vad ska man äta för att gå ner i vikt Betydar viktminskningen verkligen

gå ner i vikt snabbt och enkelt Betydar viktminskningen verkligen

Tänk emellertid övervikt. När du tar bort förvirrande variabler som förbättringar i livsstil, har du bara mindre kroppsfett att översätta till bättre hälsa? Ska läkare sluta berätta för patienter att sänka det skala antalet?

För Linda Bacon, en näringsprofessor vid City College of San Francisco och förespråkare för kontroversiell hälsa vid varje storlek rörelse, svaren är nej och ja, respektive.

Personligen kommer jag att gå så långt. Jag hjälper kunderna att gå ner i vikt. Men jag har inte mycket värde i vad en skala säger och istället ser fettförlust som en fördelaktig biprodukt för att anta en hälsosam livsstil. Det är inte självförlust som man bör fokusera på men den livsstil som leder till den.

Det är sannolikt en av de minst pratade men menade ofta om faktorer i våra sexliv: fantasiverden. Forskare i Montreal har dock tvingat Quebec-invånare att dra tillbaka gardinen i ett försök att skilja normala från onormala sexuella fantasier. Och de tror det för. ‘Jag tror inte att det finns fördelar för viktminskning’, säger Bacon, men Dr. Yoni Freedhoff, medicinsk chef för Bariatric Medical Institute i Ottawa, Ontario, håller inte med om. ‘Typ 2-diabetes är verkligen ett vikthäftande tillstånd,’ sa han.

När jag berättade för detta för Bacon, motverkade hon att kalorirektivet innebär att man konsumerar mindre socker totalt. Dr Arya Sharma, ordförande i överviktens forskning och ledning vid University of Alberta, sa att en sådan skillnad är akademisk. ‘Det är ett argument som inte spelar roll. Jag förstår inte hur hon kan skilja de två.’

Men både Sharma och Freedhoff är överens om att skinniga människor kan få varje hälsoproblem det finns, och det bara för att du är fet gör det inte automatiskt att du är ohälsosam. Det finns gott om friska, obese människor.

En annan anledning Bacon är emot att främja viktminskning är att hon säger att brinnande fett orsakar inflammation, vilket kan förvärra diabetes, men Sharma motverkar, ‘I själva verket med viktminskning finner du inflammationsmarkörer blir bättre.’

Schaumburg Park District kommer att erbjuda nya Fitness MMA Conditioning klasser i åldrarna 15 och äldre. ‘Det är leverfett (eller fett som har infiltrerat levern) som orsakar problem, och det tas inte bort via fettsugning.’ Det avlägsnas emellertid via kaloribegränsning.

Sharma förklarade vidare att det finns många tillstånd som är direkt relaterade till överskott av kroppsfett, såsom sömnapné, urininkontinens, refluxsjukdom, smärta i knäna och anklarna ‘Det är en mekanisk sak’, sa han, där viktminskning tar bort trycket dessa problem.

Men hur är det med dödligheten? Bacon och andra hävdar att övervikt är hälsosammare på grund av jämförelser av kroppsvikt vid dödsfallet. Det är den så kallade fetma paradoxen. Denna hypotesen förstärktes av en meta-analys från 2013 som publicerades i Journal of American Medical Association, vilket visar inte bara att övervikt var hälsosam men mild fetma inte var värre än normalvikt.

Dr David Katz, chef för Yale University Prevention Research Center,
vad ska man äta för att gå ner i vikt Betydar viktminskningen verkligen
bestrider JAMA-analysen. Ett försprång med risken för fetma är att ‘äppelkroppsformen (fett runt mitten) är förknippad med mycket högre metabolisk risk än en päronform (fett i skinkor och lår). När du blandar dem tillsammans ser du fetma ut mycket mindre riskabelt än det verkligen är. ‘

Viktigare är vad som händer med kroppsvikt som människor nära döden. Sharma, Freedhoff och Katz var alla överens om att oförklarlig förlust av kroppsvikt nästan alltid är dålig. Min fru, en familje läkare, anser det vara en stor röd flagga. Vad som är mer, äldre människor förlorar ofta mycket i sina sista år. Kombinera detta med JAMA-studien, inklusive rökare och personer med ätstörningar (som har en tendens att väga mindre), och data skeddar.

Men en studie som just publicerats i Population Health Metrics hjälper unskew det genom att titta på kroppsvikt över tid istället för i en enda ögonblicksbild. Studien visade att personer med stabil normal kroppsvikt genom vuxenlivet hade låga dödligheter, men de som var överviktiga eller överviktiga genom vuxen ålder men då gått ner i vikt, fyrdubblar mortaliteten, eftersom det ofta är sjukdomsrelaterad viktminskning.

Jag frågade Katz om, efter att ha tagit bort alla livsstilskonflikter, är det verkligen kroppsfett som är så skadligt. ‘När du tittar på det från alla vinklar, säger Katz,’ den slutsats du når är att ett överskott av kroppsfett är oundvikligt skadligt. ‘ Problemet, speciellt med buken fetma, är att det infiltrerar organen. ‘Speciellt levern, som stör med insulinmetabolism. Då pannkörteln sluter ut extra insulin, och det skapar en självgenererande kaskad som leder direkt till diabetes och ökad hjärtrisk.’ Han talade om forskning som också visar en ökad risk för de flesta cancerformer.

Det är inte bara vuxna som borde vara oroliga.

‘Vi’ ser en rad patologier hos barn som aldrig fanns tidigare, ‘sade Katz,’ och den enda rökpistolen i rummet är barndomsfetma. ‘Katz körde hem sin punkt genom att säga det även om någon förlorar betydande vikt med hjälp av en fruktansvärd fladdiet, ser de fortfarande hälsofördelar på kort sikt, åtminstone. Minns Kansas State University näringsämnesprofessor Mark Haub, som i 2010 förlorade 27 pounds att äta Twinkies och Oreos? Hans kolesterol förbättrades bara för att han förlorade fett via kaloribegränsning .

Något annat att frukta är längden på exponeringen. Katz talade om en studie publicerad i American Journal of Public Health förra våren som använde ålderskohorter för att avslöja att ju fler år du spenderar obese, desto färre år kan du ha kvar. Med våldsam barndom övervikt är detta alarmerande.

Bacon hävdade att de flesta människor inte lyckades med viktminskning och hävdar att endast 5 procent kan bibehålla det. Hon kallade de som lyckas med ‘statistiska anomalier’, vars vanor är ‘besläktade med att äta oordnat beteende och extrema mängder motion’.

Katz och Freedhoff lurade på 5 procent påståendet, säger att det klumpar varje dålig studie och kramar in med mer rimliga metoder. Båda är överens om att långvarig viktminskning, men inte lätt, är möjlig när absurda dieter ignoreras och vetenskapsbaserade metoder som också innehåller övning är anställda.

Jag håller med. Och för att åberopa användningen av den skala som jag nämnde tidigare har jag hållit 50 pund i två decennier med hjälp av sådana metoder. Och jag är verkligen hälsosammare för den.
vad ska man äta för att gå ner i vikt Betydar viktminskningen verkligen