gå dig smal Ansvarig Ätning

gå snabbt ner i vikt Ansvarig Ätning

För dem som slår på marken som kör med ett nyårs upplösning att äta hälsosamt, bara för att hitta sig nu saknar motivation, diskuterar Pam Kelle ansvaret för att äta och bli mer medveten om vad vi lägger in i våra kroppar, oavsett om du är barn, en tonåring, en idrottsman, du har en livlig livsstil eller du är senior.

Född i Fort Dodge, Iowa, till Richard och Elizabeth Cannoy, var Pam mittmors barn av hennes två systrar. Reste upp i en liten stad där de gick till skolan och de flesta av samhället gick till samma kyrka, det var en kulturchock mot Pam när hennes pappa flyttade familjen till Nashville under en företagsöverföring.

Efter att ha varit inblandad i idrott i hennes privata katolska skola i Iowa deltog Pam på en offentlig skola och fick förstå ‘Southern Accent’. Hela hennes värld förändras. Vad som inte förändrades var hennes medfödda passion för hälsosam mat. Från ett litet barn att presentera har Pam alltid haft ett intresse för hälsan.

‘Jag brukade leka med matmodeller och titta på livsmedelsfärger och jag kommer ihåg att ha en affisch med alla olika matgrupper när jag var barn. Jag har verkligen varit intresserad av näring eftersom jag var barn,’ insisterar Pam.

Flyttet till Nashville lärde henne självständighet och Pam var ganska ung när hon flyttade ur sitt föräldrars hus. Hon hade jobbat två deltidsjobb och fann att hon utmärkte sig i försäljningen medan han arbetade som försäljningsrepresentant.

‘Det lärde mig att övervinna invändningar och verkligen lyssna på människor. Det lagde grundarbetet som gjorde det möjligt för mig att driva det jag verkligen ville göra näring’, säger Pam.

Pam var fortfarande på college, men lyckades redan på reklamarenan. Hon gick på kryssning med sina vänner och träffade John Kelle mannen hon skulle gifta sig tre år senare. John bodde i Chattanooga och han och Pam hade ett långdistansförhållande i några år när de reste fram och tillbaka för att se varandra.

Efter att Pam flyttade till Chattanooga, tog hon sin examen i näring och tog ett år att ha sin son Jack.

Att vara en registrerad dietist Pam var tvungen att göra ett års praktik. Jag var mycket lycklig att bli godkänd vid Vanderbilt 1994 i deras dietetikprogram. Jag körde till Nashville och tog min son med mig, bodde i min föräldrars källare och arbetade 60 70 timmar i veckan. Sedan körde jag tillbaka på helgerna så att John kunde se sin son. Sedan körde jag tillbaka till Nashville, säger Pam .

‘Jag ser tillbaka på det jag vet inte hur jag gjorde det, men när du är mitt i att göra någonting med ett slutmål i åtanke kan du göra allt du tänker på,’ uppmuntrar hon.

När Pam och hennes man uthållit sitt långdistansförhållande, hjälpte det paret att senare klara av tiden från varandra när Pam fortsatte sin utbildning och arbetade mot sina mål. John var mycket stödjande och uppmuntrade sin fru att driva sina drömmar.

‘Vi har alltid uppskattat vår tid tillsammans och vi byggde på de första åren av att vara åtskilda och, med bra föräldrakontroll, flög min praktikplats,’ säger hon.

Arbetade i klinisk dietetik lärde Pam sig om sjukdom och om mat och medicin. Hon säger att hon aldrig slutar lära sig och det finns något nytt att absorbera varje dag. Pam arbetade på Siskin Rehabilitation Centre i ungefär fyra år och under den tiden bevittnade hon patienter med diabetes, stroke patienter och effekterna av dålig kost.

Pam visste rätt då och då att hon ville vara i privat träning. Hon började öva på sidan medan han fortfarande arbetar med kliniker. Efter att ha arbetat på Siskin blev allt kontraktsarbete.

‘Jag arbetade på Parkridge Diabetes Care Center i några år och blev certifierad som en Diabetes Care Educator som var oerhört värdefull eftersom jag lärde mig om det endokrina systemet och hur sockret påverkar kroppen’, säger Pam.

Som tonåring kan hon inte påminna om att ha kroppsbildsproblem som många flickor gör idag. Pam stannade aktiv medan hon var aktiv i gymnasiet, sportar eller cyklar runt staden.

Hon och hennes man John gillar att vara utomhus och ha mark i Dayton på Tennessee River. De vandrar, båt och kajak och är mycket engagerade i utomhusaktiviteter. Pam har också haft intresse för yoga under de senaste åren.

