hur mycket kalorier ska man äta Ballongviktförlust

tips på att gå ner i vikt snabbt Ballongviktförlust

Hamilton Medical Center är en av tre platser i USA som är inblandade i den första fasen av en klinisk studie för en experimentell viktminskning som inte kräver operation.

Femton patienter på sjukhuset har redan implanterats med ballonger som tar upp utrymme i magen för att begränsa kapaciteten för mat, säger Dr. Jaime Ponce, som leder studien vid Hamilton och är medicinsk chef för det bariatriska programmet vid Hamilton Medical Center i Dalton, Ga, och Memorial Hospital.

Trots att initialt många av patienterna upplevde illamående eftersom deras mage justerades för att ha två ballonger i dem, sa doktor Ponce att han var ‘förvånad över hur de utvecklades för att tolerera ballongen’.

För patienter med ett kroppsmassindex mellan 30 och 40, som kanske inte är tillräckligt stora för att kvalificera sig för bariatrisk kirurgi, kan 15-minutersproceduren vara ett sätt att starta ett stoppat kost- och träningsprogram, vilket gör det lättare för långsiktig viktminskning sa.

‘Det är som att allting arbetar mot dem när de är överviktiga och det fungerar för dem när de är i en hälsosam vikt’, sa han.

För de som är för stora för att kvalificera sig till standard bariatrisk kirurgi, kan tekniken också hjälpa dem att gå ner i vikt, även om den kliniska prövningen inte testar den användningen, säger Mark Ashby, vice vd för forskning och utveckling vid ReShape Medical, Kalifornien baserade företag som skapade enheten.

Mr Ashby sa att enheten skiljer sig från de flesta ballongbaserade viktminskningsanordningar eftersom den använder två mindre ballonger, sammanlänkade men med separata kamrar istället för en stor ballong.

Den uppställningen ger en säkerhetskopia om en ballong dyker upp och förhindrar att materialet rör sig ner i matsmältningsorganet samtidigt som det ger mer komfort för patienten, sade han. Två små ballonger kan blåsa in i en stor volym i magen på ett mindre påträngande sätt, vilket minskar magkapaciteten även mer än en enda ballong kunde, sa han.

Dr Jack Rutledge, en bariatrisk kirurg med University Surgical Associates som inte är involverad i studien, sade att ballongtekniken skulle kunna vara fördelaktig i vissa situationer. Men som lapbandkirurgi kan patienter som genomgår denna behandling fortfarande känna sig hungrig; de kommer bara inte kunna äta och mätta den hungern, sa han.

Bariatrisk kirurgi har fördelen att det faktiskt leder till hormonella förändringar som minskar produktionen av kemikalier i kroppen som stimulerar hunger, och effekterna är permanenta, sa han.

Om inte ballongpatienterna också fokuserar starkt på livsstilsförändringar, kan de snabbt återta vikten efter att ballongen har tagits bort, sade han.

‘Det kan användas som en kickstart (till en diet), men jag tror att hemma meddelandet är det är ingen förväntan att det kommer att bli en långsiktig lösning, säger han.

I den lokala studien kommer Dr. Ponce att följa patienter i sex månader efter att ballongerna har tagits bort för att spåra resultaten. Nästa fas i försöket kommer sannolikt att inkludera cirka 300 patienter på 30 platser rikstäckande, säger Ashby.
hur mycket kalorier ska man äta Ballongviktförlust