motivation gå ner i vikt Barnfetma knuten till låga inkomster

mat vid viktminskning Barnfetma knuten till låga inkomster

AUSTIN (KXAN) Mer än en tredjedel av Texas barn i åldrarna 2 18 anses vara överviktiga eller överviktiga, och i Austin fattigare stadsdelar kan priset vara två tredjedelar av dessa barn. Fetma orsakar sekundära, allvarliga sjukdomar på ett mycket tidigare stadium av livet. En årlig lokal studie, en del av ett federalt bidrag på 6 miljoner dollar, finner att den största länken till fetma i barndomen kan vara familjeinkomst och därmed resulterande livsstil och matvanor.

Dell Children Medical Center, UT Health Science Center och andra organ lägger 400 barn i en kontrollgrupp och ytterligare 400 i ett tätt övervakat och samordnat program för kost och motion. du bor i en fattig del av staden brukar du ha mindre resurser att köpa hälsosam mat, förklarar barnläkare Dr. Stephen Pont. Parker kan inte vara lika säkra. Det är svårare att komma runt; du har mycket upptagna liv. Alla dessa faktorer bidrar till att göra det svårt att vara frisk. kan leda till tidigare högt blodtryck, kolesterol, levercirros, sömnapné och diabetes. har barn kämpar nu med förhållanden som vi brukade bara se hos vuxna, sade Pont. En stor drivkraft för det är om du har en hälsosam vikt eller inte. Föräldrar, kanske överviktiga själva, har förnekelse och ser det inte hos sina barn. Inte Juana Lopez. Hon visste hennes 13-åriga son Juan var en sannolikt diabetiker, och hon var glad när han kom in i programmet, jag fick det jag var så glad, sa Juana. hjälpte mig mycket med Juan. Han var överviktig, och det var jag. Faktum är att mamma och son gick ihop i bättre matvanor och kör tillsammans. Det var en bonding erfarenhet och de förlorade vikt tillsammans. såg hur mycket jag kämpade, sa Juan om sin mamma. hade en tränare för att hålla mig på väg, så hon bestämde sig för att gå in. Vi sprang ihop. Ett år i programmet, Juana tillägger, är väldigt glad nu, och jag uppskattar all den hjälp de gav min son och min familj. Jag är väldigt stolt över min son. Zavaleta såg hennes 7-årige son Raul på vikt. Han hade en stor tid söt tand. Under året kom han att älska motion och sport och gav även upp de söta godisarna. hjälpte honom att äta bättre, sade Lilia. vill inte ha mer godis, han äter frukt och grönsaker. Lopez säger att hans nya vanor hjälpte honom att inte bara gå ner i vikt, men få styrka och hans diabeteshot faller bort. kan döda dig så jag säger att du ska äta bra, träna, lägg dig bara på soffan och ät chips, sa han med ett leende.

Studiens resultat, som kommer att släppas under våren, förväntas visa vikten av en väl avrundad plan för barn och att de håller fast vid det. För att kommentera här bekräftar du att du har läst och godkänt våra användarvillkor. Användare som bryter mot dessa villkor, inklusive användning av vulgärt språk eller rasslur, kommer att förbjudas. Om du ser en olämplig kommentar markerar du den för våra moderatorer att granska.
motivation gå ner i vikt Barnfetma knuten till låga inkomster