viktminskning lchf Fiskfingrar till frukost men choklad är av menyn

gå ner i vikt träning Fiskfingrar till frukost men choklad är av menyn

Maxine Crawley, 52, av Redbourn, har sjunkit från en klädstorlek 28 till storlek 14 16, trots att man njuter av fiskfingrar till frukost.

Att erkänna att den fiskiga starten på hennes dag är ‘ovanlig’, maximerar Maxine den proteinfyllda måltiden för att hålla henne full fram till lunchtiden och hjälpa henne att hålla sig borta från choklad och andra kalorifetter.

Distrikts- och länsstyrelsen berättade för Herts-annonsören att hon ‘känner sig mer självsäker och friskare’ som en följd av hennes dramatiska viktminskning så mycket att hon avser att ‘inrätta som en livbuss för att hjälpa andra människor på en korsväg med sin vikt’ .

Maxine Crawley, med sin katt Anoushka, har förlorat 8 sten på ungefär ett år.

Maxine förklarade: ‘I januari förra året var min blodsocker uppe, jag hade en annan gallblåsinfektion och behövde ha en operation för att avlägsna min gallblåsa. Det var ett väckarklocka på grund av mina hälsoproblem.

‘Jag visste att jag behövde gå ner i vikt, eftersom jag använde mat för både komfort och belöning själv. Mat var min psykologiska krycka. Jag var morbid överviktig.

‘Läkarna sa inte att jag skulle gå ner i vikt, men de var ovilliga att göra operationen. Så jag insåg att skrivandet var på väggen, och att om jag inte skulle gå ner i vikt skulle jag vara i trubbel. Det var ren terror som fick mig att göra det.

‘På grund av mina gallbladsproblem kunde jag inte äta fett, så jag koncentrerade mig på att äta lågt fett, lågt socker, rena måltider.’

Och medan många dieter uppmuntrar folk att äta som gröt till frukost, har Maxine utformat sin egen rutin, som ger henne cirka 1100 till 1400 kalorier om dagen.

Eftersom hon har celiac sjukdom, ett autoimmunt tillstånd som orsakas av en reaktion på gluten, undviker Maxine vete som finns i mjöl och andra livsmedel som innehåller gluten.

Hon sa: ‘Frukost är en halv fiberrull med två glutenfria fiskfingrar, proteinet som håller mig fullt till lunch. Jag har ibland gröt, men jag tycker inte om det.

‘Om jag känner mig väldigt hungrig, kommer jag att ha en bit frukt som mellanmål. Till lunch kan jag ha lite pitta med hummus och svamp och lite skinka och middag är något riktigt hälsosamt som fisk eller kyckling och grönsaker längs med med ris eller potatis. ‘

Efter att hon ursprungligen förlorade tre och en halv sten i början av förra året hade Maxine nyckelhålkirurgi för att ta bort gallblåsan i maj.

Hon sa: ‘I juli var min blodsocker tillbaka till normal. Innan jag ändrade min livsstil åt jag massor av ost, choklad, chips och större portioner, och inte många hälsosamma livsmedel. Jag åt också på natten.

‘Jag skulle alltid ta choklad med mig, för jag var rädd, jag skulle känna mig hungrig. Jag var nästan knuten till mat.’

Medan hon nu tillåter sig en behandling i veckan, undviker Maxine choklad och har gjort små förändringar som att skära ut mat med högt sockerinnehåll, till exempel ketchup.

Dessutom har hon dramatiskt ökat hennes konditionsnivåer genom att gå varje dag, en aktivitet som hon ursprungligen hade kämpat med när hon var hårdast.

Sedan hennes operation har Maxine förlorat ytterligare fyra och en halv sten.

Hon sa: ‘Efter att ha tappat åtta stenar känner jag mig fantastiskt. Det svåraste i början var att hitta sätt att klara av stress, eftersom jag åt för komfort, vilket effektivt förgiftade mig. Men nu gör jag inte panik om jag känner mig hungrig Jag vet att det är okej. ‘

Maxine säger att hennes dagliga promenad hjälper slår stress och hennes nyfunna förtroende har uppmuntrat henne att köpa nya kläder och skor.

Hon tillade: ‘Om du vill gå ner i vikt är det en bra idé att gå till din läkare, eftersom de hjälper dig. Vänd dig till någon för stöd, för det är en lättare resa och du kan inte göra det på din egen.’
viktminskning lchf Fiskfingrar till frukost men choklad är av menyn