tips att gå ner i vikt film når skärmen

gå ner i vikt snabbt och effektivt film når skärmen

Burgums Kilbourne-grupp äger inte det mesta av downtown FargoOtter Tail Power Company-namn Todd Wahlund FinansdirektörAmerican Federal Promotes Adam BraunbergerlifestyleHeadlinesAway from Home: Key West, FloridaFuture smarta hem kommer att rulla upp TV, hjärnvågsbad och så mycket mer coola sakerNy stormar piska upp minnen av gamla Fargo VA att hålla veteraner rådhus, krav klinikBIO Girls melds mentorskap, fitness och tro

Woodbury, Minn. Eugenia Popa är stolt över sitt rumänska ursprung. Hennes hem i Woodbury är dekorerat med keramiska plattor och traditionella folkmaskar, skäggiga och horniga, som hörs tillbaka till ritualistiska hedniska tider.

Hon anser att hennes hemland är unik bland sina grannar i Östeuropa.

‘Det är det enda landet av latinskt ursprung som omges av slaviska människor’, sa hon.

Popa är också outspoken på ett sätt som förmodligen skulle ha lett till hennes skjutning eller fängelse i sitt hemland, som var en del av den kommunistiska blocket från 1948 1989.

‘Jag föddes i kommunismen, jag bodde genom kommunismen. Jag berättar för några av mina erfarenheter att vara en del av det’,
tips att gå ner i vikt film når skärmen
sa hon.

Popa och mer än ett dussin rumänska invandrare runt tvillingstäderna berättar om sina historier om att leva under röd regel i dokumentären ‘Genom järnridån från Rumänien.’ Det

premiärer 5 november på Twin Cities Public Television (TPT). 22 oktober på amerikanska svenska institutet i Minneapolis.

‘Vi ville berätta om romarna som rymde kommunismen’, sa hon. ‘Det här var en mycket dramatisk, traumatisk upplevelse som dessa människor hade. Det var väldigt mycket som Nordkorea. Det var som ett fängelse. Du kunde inte komma in. Du kunde inte gå ut.’

Popa växte upp i huvudstaden Bukarest under den repressiva regimen av den kommunistiska diktatorn Nicolae Ceausescu. Han var alldeles förkrossad och styrde Rumänien som polisstat från 1965 till 1989, när han deponerades och utfördes under ett uppror. Han inledde förödande ekonomisk politik och obligatorisk reproduktion för att fördubbla Rumäniens befolkning. Det resulterade i de ökända rumänska barnhemmen och en generation av skadade barn.

Ceausescu styrde genom rädsla och censur, utplacering av ett brutalt hemligt polis nätverk som kallas Securitate. Han anställde hundratusentals rumänska civila för att informera om sina vänner, familj och grannar.

Popa sa att det var ett springande skämt att om du gick på middag, hämtade du blommans vas på bordet för att kontrollera efter att lyssna, sa hon. Det var säkrast att anta att din telefon var bugged också.

‘Varje gång du ringde någon du’ hör du ett klick ‘, sa hon.

Popa, som emigrerade till USA 1995, är en grundare och vice president för arvorganisationen för rumänsk amerikan i Minnesota (HORA). Gruppen organiserar rumänska språkkurser,
tips att gå ner i vikt film når skärmen
främjar och bevarar sin kultur och dokumenterar sin historia i Minnesota.