kolhydratfri kost Anlägga några nyårs trädgårdsresolutioner

viktminskning snabbt Anlägga några nyårs trädgårdsresolutioner

Med ett nytt år som börjar och vinter håller sväggen i ytterligare några månader, vad kan trädgårdsmästare men drömma?

Vissa av oss tenderar att ha vår inomhusväxt, medan andra planerar trädgården för våren, häller över frökataloger och trädgårdsskrifter. Normalt är jag inte mycket av ett nyårs beslutsfattare, inte för att jag tycker att det är en dålig idé, men för att mina bästa intentioner brukar bli avskilda av livet. Ännu optimist men jag är redo att försöka igen. Gå ner i vikt, äta friskare, var snällare, jobba smartare

Som trädgårdsmästare kan vi också fatta beslut. Om du läser detta och du inte är en trädgårdsmästare, kan jag föreslå att du löser dig för att bli en? Vi vet från undersökningen att trädgårdsarbete är bra för oss. Studier har visat att trädgårdsaktionen ger fördelar från träning till stressreducering och Du kan börja små och enkla, en kruka med örter eller en tomat- eller pepparväxt i en behållare. Det är inte så mycket vad du planterar, som du planterar.

Redan en trädgårdsmästare? Gör det här året du börjar göra din trädgård mer hållbar. Bara för att vi trädgård, betyder det inte att vi gör någon skada. Vår användning och överanvändning av bekämpningsmedel, herbicider och syntetiska gödningsmedel bidrar till en rad problem från nedgången av pollinatorer till grundvattenföroreningar. Lös att bli en del av lösningen genom att välja att implementera minst en hållbar praxis i din trädgård. Du kan begränsa din befintliga gräsmatta eller eliminera syntetiska gödselmedel och börja använda organiska gödningsmedel och kompost. Lös dig för att odla dina grönsaker utan att använda skadliga kemikalier, eller till och med eliminera bara en kemikalie från ditt arsenal. Kanske är det här året du börjar integrera inhemska växter i din trädgård. Inhemska växter tillhandahåller inte bara mat och livsmiljö för pollinatorer, de tenderar också att vara mer toleranta toleranta när de är etablerade och kräver mindre insatser från oss.

Lös att plantera ett träd. Träd, ordentligt placerade kan hjälpa till att minska våra värme- och kylkostnader, genom att skugga våra hus på sommaren och blockera vinden på vintern. Trädrötter stabiliserar också marken, saktar avrinningen och bidrar till att minska vattenföroreningarna. Trädens löv bidrar till att filtrera damm och luftförorening genom att absorbera gaser som kväveoxider, ammoniak, svaveldioxid och ozon. De absorberar CO2, tar bort och lagrar kolet medan man släpper syre ut i luften. På ett år ger ett tunnland mogna träd tillräckligt med syre för 18 personer och absorberar den mängd koldioxid som produceras när du kör din bil 26 000 miles.
kolhydratfri kost Anlägga några nyårs trädgårdsresolutioner