isbergssallad kalorier Bidrag syftar till att få Ohio-ungdomar ur skuggorna

att gå ner i vikt snabbt Bidrag syftar till att få Ohio-ungdomar ur skuggorna

Karen Dickerson och hennes sonson Dontez Dickerson, 13, i deras hem i Newark. Dickersons var den första av 385 familjer som Licking and Knox Counties Mobile Urgent Treatment Team har hjälpt. (Foto: Sara C. Tobias / Advokaten) Köp PhotoKaren Dickerson visste inte vad jag skulle göra.

Hon och hennes barnbarn, Dontez Dickerson, bodde tillfälligt i ett licking County hemlösa skydd när Dontez blev aggressiv och skyddet var på väg att sparka ut dem. Hans kamp med ilska stam från en tvättlista av dåliga raster som började när han föddes med fosteralkoholsyndrom, sa Dickerson.

‘Jag kunde inte styra honom,’ sa hon. ‘Jag ville inte skicka honom eller låsa upp honom.’

Hon ringde sin arbetsdator på Behavioral Healthcare Partners, som sa att hon skulle nå ut till ett nytt krisresponslag. Licking and Knox Counties Mobile Urgent Treatment Team hade formellt meddelats till samhället 15 minuter innan Dickerson ringde, sade Kay Spergel, verkställande direktör för mental hälsa och återhämtning för Licking och Knox Counties.

Ett team av psykiatriska proffs anlände till platsen och hjälpte till att lugna Dontez utan polisens engagemang.

Dickersons var den första av 385 familjer enheten har hjälpt, 80 procent av vilka inte hade någon tidigare kontakt med offentligt finansierad psykisk hälsa eller utvecklingshinder.

‘Det var målet för laget, att göra det målet att hitta,’ sade Spergel.

Skapandet av enheten är bara ett av mer än ett dussin nya ungdomsutbrott finansierade genom Ohio s starka familjer, Safe Communities-bidrag som skapades i efterdyningarna av den dödliga skytte på Sandy Hook Elementary School i Connecticut i december 2012.

Tjänstemän tror att bidraget, tillsammans med Medicaid expansion, är ansvarig för en 11 procent ökning av antalet Ohio ungdomar som fick offentligt finansierad psykisk behandling i 2014.

Under räkenskapsåret 2014 mottog 1 173 barn yngre än 17 offentligt finansierade psykiatriska tjänster genom Licking and Knox Counties Mental Health and Recovery Services-leverantörer.

Att hitta, fylla luckorna

I början av 2013 mötte Plouck och Ohio Department of Development Disabilities Director John Martin med John Kasich för att diskutera framtiden för de två avdelningarna. Landet reeling från händelserna i Sandy Hook och en historia av isolering som utspelades om skytten Adam Lanza.

Han hade diagnostiserats med en neurodevelopment sjukdom och det var tecken på att hans mor, som var bland offren, också ofta isolerades i hennes försök att hjälpa hennes son.

Martin och Plouck diskuterade behovet av att åtgärda luckorna mellan deras två system som ett sätt att nå de åldrarna 8 till 24 som inte fullt ut passade in i mentalvårdssystemet eller det utvecklingsaktiverade systemet.

Den åldersgruppen är kritisk, eftersom forskning tyder på att 75 procent av livslånga fall av psykisk sjukdom börjar vid 24 års ålder, enligt National Institute of Mental Health.

Det ultimata målet: hitta de som behöver tidigt och tillhandahålla de tjänster som behövs för att förhindra händelser, inte bara på Sandy Hook, men de som är tystare, som ungdomsmord eller övergrepp som landar barn i domstolssystemet.

Hittills har staten investerat 5 miljoner dollar i 15 projekt som berör mer än hälften av statens län. Kasich har föreslagit ytterligare 6 miljoner dollar investerat i bidraget under de kommande två räkenskapsåren.

Statens analys av bidragets första år avslöjade nästan 500 personer och / eller familjer delgavs över sju finansierade projekt, 34 procent mer än projicerade.

Nå mer än barn

I början av maj mötte byråer med bidragsfinansierade projekt att dela sina framgångar med andra länsbyråer. Den största hindringen som mest talade om att försöka övervinna är stigmatiserad för personer som söker psykisk hälsa och rädsla föräldrar har att deras barn kan tas bort.

‘Om folk är rädda att komma fram och använda (befintliga tjänster) på grund av stigmathen kommer de inte att komma oavsett hur mycket smärta eller stress de kan vara i,’ sade Spergel.

Det är därför med mobillagets tillvägagångssätt, går teamet till var de behövs för första kontakten. För Dickerson var den rörligheten allt eftersom hon inte bara hade någon transport vid den tiden, men hon behövde hjälp omedelbart.

Sedan dess har inte Dickersons sonson, nu 13, varit kopplat till pågående tjänster, men hennes depression från när hennes son som var Dontezs pappa mördades 2007 behandlas också.

‘Det var som ett lagarbete. De pratade med honom, men de pratade också med mig,’ sa hon.

I Coshocton och Muskingum länsområdet har Thompkins Treatment använt ett bidrag främst för att utbilda anställda i ett hembedömningsprogram som heter Integrative Family and Systems Treatment.
isbergssallad kalorier Bidrag syftar till att få Ohio-ungdomar ur skuggorna