viktminskning snabbt Betrakta överviktkirurgi oftare för diabetes

gå ner i vikt crosstrainer Betrakta överviktkirurgi oftare för diabetes

Överväga överviktkirurgi oftare för diabetes: Riktlinjer

Genom den kanadensiska pressen den 24, 2016 3:37 pm WASHINGTON Nya riktlinjer säger viktminskning kirurgi bör bli ett mer rutinmässigt behandlingsalternativ för diabetes, även för vissa patienter som är svagt fetma.

Men tisdagens riktlinjer markerar första gången kirurgin rekommenderas speciellt som en diabetesbehandling snarare än som fetmabehandling med en sidovinst och utvidga de behöriga kandidaterna.

Rekommendationerna godkändes av American Diabetes Association, International Diabetes Federation och 43 andra hälsogrupper, och publicerades i tidskriften Diabetes Care.

inte hävdar att kirurgi borde vara den första raden terapi, varnade Dr. David E. Men som vanlig vård ofta är inte tillräckligt, tid för något nytt. är några saker att veta:

DIABESITY är en allvarlig problem

Ungefär 26 miljoner amerikaner har diabetes, mestadels typ 2-form där kroppen gradvis förlorar förmågan att producera eller använda insulin för att förvandla mat till energi. Många typ 2 diabetiker, men inte alla, är överviktiga eller överviktiga. Många kan kontrollera sjukdomen med kost, motion, medicin eller insulin men år dåligt kontrollerad diabetes kan leda till hjärtattacker, stroke, njursvikt,
viktminskning snabbt Betrakta överviktkirurgi oftare för diabetes
amputationer eller blindhet.

Går OBESITY Surgery verkligen med diabetiker?

Studier har länge visat att mest fetma diabetiker som genomgår bariatrisk kirurgi ser att deras blodsockerkontroll förbättras dramatiskt. Några når till och med normala nivåer trots att de slutar sin vanliga medicin. Operationen betraktas inte som en botemedel, eftersom vissa människor återkommer. Men andra har varit kvar i eftergift i flera år.

Hittills har hälsorelaterade riktlinjer fokuserat på operation som en sista utvägsmetod för den allvarligt överviktiga att gå ner i vikt, med diabetesförbättring som en bonus.

Tisdagens riktlinjer granskade 11 studier som spårade diabetespatienter slumpmässigt tilldelade bariatrisk kirurgi eller regelbunden vård. De drar slutsatsen att operationen bör vara ett regelbundet övervägt alternativ för vissa diabetes patienter med tonvikt på bättre blodsockerkontroll i stället för pounds förlorade.

Det rekommenderas för patienter vars BMI eller kroppsmassindex är minst 40, oberoende av deras totala blodsocker och för patienter med ett BMI på minst 35, vars diabetes är otillräckligt kontrollerad trots förändringar i livsstilen och medicineringen.

Även riktlinjerna säger att kirurgi kan övervägas med ett BMI så lågt som 30 för patienter med dålig kontroll trots vanlig vård.

Det är inte de pengar som gör skillnaden

Medan viktminskning i sig kan hjälpa till med typ 2-diabetes, kan man tänka sig att hjälpa till på olika sätt genom att drabbas av hormoner, tarmbakterier och andra ämnen som påverkar hur kroppen hanterar sig, t.ex. operationer som gastric bypass, den vanligaste typen och andra typer av bariatrisk kirurgi. insulin och blodsocker. Riktlinjerna tar ingen hänsyn till vilken operation som är bäst.

Bariatrisk kirurgi som kallas metabolisk operation när den utförs för diabetes har blivit mycket mindre invasiv under senare år. Risken för dödsfall eller allvarliga biverkningar från kirurgi är liten och jämförbar med gallbladderoperationer eller hysterektomier, säger Dr. Francesco Rubino, ordförande för metabolisk och bariatrisk kirurgi vid King College London, som hjälpte till att skriva riktlinjerna.

Sådana operationer kan kosta $ 20.000 till $ 25.000. Försäkringsskydd har blivit vanligare under det senaste decenniet men är fortfarande spottig och många försäkringsgivare begränsar täckningen till allvarligt överviktiga patienter. Clare Krusing, en talesman för handelsgruppen America Health Insurance Plans, sa att försäkringsgivarna kommer att se över diabetesdiagrammen,
viktminskning snabbt Betrakta överviktkirurgi oftare för diabetes
men att utvärdera dem kommer att ta tid.