gå ner i vikt crosstrainer Att lära känna hur man äter är det bästa sättet att kontrollera vikt

ner i vikt snabbt Att lära känna hur man äter är det bästa sättet att kontrollera vikt

Som psykoterapeut med 25 års erfarenhet av att behandla överviktiga ölverkare, är jag oroad över det nuvarande fokuset på mediciner som Acomplia och Alli (Tuesday’s Herald Tribune) som det senaste svaret på viktminskning. Även om det verkligen finns människor med biokemiska problem vem skulle dra nytta av dessa droger, är det viktigt för alla som vill gå ner i vikt och hålla av sig för att lära sig att säga ‘ja’ och ‘nej’ till mat på lämpligt sätt.

Det innebär att acceptera att dieter inte fungerar på lång sikt (98 procent av de som slår i vikt och går ner i vikt återvinns och 90 procent återvinns mer än de ursprungligen förlorade) och oftare leder inte till känslor av deprivation som, i sin tur bidrar till överspädning.

Istället för dieting måste folk uppmärksamma vad jag kallar reglerna för ‘normala’ ätande att äta när de ‘är hungriga, ger tillfredsställande matval, äter med medvetenhet och njutning och slutar när de är fulla eller nöjda. När overeaters återansluter sin kropps signaler när maten och de flesta har en fungerande uppsättning, blir ätandet mer behagligt och mindre besatt, och de kan göra det med mer kontroll och tillfredsställelse. Det här är färdigheter som alla kan lära sig och dra nytta av , speciellt för att hantera tvångs- och känslomätning.

Med alla medel bör läkemedel finnas tillgängliga för personer med äkta metaboliska problem som bidrar till övervikt, men i min stora erfarenhet måste de flesta överviktiga könsorganen ändra sina tankar på mat innan de permanent kan ändra sitt beteende.
gå ner i vikt crosstrainer Att lära känna hur man äter är det bästa sättet att kontrollera vikt