vad ska man äta för att gå ner i vikt Barnfetma

ner i vikt snabbt Barnfetma

Förlist? Faren för barndom övervikt

Under de senaste 10 åren har antalet överviktiga människor i industriländer ökat betydligt så mycket att fetma har kallats ‘epidemi’

Tidigare ansåg många att fetma bara orsakades av att äta och träna på grund av brist på viljestyrka och självkontroll. Idag känner läkare att fetma är ett allvarligt medicinsk problem på grund av flera faktorer: genetisk, miljö, beteendemässig och social. Alla dessa faktorer spelar en roll för att bestämma en persons vikt. Det uppskattas att 26% av kanadensiska barn och ungdomar i åldrarna 2 till 17 anses vara överviktiga eller överviktiga.

Forskning har visat att tv-tittande har förknippats med fetma hos barn i alla åldrar (förskoleåldern, skolåldern och ungdomar). Övervikt är ännu vanligare om det finns en tv i barnets sovrum. Barn anses vara ‘medicinskt fetma’ när deras vikt utgör hälsorisker. Graden av fetma mäts ofta med hjälp av kroppsindex (BMI). BMI beräknas som följer:

BMI = kroppsvikt (kg) höjd (m)

Exempel: Om din 4-årige son väger 40 kg, som är 18 kg och är 38 cm lång, vilken är 95 cm eller 0,95 m, delar du 18 med (0,95

0,95). Resultatet är 19,9.

De normala intervallet för BMI är olika för pojkar och tjejer i olika åldrar. Om du är orolig för ditt barns vikt bör du kontakta din läkare eller vårdpersonal. Dessa ändringar bör betraktas som permanenta snarare än en tillfällig matplan för snabb viktminskning.

Här är några tips för att äta en hälsosam, balanserad kost:

Undvik att hoppa över måltider (särskilt frukost).

Försök att inkludera livsmedel från minst 3 av de 4 livsmedelsgrupperna (bröd och spannmål, frukt och grönsaker, kött och köttersättning, mjölk och mjölkprodukter) i varje måltid. Planera dina måltider och mellanmål så att du väljer en mängd näringsrika, goda matar.

Begränsa serveringsstorleken för snacks (max 1 till 2 mellanmål per dag). Välj färsk frukt och yoghurt eller ost, muffin eller spannmål och mjölk, en halv smörgås eller kakor och ost.

Låt ditt barn njuta av favoritmat i mått utan att känna sig skyldig. Välj låga energibesparingar (max 1 till 2 behandlar per vecka) som sockerfritt tuggummi, 1 till 2 hårda godis, 1 lakritspinne eller Gummi Bears.
vad ska man äta för att gå ner i vikt Barnfetma