lchf går inte ner i vikt Annes överlevande rally i Ottawa

mat viktminskning Annes överlevande rally i Ottawa

St Annes bostadsskola överlevde talade och rallied i Ottawa måndag.

Attawapiskat född Angela Shisheesh var bland dem. Timmins bosatt tillbringade sju år på bostadsskolan i Fort Albany.

En 4 januari-dom av Ontario: s högsta domstolen avfärdade en del av Shisheeshs påstående, som bad om avhjälpa från den oberoende utvärderingsprocessen av det indiska bostadsskolans förlikningsavtal, en pan-kanadensisk grupphandling som syftar till att få rätt till skador på skolorna.

Rättsväsendet gav dock Shisheesh möjligheten att begära dokument från den federala regeringen. Timmins James Bay MP Charlie Angus förklarade i den amerikanska regeringen i december att dessa filer, som ursprungligen samlades in som bevis av Ontario Provincial Police, kommer inte att överföras av den federala regeringen trots att domstolen beställer det att göra det.

stor fråga som vi aldrig har kunnat räkna ut är varför regeringen har tillämpat sådana juridiska mässingsknappar mot de överlevande i St Anne’s bostadsskola, sade Angus före måndagens rally. vet vad en skrämmande institution det var . Det finns så mycket polisdokumentation och domstolsrekord om tortyren och missbruket av dessa barn, men regeringen har vid varje steg på vägen hindrat de överlevande, de har undertryckt bevis och det är så frustrerande att de överlevande kommer till Ottawa för att utmana regeringen att be om rättvisa. Shisheesh talade också med Daily Press innan hon reser till Ottawa. Hon kom ihåg resan till Fort Albany när en pråm tog henne till skolan.

Jag var på båten, min pappa och mamma, de var i tårar, särskilt min mamma, sa hon. Då, när barnen anlände till St Anne’s, blev deras hår kortklippt.

kom ihåg min mamma brukade fläta mitt hår så snyggt. De tappade inte ens flätorna, sa Shisheesh. Det var mycket förödande för mig, men jag kunde inte göra någonting. Jag skakade som ett löv och sa att det missbruk hon drabbade på skolan hämtade henne. Hennes syster Sophie Spence deltog också under en kort stund, och Shisheesh sa att hon också drabbats av trauma.

Shisheesh kom ihåg att hennes syster var låst i ett uthus på vintern efter att ha haft en olycka. Hon påminde att han var tvungen att äta sin frukost efter att ha varit sjuk i sin skål.

Hon sa att det tog henne många år att öppna upp om sin erfarenhet.

jagar mig hela tiden, sa hon. har fått så mycket ont i mig. Jag talar för henne, eller för någon som är rädd för att tala upp och människor som inte fick chansen att prata. Det missbruk hon utbröt tog bort sin värdighet.

Det hände inte bara på St Anne’s i Fort Albany. Det hände över hela landet. Jag vet att det är lite (tvivel) från regeringen, och det är därför jag gör det här. Sa att hon vill att de ska förstå vad hon upplevt.

hände. Ingen gör historier, sa hon. skulle de känna om deras egna barn, eller själva, var där? Om det var gjort för dem? sade St Anne är ett svart moln som hänger över vår region. De överlevande som Shisheesh letar efter rättvisa och stängning.

rättvisa sa att kanadas förhållande till St Anne’s överlevande (är) en festering öd av animositet och misstro. Tja, varför regerar regeringen så? Han sa att regeringen hotar att gå efter Angela Shisheeshs lagslag och denna kvinna var en ‘bosättning av poäng’. Rättvisa Perell sade att båda parter misstänker betydelsen av det indiska bosättningsavtalet om bosättningsskolor som ett misstag, misstankar, misstro och delaktighet. Rättvisa sa att båda parter missförstod avtalet.

Båda parterna Kanada och de sökande ser ut att få den andra att betala sina rättegångskostnader.

har oändliga rättsliga resurser. Dessa överlevande har ingenting. Varför går de efter dem för Kanadas kostnader, när Kanada är den som hindrade utfrågningarna, undertryckte bevis och mörkade ut namnen på brottslingarna, sade Angus.

MP sa att presskonferensen och samtalet vid justitieministeriet är en del av överlevande ‘försöker visa nästa generation att saker kan lösas.

om goodwill, det handlar om försoning, sade han. Det borde inte vara så svårt att få rättvisa för människor vars enda brott var att de var infödda barn och de togs från sina familjer och de utsattes för saker som ingen person skulle någonsin bli föremål för.
lchf går inte ner i vikt Annes överlevande rally i Ottawa