hur man går ner i vikt snabbt Big Sur Land Trusts senaste vägprojekt berömmer lokalbefolkningen

hur blir man smal snabbt Big Sur Land Trusts senaste vägprojekt berömmer lokalbefolkningen

Strolling Carmel Valley s nya South Bank Trail på en solig höstmorgon, Eileen Cross känner igen löparen som gränsar förbi med Zen som fokus. ‘Jag ser henne varje gång’ säger Cross. Men hon är förvånad att inte se ett äldre par som brukar njuta av spåret denna tid på dygnet.

Mannen, som använder en sockerrör, verkar ta en särskild glädje i den här milda flodbredden, säger Cross. Hans fru åtföljer honom med sina beskärningsskjuvar, som gör friläge spår underhåll.

Cross säger att hon närmade sig dem en gång och introducerade sig som projektledare för Big Sur Land Trust som övervakade South Bank Trails konstruktion. Hennes röst tar en allvarlig kvalitet när hon reagerar på mannens svar. ” Du byggde det här spåret? Du kommer alla till himlen. Detta spår är en gåva från Gud. ”

Den 1,5 mils sydbanken, som öppnades för allmänheten i oktober, är ungefär lika mjukt som det blir. Paved och platt, det är en cykelväg i klass I, tillgänglig för rullstolar, trehjulingar och barnvagnar. Leashed hundar är välkomna, hästar är inte t.

Redan har Sydbanken ett lojalt följa som regelbundet fyller upp den sex bilparken på Parko San Carlos Road. Cross säger att leden är särskilt populära bland föräldrar och barn, löpare med Carmel Valley Athletic Club och invånare i Hacienda Carmel senior community.

Korsad mellan Quail Lodge och Palo Corona Regional Park, South Bank är en del av BSLTs ‘Experience Carmel River’ vision, ett samarbete med privata markägare och offentliga myndigheter för att skapa ett nätverk av spår,
hur man går ner i vikt snabbt Big Sur Land Trusts senaste vägprojekt berömmer lokalbefolkningen
utbildningsplatser och restaurerade naturområden längs floden från Hatton Canyon till Carmel Valley Village.

Kors leder vägen till spårvagnen från parkeringsplatsen i södra banken, längs kanten av ett fält där några statliga herons står höga som kungligheter bland födande Kanada gäss. South Bank börjar på en privat gårdsväg mittemot Valley Greens Drive, markerad av en ingång inramad med Carmel Stone (donerad av Santa Lucia Conservancy) och en tolkningspanel designad av Leslie Stone Associates.

Ungefär en halv mil lutar vägen precis vid en gaffel på vägen och ändras från svart till dammig gul. Karmelfloden, våt och långsam, öppnar sig mot norr; rostade höstlöv springer mot de dämpade Carmel Valley Hills.

Spårets färgförändring markerar början på BSLTs byggprojekt. Materialet underfoot är GraniteCrete, ett miljövänligt betongalternativ som uppfanns av Carmel Valley landskapsentreprenör Geoff Smith på 90-talet. Den sönderdelade graniten är utvinad i Hollister och bundet med ett organiskt material som gör det poröst att regna.

Det tog Enz Construction cirka 40 ton produkt för att skapa GraniteCrete-vägen till Palo Corona-gränsen, säger Smith. Många av segmentet gränsar på båda sidor av ett trästängsel, med Rancho Caada Golf Clubs gröna på norra sidan och privat gräsmark i söder. Effekten är förtrollande.

‘Under hela semestern gick hela familjen på det, vilket var ganska snyggt’, säger Smith. ‘Jag är nöjd med det.’

The California Resources Agency River Parkways Program finansierade banans konstruktion, och länet vann ett bidrag för sin design och tillät. Quail Meadows donerade easement till gården vägen vid spårets början, och Jeff och Paula Taylor sålde BSLT en easement till vägen genom pastureland. (Jeff har upprepade gånger utmanat Rep Sam Farr för sitt kongresssäte.)

Landförtroendet anlagde den gula granitkreta-vägen med inhemska växter och tillsatte sandpåsar där erosion redan har börjat etsning i axeln. BSLT har tappat Carmel High studenter till att plantera 108 infödda pil, sycamore och cottonwood träd.

Södra banken slutar vid kanten av Palo Corona Regional Park, där BSLT och Regional Parks District byggde fyra miles av stigar som öppnade i maj förra året. Om Palo Corona är Emerald City, med mer än 4.300 robusta hektar för att gå vilse i,
hur man går ner i vikt snabbt Big Sur Land Trusts senaste vägprojekt berömmer lokalbefolkningen
är South Bank Trail den gula tegelväg som leder där. Cyklar är tillåtna i Palo Corona (därav stället) och antalet vandrare är begränsat för att skydda livsmiljön. För de långsamt flyttade seniorerna och maktföräldrarna Kors passerar på hennes morgonpromenad är South Bank själva målet. Ett samtal till Hacienda Carmel försökte hitta det äldre paret Kors saknades. En personalperson svarade med nyheter om förlust: Mannen hade nyligen gått vidare.