mat viktminskning Bestämning hjälper tonåring att förlora 110 pund

hur jag gick ner i vikt Bestämning hjälper tonåring att förlora 110 pund

Den dagen inskickade Matthew i en hälsoklubb. Sexton månader senare gick en mycket slankare Gumm in i samma klubb för att träna. Under en paus drog 18-åringar sin smartphone ut för att visa ett ‘tidigare’ foto av sig själv.

‘Jag var en stor ole pojke då,’ sa Gumm.

‘Efter’ Gumm är en passande 6 fot 2, 200 pund senior på Mooreville High School. Hans viktminskning var inte ett resultat av kirurgi eller en däggdjursdiet, men av viljestyrka som drevs av regelbunden träning och hälsosam kost.

Viktminskningen har förändrat livsstilen för Gumm, och han är ödmjukad av resultaten.

‘Jag vill inte ta det självklart,’ sa han. ‘Det gör mig inte bättre än någon annan. Jag vill vara ödmjuk om det. Jag vill hjälpa andra.’

Det enda barnet i Jimmy och Pam Gumm, Matthew började sin kamp med fetma strax innan han blev 10. Det var tydligt i de bilder som Pam hade sammanställt för sin sons skrapbook som beskriver hans liv.

‘Du kan se när det började hända med honom’, sa hon och tittade på en samling av sonens preteen-bilder. ‘Jag såg inte mitt barn så. Han var mitt barn. Han var inte överviktig mot mig .’

Matteus var 15 och en freshman vid Saltillo High School när han nådde 300 pund. Han överfördes till Mooreville efter det året.

När hans vikt ökade minskade Gumms självkänsla.

‘Det var en massa människor som inte ville prata med mig,’ sa han. ‘Jag hade mycket problem med tjejer. De ville inte prata med mig, period och det gjorde verkligen ont. Det var avslag efter avslag efter avslag. ‘

När Gumm uppnådde sin brytpunkt i oktober 2011 fick hans föräldrar honom att gå med Anytime Fitness på East Main i Tupelo.

Pam Gumm sa att hon skulle ha motsatt sig att skriva honom tidigare, men hon insåg att han behövde hjälp.

‘Vid den tiden visste jag att jag inte kunde släcka det,’ sa han. ‘Jag var tvungen att göra det för honom.’

Att gå till gymmet och träna i nästan en timme blev en del av hans dagliga rutin. Kardiovaskulär träning hjälpte honom att kasta övervikt.

‘Jag lägger mycket timmar i dessa maskiner’, sa han. ‘Det var det som fick mig att förlora mycket fett.’

Och när Gumm började förlora punden såg andra.

‘Jag brukar spendera 30 minuter på cardio’, sa han, ‘men en dag gick en tjej in och hon ville att jag skulle komma dit med henne. Du vet att tjejer påverkar dig. Jag stannade på den i en och en halv timme .’

Sedan stannade han och log. ‘Det var en hård dag,
mat viktminskning Bestämning hjälper tonåring att förlora 110 pund
‘ sa han.

Gumm ändrade också sina ätnings- och dricksvanor. Snabbmat och läsk var ute. Han äter cirka 2500 kalorier och dricker upp till 10 16 uns flaskor vatten om dagen.

‘Om det inte simmar eller flyger, äter jag det inte,’ sa han. Och hans mamma lade till, ‘Han röra inte bröd längre.’

En balans mellan kost och motion är viktigt för att gå ner i vikt, säger Gumm.

‘Du kan inte gå ner i vikt framför tv: n’, sa han. ‘Trettio minuter i gymmet är bättre än 30 minuter med TV.

‘Jag fick höra att du inte kan fuska i ett äktenskap och förvänta dig att äktenskapet ska fungera. Du kan inte fuska på en kost och förvänta dig att den ska fungera, ‘tillade Gumm. ‘Det handlar om att sätta rätt mat i din kropp och se till att du brinner mer kalorier än du tar in.’

Bättre hälsa betyder ett bättre socialt liv för Gumm. Han hade en flickvän sitt seniorår, hans första sedan femte klassen.

Gumms mamma är stolt över sin förändring.

‘Han har gjort ett så fantastiskt jobb,’ sa hon. ‘Jag vill ge upp viljestyrkan för att göra vad han har gjort.’

Gumm, som spelade fotboll på Mooreville, kommer att sluta i maj. Han planerar att delta i Itawamba Community College och sedan University of Mississippi för att få en grad i straffrätten. Han planerar en karriär inom brottsbekämpning.

Gumm uppmuntrar andra tonåringar som kämpar med viktproblem för att inte låta andra mobba eller avskräcka dem.

‘Du måste träna som din värsta fiende ser dig,’ sade han. ‘Om du har en dröm, skydda den. Människor som inte kan göra saker själva, säger de att du inte kan göra det. Om du vill ha något, måste du få det.
mat viktminskning Bestämning hjälper tonåring att förlora 110 pund