hur ska jag äta för att gå ner i vikt Att förlora bukspottkörtelfett kan behandla typ 2-diabetes

gå ner 10 kilo Att förlora bukspottkörtelfett kan behandla typ 2-diabetes

Och den här lilla studiens resultat tyder på att förlora så mycket fett från bukspottkörteln, skulle någon med typ 2-diabetes behöva ha en viktminskning, eller en diet som är tillräckligt lång för att förlora cirka 15 procent av sin kroppsvikt.

‘För personer med typ 2-diabetes har viktminskning över åtta veckor [efter viktminskning] orsakat bukspottkörteln att minska och insulinproduktionen normaliseras. Men hos personer med normal sockerkontroll, exakt samma viktminskning orsakade ingen förändring i bukspottkörteln, ‘säger Dr. Roy Taylor, professor i medicin och ämnesomsättning vid Newcastle University i England.

‘Vi kan dra slutsatsen att en viss svampfett i bukspottkörteln har byggt upp i typ 2-diabetes och att dränera denna pool gör att funktionen kan normalisera,’ sa Taylor.

Resultat från studien publicerades nyligen online i tidskriften Diabetes Care. befolkning,
hur ska jag äta för att gå ner i vikt Att förlora bukspottkörtelfett kan behandla typ 2-diabetes
enligt bakgrundsinformation i studien. Den exakta orsaken är fortfarande okänd, säger forskarna. Experter vet att insulinresistens spelar en roll i sin utveckling.

Insulin är ett hormon som är nödvändigt för att kroppen ska kunna använda socker från mat som bränsle. När någon är insulinresistent, använder kroppen inte insulin effektivt. Det ökar kroppens efterfrågan på insulin.

Överdriven är en riskfaktor för typ 2-diabetes, men det är inte den enda. ‘Det är mycket tydligt att individer skiljer sig åt i deras känslighet för typ 2-diabetes. Om en individ inte är genetiskt mottaglig för sjukdomen kan de bli mycket överviktiga utan att fett byggas upp i bukspottkörteln. 80 procent av de överviktiga personerna saknar typ 2-diabetes, säger Taylor.

Den nya studien omfattade 18 personer som d har typ 2-diabetes för färre än 15 år. Den genomsnittliga tiden sedan diagnosen var ungefär sju år. För jämförelse rekryterade forskarna också nio personer med liknande vikter och åldrar, men utan typ 2-diabetes.

Forskarna använde en ny typ av MR som kunde mäta fettförlust från bukspottkörteln och från levern.

Åtta veckor efter operationen var viktminskningen lika i båda grupperna ca 13 procent av initialvikt. Men när forskarna jämförde fettförlust från bukspottkörteln och levern såg de en stor skillnad mellan grupperna. Personer med typ 2-diabetes förlorade vikt från bukspottkörteln och levern, medan personer utan diabetes såg liten förändring i mängden fett i dessa organ.
hur ska jag äta för att gå ner i vikt Att förlora bukspottkörtelfett kan behandla typ 2-diabetes