bra mat för viktnedgång Bariatrisk kirurgi krymper hjärtfel risken i allvarligt överviktiga

recept viktminskning Bariatrisk kirurgi krymper hjärtfel risken i allvarligt överviktiga

Av AMERICAN HEART ASSOCIATION NEWS

Viktminskning kirurgi sänker den långsiktiga risken för hjärtsvikt av mer än hälften hos överviktiga patienter utan historia av hjärtsjukdom eller stroke, visar en ny studie.

‘Vi blev förvånade’, säger Peter N. ‘Vårt är den första publicerade studien för att visa att bariatrisk kirurgi har en positiv inverkan på risken för hjärtsvikt.’

Människor med ett kroppsindex på 30 eller högre anses vara överviktiga. Bariatrisk kirurgi rekommenderas generellt för personer med ett kroppsindex på 35 eller högre. Men riktlinjer utfärdade i januari från American Diabetes Association rekommenderar bariatrisk kirurgi för typ 2-diabetes patienter med ett BMI på 30 eller högre om deras diabetes är dåligt kontrollerad.

I den 3,448 patientstudien, publicerad tisdag i Journal of the American Heart Association, fick hälften av patienterna en typ av bariatrisk kirurgi som kallades gastric bypass och hälften gjorde det inte. Operationsgruppen såg deras BMI-fall från ett genomsnitt på 46,5 till 32,5 efter fem år. BMI var stabil vid omkring 46 i icke-kirurgiska gruppen.

Åtta år efter viktminskningsprocessen hade 24 personer diagnostiserats med hjärtsvikt. Två gånger så många som 55 patienter i den icke-kirurgiska gruppen hade utvecklat hjärtsvikt. Operationsgruppen hade också färre hjärtinfarkt och stroke, men inte tillräckligt för att vara betydande av forskningsstandarder. vuxna från och med 2014. År 2030 förväntas detta antal överstiga 8 miljoner. Villkoret är dyrt, med totala kostnader uppskattade till 30,7 miljarder dollar. Det är också ett avlopp på livskvaliteten, vilket orsakar symptom som andfåddhet och trötthet.

‘Det är troligt att minska fetma och de sekundära riskfaktorerna som sannolikt ledde till minskad utveckling av hjärtsvikt’, säger Schauer, som inte var inblandad i studien.

Trots att det är den första publicerade bevisningen på bariatrisk kirurgi förmåga att förebygga hjärtsvikt, är den nya studien inte den första som visar anslutningen. Preliminära resultat från en skandinavisk studie som presenterades vid en medicinsk konferens i november fann bariatrisk kirurgi sänka risken för hjärtat misslyckande med nästan hälften efter fyra år.

Under proceduren reducerar kirurgerna magen till en påse om storleken av ett ägg, sedan omkörning av tarmens övre del och fäst en del av tarmarna i den nya påsen.

Experter föredrar termen ‘metabolisk kirurgi’ eftersom förfarandet förändrar metabolismen bortom fördelarna med viktminskning, sade Schauer.

Sådana förändringar, säger han, inkluderar större mättnad känslan av fullhet efter att ha ätit och större förlust av magefett, som är känt för att bidra till inflammation och täppta artärer mer än andra typer av fett. Operationen kan också sätta diabetes i eftergift för vissa patienter, enligt Schauers landmärke 2014 studie.

Bariatric surgery har funnits sedan 1970-talet, sade Benotti. Men det gick inte in i det vanliga förrän en 1991-konsensusförklaring från National Institutes of Health klassificerade det som ett ersättningsförfarande.

Vid 2011 hade bariatrisk kirurgi blivit relativt vanlig,
bra mat för viktnedgång Bariatrisk kirurgi krymper hjärtfel risken i allvarligt överviktiga
med cirka 158 000 operationer som gjordes det året i USA, enligt American Society for Metabolic and Bariatric Surgery.

År 2015 fanns det cirka 196 000 operationer. Mindre än en fjärdedel av dem var gastric bypass och mer än hälften var magsöm, där kirurger minskar magsstorleken men inte förbi en del av tunntarmen.

Trots muffprocedurens växande popularitet fortsätter Greisinger Obesity Institute och Cleveland Clinic att utföra fler gastric bypass-operationer, enligt Benotti och Schauer.

‘Patientuppfattningen är att den är mycket mindre invasiv än omkörning, men det är inte uttaget av uppgifterna’, sa Schauer. Hylsan kan erbjuda blygsamma fördelar när det gäller färre komplikationer, men det resulterar i mindre viktminskning och färre metaboliska förbättringar, sa han.

Sammantaget sa Schauer att komplikationer från bariatrisk kirurgi har fallit så låg tack vare bättre träning och användning av små laparoskopiska snitt, att förfarandet inte är riskfyllt än en appendektomi, hysterektomi eller gallblödningsavlägsnande.

Det finns 24 miljoner amerikaner med svår fetma, enligt ASMBS. Men trots de beprövade fördelarna med bariatrisk kirurgi, säger bara ca 1 procent av patienterna som kvalificerar att få proceduren, sade Benotti.

Försäkringsskydd är delvis skyldig.

Privata försäkringsbolag kan täcka en höftbyte för någon som väger 400 pund, men inte bariatrisk kirurgi, ‘vilket är verkligen konstigt och ironiskt’, sa Schauer.

‘Det här är inte en dyr operation. Försäkringsbolagen måste komma ikapp med litteraturen och ändra sin policy i enlighet därmed,’ sa han.

Beroende på typ av procedur kostar bariatrisk kirurgi mellan $ 12 000 och $ 30 000, enligt forskning.

‘Det är självklart i en idealisk värld, att det bästa sättet att gå ner i vikt är med kost och motion, för det finns ingen risk, säger Schauer.

Men forskning har visat att det inte räcker för de flesta överviktiga patienter. En titt på 10 studier visade att överviktiga personer som genomgått kirurgi förlorade i genomsnitt 57 pund mer än människor som försöker gå ner i vikt på gammaldags sätt. Kirurgi kombinerat med livsstilsförändringar har lyckats hastighet på upp till 85 procent i fem år eller mer, sade Schauer.
bra mat för viktnedgång Bariatrisk kirurgi krymper hjärtfel risken i allvarligt överviktiga