bästa träning för viktminskning anorexia nervosa och behandlingsmiljöer

gå ner snabbt i vikt på en vecka anorexia nervosa och behandlingsmiljöer

Med en bekräftelse på både kulturella och medicinska influenser i litteraturen analyserar denna avhandling ungdomars erfarenheter av patientbehandling av anorexia nervosa. Däremot de fysiska komplikationerna som är förknippade med anorexia nervosa och diagnosens ålder som oftast är under tonåren är det en av de få sjukvårdssjukdomstillstånd där specifika patienthanteringscentra är verksamma. Patienter är ofta antagna under relativt långa perioder för att säker viktökning och ett beteendemässigt tillvägagångssätt är den underliggande filosofin för behandling. Medicinsk sjukdom och fokus på behandling och återställande av vikt har kritiserats allmänt för att inte erkänna samhälls- och kulturella faktorer som ledde till upptagande. Trots mycket forskning på detta område är behandlingen ofta misslyckad med kliniker som hänvisar till ett revolverande dörrfenomen där ungdomar släpps ut och försämras och återges veckor eller månader senare. Detta beror ofta på de unga människornas motståndskraft mot behandling eller deras fasthet och beslutsamhet att gå ner i vikt. Det har inte skett någon forskning i behandlingsmiljöerna själva och hur tillgången till och användningen av rymden inom dem kan bidra till patientens resultat. Denna avhandling behandlar detta genom ett tolkande fenomenologiskt redogör för den levande erfarenheten hos ungdomar som får patientbehandling för anorexia nervosa i Förenade kungariket. Detta tillvägagångssätt användes eftersom det är lämpligt att undersöka stora livserfarenheter och hur människor gör mening om dem. Deltagare skapade blandade medieaffischer som uttryckte sin erfarenhet av utrymmena inom och utanför de centra där de fick behandling. Affischerna användes sedan som uppmaningar att följa upp, djupt,
bästa träning för viktminskning anorexia nervosa och behandlingsmiljöer
intervjuer. Uppgifterna analyserades sedan både individuellt och efter tema. Det övergripande budskapet från de unga människors erfarenhet var att även om behandlingscentra tillhandahöll en struktur och möjligheterna till en terapeutisk miljö, skulle tillvägagångssätten för åtkomst och användning av behandlingsrummen var restriktiva och inhiberade de unga människornas förmåga att utveckla den motståndskraft som de behövde för att leva att uppfylla sina liv. I synnerhet bristen på tillgång till utomhusutrymme och reglerna och dominanserna hos behandlingslagen lämnade de unga som kände sig avvikande och borttagna från samhället. Detta tyder på att en mer kulturellt informerad behandlingsmiljö som gjorde det möjligt för ungdomar att utveckla motståndskraft skulle vara mer terapeutisk. Denna avhandling fann att behandlingsmiljöerna inte krävde strukturförändringar för att bli terapeutiska i naturen,
bästa träning för viktminskning anorexia nervosa och behandlingsmiljöer
men praxis inom dem behöver ändras . Att förflytta sig från en filosofi om behandling och återställande av vikt mot en miljö som är mer positiv och inriktad på att utveckla den motståndskraft som krävs för att leva ett uppfyllande liv kan förbättra den nuvarande praxisen.