‘Att välja en livsstil som är hållbar och hälsosam där bränsleintaget matchar produktionen är verkligen den säkraste långsiktiga planen för vikthantering’, sade Liechty.

‘Även om överdriven motion eller övningsberoende kan bli ett problem för en liten andel människor, är det att vara fysiskt aktiv en viktig ingrediens i livslång vikthantering. Men om vi utövar vårdslöshet eller en bestraffad inställning mot våra kroppar, är den associerad med depression och ångest. Så attityden och förhållandet med sig själv och med kroppen är mycket viktigt i hur vi närmar oss att ta hand om oss själva. ‘

Liechty säger att hennes resultat understryker hur brådskande det är för förebyggande insatser som främjar positiv och exakt kroppsbild bland ungdomar.

‘Den bästa metoden för viktkontroll är att fokusera på livsstilsförändringar och inte på radikala tillvägagångssätt, eftersom extrema metoder förorsakar kaos med vår kroppskemi såväl som vår inställning till mat och mot våra kroppar, säger Liechty.

Dieting, speciellt vad Liechty kallar ‘teenage style dieting’ och extrema viktminskning metoder kan vara riskabelt företag.

‘De tenderar att vara allt eller ingenting, vilket ofta leder till cykler av begränsning och bingeing. Ironiskt nog har annan forskning visat att denna typ av dieting bland barn och tonåringar leder vanligtvis till viktökning senare i livet.’

Att lära sig hälsosam viktminskning och underhållsbeteende är viktigt eftersom dåliga vanor kan vara beroendeframkallande, vilket leder till livslång kamp med att äta, sade Liechty.

Överviktiga tonåringar som vill gå ner i vikt behöver stöd och en förnuftig, hållbar plan, säger Liechty.

‘Föräldrar kan uppmuntra hälsosam kostvanor och träningsvanor från början genom att följa med exempel, men om tonåringar vill gå ner i vikt bör föräldrar ta dem till läkare eller vårdpersonal och diskutera hur mycket de borde förlora, i vilken takt och hur att göra det på ett noggrant planerat sätt, ‘sa hon.

Om tonåringar inte behöver gå ner i vikt borde de undvika mjuka dieter, ignorera snabba viktminskningslöften och inte suga sig i att försöka extrema metoder som dietpiller och rensning.

‘Den underliggande frågan är vårt förhållande med mat och våra kroppar’, sade Liechty. ‘En förvridad syn på sin viktstatus gör att den är mer utsatt för att använda osäkra viktminskningshandlingar. Nyckeln är att odla ett positivt, realistiskt och uppskattat förhållande till din kropp, oberoende av din vikt, och få stöd för att utveckla ätnings- och aktivitetsvanor som balanserar inmatning och utmatning, och att du kan leva med länge. ‘
gå ner i vikt på 2 veckor bildförvrängning förutsäger uppkomsten av osäker vikt