Pam, som nu är certifierad som ätstörningsspecialist, började arbeta för Focus Healthcare Center i näringsdepartementet på deltid. Senare arbetade hon på Solace Clinic på en poliklinik för ätstörningar. Så småningom köpte Pam en grundande partner och 2003 blev hon en av co-ägare till Solace.

‘Min passion för att arbeta med de som har ätstörningar berodde först av mitt intresse för sportnäring och wellness. Jag skulle arbeta med idrottare och försökte utveckla måltidsplaner för dem. De förstenades att äta de livsmedel som jag hade planerat för dem, särskilt kvinnor . Ämnet av storlek och vikt kom upp mer och mer, och en idrottsman kan inte vara på en diet. Tyvärr gör de det hela tiden, säger Pam.

‘Med tjejerna märkte jag att många av dem började förlora sina menstruationer och då finns det den atletiska triaden där de hade benfrakturer och snabbt gått i vikt. Det är väldigt farligt och det öppnade dörren för mig med specialisering i ätstörningar. bevittnade många människor som sa de här tjejerna fel och jag blev väldigt skyddande över dem och det blev mitt främsta mål, säger Pam.

‘Nu har vi’ foodies ‘,’ food perfectionists ‘och till och med’ food snobs ‘som kommer på spelplanen. Vi har människor som försöker äta perfekt, äter alla organiska, alla låga fett. Det negativa budskapet kommer inte bara från media, mobbar eller kroppsdomar som tjejer lägger på varandra, det kommer också ner från föräldrar som sliter och de är en del av problemet med att skapa ätstörningar hos sina barn ‘, erkänner Pam.

Pam säger att oordnad äta inte bara är bulimi eller anorxi, men en sjukdom som blivit vanligare är ‘binge eating’.

‘Om du tänker på kampen mot fetma kommer en hel del skam från lärare och kamrater av de som är överviktiga så mycket till den grad att deras självkänsla och självvärde är i sådan fara. Och på grund av fetma-krisen en många av dem äter i hemlighet, som följs av skuld och ånger och det är mycket skam kopplat till det. Vi tänker nu att många personer med diabetes kan mycket väl ha en ätstörning, men de skäms för att förklara för deras läkare vad som händer och läkare fortsätter att kasta mer och mer medicin på dem för att kontrollera sitt blodsocker, när det i själva verket är det vanligtvis ett psykiskt problem med överkonsumtion av mat, avslöjar Pam.

Det finns olika bekymmer människor har med att äta även barn som kan drabbas av allergier eller har rädsla för kvävning eller har texturproblem. Det är så individualiserat det finns inte bara ett svar för varje person.

‘Ta veganism’, säger Pam. ‘Det finns absolut ingen djurprodukt av något slag i livsmedelsförsörjningen. Den personen kan ha ett sant emotionellt och moraliskt engagemang för att hålla sig borta från animaliska produkter och vi kan hjälpa dem att ha en hälsosam kost inom ramen. Men om en person valde att vara Vegan eftersom de försökte skära kalorier och de hade sett någon som var vegetarian så att de vill ha vad de har, de slutar skära ut vissa livsmedel och inte ersätta den. Den personen borde inte vara vegetarian eller en Vegan. även de som har kolhydratmetabolismsvårigheter. De tenderar att vara prediabetiker och de gör mycket bättre om de är försiktiga med hur mycket kolhydrater de äter. De kan faktiskt göra det bra med Paleo-kosten som tillåter flera grönsaker och kött, men de skulle inte ha det bra alls med en vegetarisk kost som skulle vara väldigt hög i kolhydrater, säger Pam.

Pam ger också en förekomst av den upptagna personen som reser för arbete och inte lagar mat hemma. Hon förklarar att försök att få den personen att äta hemlagade måltider skulle vara löjligt och skulle inte ligga inom ramen för deras verklighet.

‘Den personen behöver utbildas om hur man gör de bästa valen när de äter ute och vilka matar som ska bära med sig när de inte kan få tillgång till de livsmedel som de behöver ha’, säger hon.

‘Personer som har irritabel tarmsyndrom (ofta relaterad till ångest) Jag kommer att upptäcka att de brukar äta rusade eller de sitter vid deras skrivbord och det kanske inte är vad de äter alls, men hur de äter’, föreslår Pam.

‘De som tränar mycket söker energi när de kommer hem från ett träningspass och kan äta från sju klockor tills de går och lägger sig. Diet är den mest förenklade saken i världen, men det har blivit den mest komplicerade delen av livet för vissa människor. Många av de klienter som kommer att se mig är mycket framgångsrika yrkesverksamma som har allting i sitt liv, räknat ut förutom mat. Antingen går de hem och i hemlighet överdriver eller äter när de stressas eller de äter inte tillräckligt eller de har snabbmat beroende och det är verkligen intelligenta framgångsrika människor, säger Pam.
gå dig smal Ansvarig Ätning