hur snabbt kan man gå ner i vikt Att förlora vikt vid ålderdom är en viktig riskfaktor för hyperkypos

kan inte gå ner i vikt Att förlora vikt vid ålderdom är en viktig riskfaktor för hyperkypos

Hyperkypos, som orsakar ett uppenbart utseende i ålderdom, påverkar upp till fyra hos tio äldre kvinnor, men det är dåligt karakteriserat. Kado et al. utförde en retrospektiv kohortstudie av 1196 kvinnor från studien av osteoporotiska frakturer, följde dem i 15 år för att bedöma riskfaktorer för kyphosuppkomst och progression.1

Kvinnor som bedömdes vid baslinjen visade en genomsnittlig kyphosvinkel på 44,7 grader, vilket hade ökat till 51,8 grader vid slutet av studietiden. Kyphos förekomst korrelerad med en stark familjehistoria av tillståndet, låg benmineraldensitet (BMD), rökning, fetma, degenerativ skivjukdom och vanliga ryggradsfrakturer.

Progression över studieperioden var oberoende associerad med både förekomst och incidens vertebral frakturer, låg BMD och ytterligare förlust av bentäthet, lägre kroppsvikt och viktminskning. En gradvis ökning av kyphos som är korrelerad med varje 5 kg kroppsvikt förlorad.

Redaktörens kommentar: Denna studie bekräftar tidigare observationer som visar att när äldre går ner i vikt förlorar de musklerna framför allt över fetthalten. Eftersom kärnmuskelstödet minskar kan kyphos förväntas utvecklas. Möjliga förebyggande och behandlingsmetoder inkluderar att minska förlusten av benförlust och uppmuntra äldre att inte förlora magert massa eller till och med för att få det med diet och motion.
hur snabbt kan man gå ner i vikt Att förlora vikt vid ålderdom är en viktig riskfaktor för hyperkypos