hur ska man äta för att gå ner i vikt Bill syftar till att skydda kort

gå ner 1 kilo i veckan Bill syftar till att skydda kort

BOSTON Ellen Frankel, som står 4 fot 8 1/2 tum lång, påminner om att lekfullt uppskötas av större medarbetare, som också skulle klappa henne på huvudet och anmärka på hennes höjd.

Jeanne Toombs förstår Frankels frustration. Styrelseledamoten i National Association to Advance Fat Acceptance säger att överviktiga människor rutinmässigt diskrimineras på grund av deras storlek.

‘Det är inte rättvist. Oavsett vad du tycker om feta människor, förtjänar de att behandlas som människor, säger Toombs, 59, en piano lärare som väger 300 pounds.

Människor som Frankel och Toombs skulle få ett särskilt skydd under en åtgärd som skulle göra Massachusetts till det andra staten för att lägga till ‘vikt och höjd’ i sin antidiskrimineringslag. Lagen gäller huvudsakligen på arbetsplatsen men omfattar också hyresvärdar och fastighetsförbindelser.

De flesta stater har lagar som förbjuder diskriminering på grund av ras, färg, religion, ålder, kön, funktionshinder och andra faktorer. Ett handfullt erbjudande skydd för homosexuella och lesbiska. Men bara Michigan innehåller vikt och höjd i sin antidiskrimineringslag. District of Columbia förbjuder också utseende diskriminering, och San Francisco och Santa Cruz i Kalifornien förbjuder tyngd och höjd diskriminering. fetma satser har stigit till en all tid hög. Nästan en tredjedel eller 32 procent av de vuxna amerikanerna anses vara överviktiga, i en tid då arbetsgivare överväger sätt att kräva hälsosammare beteende, som t.ex. rökning.

Rep. Byron Rushing, en Boston Democrat som sponsrar Massachusetts-propositionen, sa att det är en fråga om medborgerliga rättigheter.

‘Det här är en av de sista fysiska aspekterna av människor som du med lätthet kan skratta åt,’ sade Rushing, som är svart, slank och medellängd. ‘Du kan vara en chok på radion och prata om feta människor för en stabil vecka och ingen skulle någonsin tänka på att du förlorar ditt jobb. Det är fortfarande acceptabelt.’

‘Vi kan lika bra lägga färgblind, vänsterhänt, allergisk mot cashewnötter och få över med det’, säger Todd Domke, en republikansk analytiker.

Domke föreställer Massachusetts skrämmande företag om det utökar skyddet till att omfatta korta och överviktiga arbetstagare.

‘Det finns en gräns för hur långt du kan laga dig till paradiset,’ sade han. ‘Goda avsikter gör inte nödvändigtvis en bra lagstiftning.’

Domstolarna är inte övertygade heller. Eftersom det inte finns något specifikt skydd, måste personer som hävdar diskriminering på arbetsplatsen eller bostäder bevisa att deras viktproblem är ett funktionshinder som är en skyddad klass i statsrätten. avvisar vanligtvis sådana krav.

‘Folk kan gå ner i vikt’, säger David Yas, utgivare av Massachusetts Lawyers Weekly. ‘Eftersom den här argumentationen går, varför få särskild behandling? Det finns en del av den inställningen vid domstolarna att detta inte bör stiga till nivån på ras och kön vars rättigheter är så viktiga att skydda.’

Fall som kastades utanför domstol omfattade en 6 fot, 285 pund man som stämde över Shaws Supermarkets och hävdade att han nekades ett jobb på grund av hans vikt och en 230 pund kvinna som stämde på en Natick bilhandlare efter att ha nekats ett receptionist jobb.

Rushing sade advokater shunned av lagstiftare för 10 år sedan när han föreslog en liknande proposition. Han är mer säker på att passera nu på grund av ökad medvetenhet om problemen. Han förväntar sig en höra i höst.

Frankel erkänner att räkningen kan vara svår att sälja, eftersom den inte definierar kort eller fet. Hon sa att det fortfarande är socialt acceptabelt att förneka korta och överviktiga människor.

‘Starkare människor och kortare människor blir främjade mindre. Kortare människor gör mindre än sina högre motsvarigheter’, sa Frankel, som publicerade ett memoir i förra hösten med titeln ‘Beyond Measure.’

Toombs köper inte argumentet hon helt enkelt kan diet och gå ner i vikt.

‘Jag tillbringade 25 år av mitt liv och försökte bli tunn,’ sa hon. ‘Allt jag någonsin fick var fetare, och jag kände mig som ett misslyckande. Jag trodde att det var mitt fel, och det var inte. Människor kommer i olika storlekar. De har alltid och de kommer alltid. . Jag har inte rånat en bank. Jag jobbar med barn. Jag mår bra i världen. ‘
hur ska man äta för att gå ner i vikt Bill syftar till att skydda kort