går inte ner i vikt trots träning andra seger över Clovis

bli smal fort andra seger över Clovis

Santa Fe High hade inte en lek för denna typ av slutspelssituation, så demonerna vinge det.

Improvisation fungerade när Victor Salcido tömde en 3-pekare med 0,4 sekunder på klockan och demonerna slutförde en 60 58 återkommande vinst över Clovis i Rock Staubus Gymnasium i District 2 6A boys basket tisdagskväll. Skottet avslutade en Santa Fe High (10 9 overall) rally från ett 19 poäng underskott i tredje kvartalet och lyfte det till 2 1 i distriktsspel.

Vildkatterna ledde 58 57 med 16 sekunder kvar när demonerna tvingade en omsättning för att ställa upp dem för slutspelet. Christian Kavanaugh försökte vinna det med en köruppläggning men missade. Han tvingade dock en hoppbollsituation med 0,4 sekunder på klockan. Demonerna hade ingen timeout, men Clovis-huvudtränaren Scott Robinson gav dem ut genom att kalla en sig själv.

Breaken gav Demons huvudtränare Zack Cole en chans att skapa ett spel.

‘Vi har aldrig sprang det spelet i vårt liv,’ sa Cole.

Det fick också Cole att prata med tjänstemännen om regeln om att skjuta med mindre än en sekund kvar. Om klockan läste 0,3 sekunder kunde Santa Fe High bara försöka tippa bollen. En tiondel av en sekund gjorde hela skillnaden. Salcido tog bollen på högerkanten, sköt och borrade in.

Clovis ledde 34 23 på hälften och expanderade sedan ledningen till 19 halvvägs genom tredje kvartalet innan demonerna gjorde nio raka poäng för att sänka marginalen till 10. Clovis ledde 44 39 i hälften.

Salcido hade 19 poäng för att leda Santa Fe High, och Antonio Lovato lade till 16.

Monte del Sol 73, Akademin för teknik och klassikerna 59

Drakarna hoppade ut till en ledning på 21 12 efter ett kvart och höll på att ge huvudtränaren Alfredo Lujan sin 300: e karriärvinst som huvudtränare basketboll i ett distriktsspel på Nina Otero Community School. Jaime Terrazas hade en karriär hög 17 poäng, som knytade Stephen Herrera för laget höga heder för Monte del Sol (12 6).

Santi Archuleta lade till 14 och Carlso Ruvalcaba 11.

Drakarna avslutar sin nondistrict jaunt med ett hemspel mot Dora i Christian Life Academy på torsdagen.

Pojoaque Valley 71, St. Michael ‘s 57

Elkettes ledde bara 30 27 i hälften, men byggde ledningen upp till 56 46 på väg in i fjärde kvartalet av ett 2 4A-spel i Perez Shelley Gymnasium. Pojoaque (16 2, 2 0) drev ledningen upp till så mycket som 25 poäng före St. Michael s (8 12, 0 2) gjorde en sen körning.

‘Det var ett bra spel för fansen att titta på,’ sade Elkettes huvudtränare Seledon Martinez. ‘Vi fick äntligen släppa bollen [offensivt] och vi tog av,
går inte ner i vikt trots träning andra seger över Clovis
men vi måste hålla det hela tiden. Och när något går fel måste vi fortfarande kämpa igenom det.’

Taylor Roybal paced Elkettes med 17 poäng, medan Lady Horsemen hade Carisa Padilla leda vägen med 17. Sydney Halford lade 11 till St. Michael och Jodi Gormley hade 10.

Pecos 69, Native American Community Academy 16

Lady Panthers rullade genom ett annat distrikt spel, som slutade med 3 minuter kvar i fjärde när en Lady Eagle blev skadad i Louis G. Sanchez Memorial Gymnasium.

Ändå är Pecos (13 3) i mitten av att spela sex matcher på 11 dagar, och huvudtränaren Ron Drake använder spel som scrimmages medan han ägnar sig åt andra delar av spelet.

‘Vi’ gör bara många övningsövningar och skjutborrar, säger Drake.

Statsboken var full för Lady Panthers, som Trinity Herrera hade sin vanliga dubbla dubbla (15 poäng, 10 returer) och tillade fem stjäl. Cassie Muller var en rebound bort från en liknande prestation, men slutade med 23 poäng och nio rebounds. Tro Lopez hade sju returer och åtta stjäl, medan Maria Archuleta slog ut sju hjälpmedel.

Pecos återvänder till 3 3A spel på torsdag mot Desert Academy på Milagro Middle School.

Academy for Technology och Classics 33, Monte del Sol 28

Phoenix (6 11) fick sin andra raka seger, tack vare 10 poäng från Valeria Cera på Nina Otero Community School.

ArticlesWebber valdes Santa Fe borgmästare i fyra runda rankade val valSanta Fe visar sig i stadens första rankade val valResultat försenade timmar i stadens första rankade val valIn suit, anklagar den tidigare anställningen filmförbundets tjänsteman för sexuella trakasserierTrujillo s hemstad meddelande faller kort med väljareMayors första jobb borde skickas till staden clerkFour kvinnor kommer att tjäna på stadsrådet; Lindell re valdes för att vara förenad med nykomlingar Romero Wirth, Vigil CopplerEspaola, Pecos utvalda nya borgmästare Nyckeln till Webbers vinst: Noble väljareCouples 4 miljoner dollar donation till Railyard museumsprojektet landar dem namnge rättigheter
går inte ner i vikt trots träning andra seger över Clovis