kan inte gå ner i vikt Beth Steel pensionärer måste återbetala pensioner

gå ner i vikt med styrketräning Beth Steel pensionärer måste återbetala pensioner

Men nu sänks Schmeiser månadscheckar nästan i hälften och en myndighet kräver att han betalar tillbaka en stor del av pensionspengarna, som han redan har fått en summa som han uppskattar till cirka 15 000 dollar.

Schmeiser är inte ensam. Hundratals av Baltimore-pensionärer har blivit varnade om att de kan förvänta sig att de möter order för att återbetala tusentals dollar av sina minskade pensionsförmåner till Pensionsförmånsgaranti Corp. eller PBGC, det federala bolaget som försäkrar privata pensionsfonder och har övervakat Betlehem Steel pensionsfond sedan april.

Bethlehem Steel Retirees har länge känt att deras pensioner skulle krympa eftersom företaget som en gång var en stor bidragsyter till Baltimores ekonomi visade sig vara i konkurs.

Men att betala tillbaka pengar är något annat igen.

‘Det kommer säkert att bli en ekonomisk börda’, säger Schmeiser, som bor i Baltimore.

Omkring 7000 pensionärer, inklusive 1,300 i Baltimore, kommer att få sina pensionsförmåner reducerade eftersom de pensionsutbetalningar som de har mottagit under det gångna året överstiger de juridiska gränserna för PBGC: s garantier.

De kommer att börja få justerade kontroller för sina ‘beräknade förmåner’ i december. När beräkningarna är slutförda, kan en process som kan ta flera år börja se sina kontroller minskas med upp till 10 procent i månaden tills de pengar som de är skyldiga att betala för PBGC betalas ut, sade representanter för byrån.

‘Vissa människor kan ha sex, sju månaders extra förmåner som de måste betala tillbaka’, säger Jeffrey Speicher, en talesman för PBGC, som noterade att bolaget inte tar ut ränta på de pengar som det återvinner.

De som kommer att behöva betala tillbaka pengarna är arbetstagare vars pensionskontroller ökade som en del av ett kollektivavtal, de som överskrider PBGC: s caps på pensionskontroller och de som har fått extra $ 400 per månad för att komplettera sin inkomst tills de blir 62 och blir berättigade till sociala förmåner, sa en advokat som informerade pensionärer.

‘Det är de som kommer att se en minskning av sina pensionskontroller’, säger Bruce E. Davis,
kan inte gå ner i vikt Beth Steel pensionärer måste återbetala pensioner
en advokat för pensionskassan, som är pensionär Betlehem Steel lönarbetare och deras makar och änkor.

Len Shindel, som arbetar på subdistriktskontoret för United Steelworkers of America, sa att många av pensionärerna arbetade övertid för att öka sina pensioner.

‘Många arbetade mycket övertid för att bygga upp sina pensionsmedel i åratal, och nu’ upptäcker de att de ‘sänks trots alla timmar de lägger in för att höja sitt pensionsmedel,’ sa Shindel. ‘Och de arbetade där övertid i farliga förhållanden och utsatte sig för fara medan de försökte expandera sina pensioner.’

Många av pensionärer, tillade han, är oroliga över hur mycket deras kontroller kommer att minskas.

‘Det kommer att vara traumatiskt för många människor’, sa Shindel.

Schmeiser arbetade till exempel vid Betlehem Steel i 35 år. När han gick i pension den 28 februari 2000 vid 53 års ålder var han utlovad ytterligare 400 dollar per månad i nio år tills han var berättigad till sociala förmåner.

‘De gjorde mig ett erbjudande som jag borde ha vägrat,’ sade Schmeiser.

Nu kommer Schmeiser månadscheck sänkas från ca $ 2.850 till $ 1.580. Dessutom kommer han att skylda PBGC det belopp han har betalats över från den tid då den gamla pensionsplanen slutade i december, tills PBGC börjar minska kontrollerna i december till belopp som bolaget säger att han har laglig rätt till.

Resultatet är att Schmeiser skulle kunna tacka PBGC över 15 000 dollar.

‘Jag kan inte säga att någon med vilseläge ljugit för mig. Jag föreställde mig aldrig att Beth Steel skulle gå ner i rören, sade Schmeiser.

Speicher, PBGC-talesman, sade att betalningsplanen är utformad för att göra processen så smärtfri som möjligt för pensionärer.

‘Återhämtningspolitiken är avsedd att sträcka ut återbetalningen utan ränta och få den att komma ut ur framtida kontroller i mycket små mängder’, sa Speicher.

De drabbade pensionärerna kommer att träffas med PBGC-representanter denna vecka i Baltimore för att lära sig mer om sina minskade fördelar.

‘Många av dessa pensionärer är beroende av pensionerna för deras försörjning’, sade talesman, Heather Moeder Molino. ‘Det är viktigt att gå igenom denna process så att pensionerna ges på ett rättvist sätt.’
kan inte gå ner i vikt Beth Steel pensionärer måste återbetala pensioner