bra kost för viktminskning Bang i ditt huvud vaknar dig

kalorier för att gå ner i vikt Bang i ditt huvud vaknar dig

Hon bloggar regelbundet på diagrammet. Läs mer från henne på Dr. Lisa Shives ‘Sleep Better Blog.

Det finns ett liknande tillstånd där människor väcker plötsligt för att de hör ett högt ljud i huvudet. De brukar beskriva det som ett högt slag eller en explosion. Faktum är att detta fenomen kallas exploderande huvud syndrom.

Precis som hypnoskappar (eller sömnstart) är detta ett helt godartat tillstånd. En hypnisk ryck kan följa med sammandrabbningar som folk hör. Trots godartad, kan det vara mycket störande att uppleva, och folk tror ofta att de har stroke.

Det är säkert klokt att söka läkarvård första gången detta inträffar, särskilt om det är förknippat med huvudvärk, eftersom huvudvärk inte är ett vanligt inslag i denna sjukdom. Faktum är att det inte borde finnas en signifikant smärtkomponent för att göra diagnosen. Patienter rapporterar ibland en blixt av ljus som uppträder samtidigt med höghalsen.

Om huvudvärk är svår och kvarstår, är det verkligen en hemorragisk stroke, och akuttjänster bör söka.

Patienterna blir oroade över att även om bomben i huvudet inte var en stroke i det förflutna, kanske det är ett symptom som förutser en stroke. Det finns ingen bevis för att detta är fallet, även när uppvakningarna händer ofta.

Det kan vara sömnrelaterad migrän (även utan smärta), och enkla partiella anfall kan presentera med sensoriska symtom. Symtom brukar emellertid inte uppstå endast vid sömnstart eller vid uppvaknande, vilket är fallet med exploderande huvudsyndrom.

Detta kan förekomma i alla åldrar men är vanligast hos personer över 50 år. Kvinnor rapporterar mer än män, men som oftast kan det vara att de är mer benägna än män att söka läkarvård.

Om många episoder uppträder på en natt eller om de är kluster i en tidsperiod av dagar eller veckor, kan patienterna ha stört sömn och sömnlöshet. Vanligtvis har exploderande huvudsyndrom en spontan remission. Jag vet inte om några fall i litteraturen där detta fortsatte obevekligt, även om det finns rapporter om cyklisk återkommande.

Som med många medicinska problem rapporterar människor en försämring av attacker när de har ökad stress eller minskad sömn. Det finns en rapport att en medicin som används för anfall och migrän, topiramat, var användbar för att kontrollera detta obehagliga symptom. Återigen, första gången det händer, är det viktigt att få en grundlig medicinsk utvärdering bara för att vara säker på att andra sjukdomar utesluts.

Informationen på denna sida är inte och är inte avsedd att ge medicinsk rådgivning. CNN ansvarar inte för några handlingar eller passivitet utifrån den information som presenteras här. Kontakta läkare eller sjukvårdspersonal för personlig medicinsk rådgivning eller behandling.

Jag läser om detta för några månader sedan,
bra kost för viktminskning Bang i ditt huvud vaknar dig
och många saker klickade bara på plats. När jag var ett barn brukade jag när jag dök upp för att sova vaken plötsligt till ett högt brusande i mitt huvud tillsammans med en grön blixt. Jag tänkte på ljudet, då då stora stockar rullade mot mig. Jag hade vanligtvis huvudvärk och intensiv illamående när det hände. Jag utvecklade senare svåra migrän som har stannat hos mig under hela mitt liv.

Det som var mest intressant för mig var inte bara att lära sig att dessa episoder hade ett namn, men att de kan vara en form av migrän. Att se färgen grön är också intressant, eftersom den är relaterad till akupunktur till levern meridianen. När jag började ha regelbundna akupunkturbehandlingar fann jag att många av mina fysiska problem var rotade i problem med levermeridianen. Jag kommer ibland att se en blixt av grön när en nål är placerad. Det finns så mycket om hjärnan och kroppens komplicerade neurala system som vi inte förstår (eller kan inte acceptera i västerländsk medicin?).

16 augusti 2011 kl. 18:55

Första gången det hände mig, i mitt tjugoårsåldern, sköt jag upp i sängen och tänkte, de måste skjuta snön från toppen av berget! Då var min andra tanke en minut! Det är sommar och det finns inga berg i närheten! Det var skrämmande, för att vara säker. Det hände kanske en eller två gånger, men inte sedan. Det var förrän för några år sedan jag såg upp på internet och var lättad att hitta att det hade ett namn. Jag upplever fortfarande ofta hypnoskärpa och i flera ögonblicken kommer jag att känna mig väldigt rädd innan jag går iväg för att sova. Det är bra att veta att jag inte är ensam. Tack, alla, för att dela din erfarenhet här.

16 augusti 2011 kl 19:34

Jag har haft detta sedan jag var ett barn. Det var bara för ett år sedan att jag fick reda på att det har ett namn. Jag hör mitt namn kallas ibland, men vanligtvis bara en högt bang som en skott. Det rysar mig, men eftersom jag känner det bara i mitt huvud och ofarligt rullar jag bara över och går tillbaka till sömn. Det händer oftare med de flesta. Vanligtvis en eller två gånger i veckan. Jag brukade det nu, men det brukade verkligen skrämma mig. Det verkar hända mer när jag dricker koffein sent på dagen. Jag är bara glad att se det pratade om mer och höra andra människor har det.

17 augusti 2011 kl 01:10

Jag trött på att se att detta tillstånd kallas gå tre dagar utan sömn och säg då att denna sjukdom är godartad. Och inte bry sig om att söka medicinsk behandling för detta. 3 olika neurologer hade ingen aning om vad som var fel med mig. Efter sex år sprang jag bara slumpmässigt över en artikel i Cracked magazine som berättade för mig vad jag hade. Den litteratur som finns tillgänglig på detta är tyvärr felinformerad förmodligen för att så få läkare vet om det, och så rapporterar du inte det.

17 augusti 2011 kl 19:04

Jag hade de jerky sakerna sedan jag var ett barn. Den första jag någonsin hade,
bra kost för viktminskning Bang i ditt huvud vaknar dig
tyckte jag var ett spök som drev på mig. Måste ha varit i 4: e klass. Jag tror på gymnasiet att någon sa att en alfa-ryck orsakad av alfa vågor i hjärnan. Höger. Jag hade en förra veckan och hunden tittade på mig roligt och min man vaknade ens upp. Det var som att hela min kropp exploderade precis som jag drev av och sov och var så våldsam att det fick mig att skratta högt. Jag menar verkligen?