ofrivillig viktminskning Beröm smeten

träning gå ner i vikt Beröm smeten

‘Sedan Polens ockupation hade mina föräldrar bara råd med fläskkött och lever och blodkorv och svamp’, säger Ostrowski genom en tolk. ‘Det är inte som att jag följde denna diet exakt men allmänt. Vid den tiden visste jag inte att den här typen av naturlig mat var bra för mig. Jag visste bara att jag kunde äta äggröra med en tunn bit bröd och svin och jag skulle vara full hela dagen. Jag började äta vanlig mat som McDonald’s och jag kunde inte hantera smärtan och så gick jag tillbaka till kosten och har mått bättre och bättre varje dag. ‘

Chicago läkare Christopher Kubik var inte vid mötet, men i en telefonintervju sa han att han för 4 1/2 år sedan var överviktig och lider av trötthet och stenar i urinblåsan. Men inom några månader efter att han började på detta höga fett resan såg han resultat.

‘Jag förlorade väga gradvis [han förlorade ca 25 pund på sex veckor] men jag mår bra. Sedan dess har jag inte haft några problem med stenar, min hudfärg förbättrats och jag känner fortfarande mycket energi’ säger Kubik, 57, som rapporterar att han frukostar på stekt ägg, bacon och strängost ojämna dagar i veckan. ‘Medan jag förlorade vikten kunde jag känna ketonerna som en metall som smakade på munnen, men efter att jag nått min optimala vikt , [ketosen] stannade. Nu har min tyngd varit stabil vid ca 185, vilket ligger i övre gränsen för normal för min höjd. ‘

Kubik, som också har grader i folkhälso- och hälsolagen, säger att han inte aktivt marknadsför kosten, ‘eftersom det inte anses vara en vårdstandard och det medicinska samfundet rekommenderar fortfarande låg fetthalt och det är inte något jag kan stödja om Jag stämdes. ‘ Men om patienter frågar, ‘Jag säger till dem att jag är på den och har sett positiva resultat.’

Sobor har också sett ett växande antal Kwasniewski-omvandlare som hävdar att viktminskning bara är en av de fördelar som de har skördat.

Chester Matuszewski, 46, säger till exempel att han för fyra år sedan diagnostiserades med reumatoid artrit och fick höra att det inte fanns något sätt att han kunde bli helt botad.

‘Varje enskild gemensam tänkbar i mina höfter, armbågar, knän och händer gör ont’, påminde Jefferson Park resident. Kom ihåg något han hade läst i en polsk tidning om Optimal diet, han bestämde sig för att kolla upp det trots att det verkade obehagligt.

‘I år tyckte jag att fläsk inte är bra för dig och jag tyckte inte om lukten, men jag tvingade mig själv. . . . Efter två månader började jag känna mig bättre och jag ville inte tillskriva den på kosten. Men mina vänner såg också en skillnad i mig och jag hade så mycket energi. Idag efter fyra år har jag ingen smärta och ingen svullnad och Jag är helt botad. ‘

Sobor höra dessa historier hela tiden, men har fortfarande sina reservationer.

‘Jag’ är säker på att du har hört deras påståenden om att deras gemensamma smärta är borta och diabetes är borta, säger han. ‘Och de säger det för att det är sant. Du kan uppenbarligen få många fördelar om du minskar ditt kolhydratintag och slutar att ta in allt vitt mjöl och sluta ta in alla raffinerade livsmedel eftersom du inte stressar din kropp hela tiden med alla insulinpinnar och blir hyperglykemisk och hypoglykemisk. ‘

‘Men jag rekommenderar inte kosten’ Jag vet inte, ‘säger han.’ Jag tror inte att Kwasniewski är lika bra som Atkins eller att det är något du borde gå på länge. Nu South Beach Diet som är en trevlig diet med större flexibilitet. Men den här optimala kosten är den mest radikala av de låga carbdieten. ‘

Ingen position från AMA

Fortfarande, baserat på en snabb beskrivning av kosten, fördömde hon inte det direkt.

‘Jag kan se hur det här skulle vara ett mycket attraktivt program, absolut i äldre samhället eftersom det är näringsrika täta livsmedel och seniorer behöver inte äta mycket mat’, säger Dorfman, en licensierad nutritionist.

‘Men för allmänheten ser jag var det kan finnas potentiella problem. Vi vet bara att långvariga fetma dieter lämnar en med ökad risk för hjärtsjukdom, stroke och högt blodtryck. Det här är verkligen inte för barn, tonåringar eller gravida kvinnor.
ofrivillig viktminskning Beröm smeten