mat vid viktminskning Bariatric surgery ger Cookeville man en ny chans

viktminskning snabbt Bariatric surgery ger Cookeville man en ny chans

Genom åren fick han vikten på 658 pund på sjukhuset vilket också fick honom att utveckla neuropati i fötterna, diabetes och sömnapné.

‘Jag gick i pension från mitt jobb i början av 2013 på grund av min hälsa,’ sa han. ‘Diabetes hade stört mig med neuropati, vilket gör det nästan omöjligt att gå. Jag blev fortfarande sjukare och sjukare och de bestämde mig för att sätta mig på sjukhuset i december 2013. De två veckorna på sjukhuset slog ut min förmåga att gå.’

‘Jag övergick från sjukhuset och till ett vårdhem,’ sa han. ‘Du måste vara 500 pund för Cookeville för att hantera detta. Det är fortfarande oerhört tungt och det är fantastiskt där är en möjlighet för det här.’

Han gick ut till Huddleston för att fråga honom om han kunde göra operationen.

‘Jag fick då förlora 100 pounds före operationen,’ sa Qualls.

Hur förlorade han den vikten med alla dessa hälsoproblem?

‘Det är otroligt deprimerande att vara i ett vårdhem’, sa han. ‘Det var svårt, men jag hade mycket ägg och sallad och proteiner. Men så småningom lyckades jag komma fram till det datumet och jag hade en bariatrisk sling 3 oktober 2014. ‘

Qualls uppfyllde alla kriterier som han hade ett BMI på 35 med diabetes, sömnapné, högt blodtryck och andra.

Det finns olika typer av bariatriska operationer. Det är knäbandet, som är ett implantat av ett justerbart band runt magen som syftar till att begränsa magsstorleken, den laproscropic vertikala muffen, som innebär resektion av nästan 75 procent av magen och Roux en Y, eller gastrisk bypass. Magen är uppdelad för att skapa en liten magsäck och tunn tarm är omdirigerad så att de inte absorberar alla kalorier som ätas.

Qualls genomgick den vertikala ärmen gastrectomy, som förändrar hungerhormonet så att de har mindre aptit. ‘Jag känner mig trött och det är så jag vet att jag inte har ätit.’

‘I huvudsak äter de för bränsle’, sa Huddleston.

‘Det är en stor livsstilsförändring, inte bara ur en ätståndpunkt,’ sade Huddleston.

Efter operationen ser Huddleston patienten ganska regelbundet för att försäkra sig om att de förlorar vikt, håller sig frisk, tränar och uppfyller alla mål.

‘Jag har inte varit på diabetesmedicin sedan 2014, jag är borta från högt blodtrycksmedicin och min sömnapné har sjunkit tillräckligt lågt där läkare sa att jag inte behöver maskinen,’ sa Qualls.

‘Det är där jag vill se fördelarna,’ sa Huddleston.

Huddleston ger kredit till Qualls i denna resa.

‘Operationen är helt enkelt ett verktyg,’ sa han. ‘Han gjorde allt detta på egen hand.’

Qualls arbetar ut ett par gånger i veckan, gör löpband och lätta vikter.

Han har råd för dem som kan vara i samma situation som han var.

‘Möte Dr Huddleston har verkligen hjälpt mig. Du måste nå ut och göra allt du kan för att försöka hjälpa dig själv,’ sa han. ‘Du behöver hjälp ibland. Det finns många triggers och du kan behöva biologisk hjälp. Var positiv. Var inte sabotage själv. Målet är att hitta ett bra medium. Jag fortsätter att berätta för mig själv att jag har 40 år att njuta av mig själv, så om jag kan ha 40 år att vara sträng, är jag ganska bra med det.
mat vid viktminskning Bariatric surgery ger Cookeville man en ny chans