snabb bantning Bill kan drastiskt ändra behörigheten för matfrimärken i N

gå ner 1 kg i veckan Bill kan drastiskt ändra behörigheten för matfrimärken i N

En ny räkning som skulle förändra kraven för att få matfrimärken i New Hampshire kan få dramatisk inverkan på välfärdsprogrammet.

Beroende på vem du frågar, behövs det antingen reform eller ett förödande drag som skulle kunna kasta 17 000 människor i staten utanför livsmedelsbiståndet.

Räkningen, införd av statssekreteraren Kevin Avard, en republikan från Nashua, skulle förändra hur statens institution för hälsa och mänskliga tjänster utvärderar familjer för matstämpelprogrammet, vilket kräver att de använder federala gränser för matstämpelberättigande.

Lagstiftningen kräver också att individer får matfrimärken för att betala sitt barnbidrag.

Den senare bestämmelsen är något som Avard stöder Det påverkar hans familj personligen. Han sade under sitt vittnesbörd att hans dotter är skyldig 29 000 dollar i barnbidrag.

‘Det påverkar mina barnbarn,’ sa Avard. ‘Vi måste vända den trenden, vi behöver stödja föräldrar som har beroende barn.’

Förespråkare säger att lagstiftningen skulle vara ett bra första steg i välfärdsreformen i New Hampshire och skulle stimulera fler människor att få hjälp och söka jobb. Motståndare hävdar att statens program för livsmedelsbistånd är redan mycket målinriktat och inte lätt missbrukas och lägger till att räkningen huvudsakligen skulle påverka familjer som arbetar, men fortfarande kämpar för att betala sina räkningar.

‘(Senat Bill) 7 är riktad mot att kämpa med att arbeta fattiga familjer med barn’, säger Sarah Mattson Dustin, personaladvokat för New Hampshire Legal Assistance. ‘De’ jobbar, men de kan fortfarande inte sluta möta de höga kostnaderna för grundläggande behov. ‘

Tjänstemän uppskattar flytten kan påverka 17 000 personer i staten som för närvarande får matassistans.

För närvarande är livsmedelsstämplar endast tillgängliga för låginkomstmänniskor som gör 130 procent av den federala fattigdomsnivån eller mindre, eller $ 2.184 i månaden för att stödja en familj på tre. Dessa personer är också tänkt att ha begränsade resurser besparingar på $ 2,250 eller mindre för att kvalificera sig.

New Hampshire har också något som heter ‘utökad kategorisk behörighet’, en beteckning för familjer som gör mer än inkomstgränsen, men som har tillräckligt höga kostnader för saker som barnomsorg att de tekniskt kvalificerar sig för hjälp. Räkningen skulle bli av med den utvidgade behörigheten.

Räknarens motståndare säger att för att ändra systemet skulle det skada dessa familjer och barn.

I New Hampshire måste familjer som kvalificerar sig för utvidgat bistånd få barn en bestämmelse som skiljer sig från många andra stater.

En tjänsteman för hälso- och sjukvårdspersonal från grannlandet Maine vittnade för att stödja räkningen vid tisdagens hörsel.

‘Välfärd för kvalificerade vuxna bör vara tillfälligt’,
snabb bantning Bill kan drastiskt ändra behörigheten för matfrimärken i N
säger Sam Adolphsen, finansdirektör för Maine DHHS. ‘De som kan gå till jobbet borde jobba.’

Under den republikanska regeringen Paul LePage har Maine lagt in välfärdsreformer, inklusive arbets- och volontärkrav och ett värde på 5 000 dollar på besparingar och tillgångar för mottagare av matstämplar. Regeringstjänstemän där hävdar att folk bör köpa mat med sina besparingar innan de vänder sig till regeringens välfärd.

Adolphsen, en före detta konservativ politisk aktivist, talade glödande om de reformer som LePage lade fram och sade att staten har lett landet för en nedgång i människor på matfrimärken och sett en ökning i antalet människor som får jobb som ett resultat.

‘De försvann inte bara; De gick till jobbet, säger Adolphsen. ‘Ett jobb lyfte dem verkligen ur fattigdom.’

Men reformerna i Maine har varit kontroversiella. Till exempel, även om staten har minskat antalet människor som får matfrimärken, får det fortfarande miljontals dollar i federal livsmedelsbistånd som det inte spenderar.

En rapport från Portland Press Herald fann att staten har samlat 155 miljoner dollar i obestämda federalfund för behövande familjer, som den utan framgång har försökt avleda till program för att hjälpa de äldre.

Antalet barn i Maine som dra nytta av programmet har sjunkit från 22 425 år 2012 till 8 461 år 2016, men det finns fortfarande cirka 19 000 barn som lever i extrem fattigdom i Maine, rapporterade Press Herald.

Företrädare från New Hampshire Food Bank vittnade om att de är berörda kommunerna skulle behöva hämta fliken för livsmedelsbistånd och fler familjer skulle vända sig till lokala matskaffer för hjälp.

‘Vi och de 430 byråer vi tjänar kan inte hantera den förväntade (mat) pund som denna proposition skulle skapa’, säger Eileen Groll Liponis, Food Banks verkställande direktör, som uppskattade räkningen skulle fördubbla mängden mat hennes organisation skulle arbeta för att tillhandahålla behövande familjer. De distribuerar för närvarande 1,2 miljoner pounds mat per månad.
snabb bantning Bill kan drastiskt ändra behörigheten för matfrimärken i N