gå ner i vikt med styrketräning ACORN protesterar förlust av prisvärda lägenheter

gå ner i vikt på en dag ACORN protesterar förlust av prisvärda lägenheter

Social rättvisa grupp ACORN uppmanar regeringar att förhindra förlust av prisvärda hyresbostäder till ombyggnad.

Gruppen höll en rally onsdag eftermiddag i hörnet av Silver Avenue och Beresford Street där en omloppsansökan för ett par highrise condominiumtorn har två hyresbostäder som hotas av rivning.

‘Människor sparkas ut ur Burnaby och de’ drivs, de som jag har talat med tidigare, de flesta har flyttat till Surrey eller Maple Ridge ‘, säger Monica McGovern, ordförande för ACORNs Burnaby-kapitel.

‘Metrotown är ett lägre inkomstområde som sätts till ett högre inkomstområde.’

Bara 2014 hyrde 23 hyreshus i Metrotown-kvarteret, med 15 sålda året innan, enligt Goodman-rapporten, ett nyhetsbrev för lägenhetägare. Det ledde många att föreslå att investerare spekulerar egenskaperna i framtiden kommer att omkonverteras till ombyggnader.

Belford Properties Ltd. söker en omplacering av 6380 och 6420 Silver Ave. för att möjliggöra utveckling av två torn, 41 och 26 våningar, med sex och en halv våningar av kommersiella kontor och detaljhandel utrymme i podiet av högre högre uppgång.

Projektet skulle leda till förlusten av 109 uthyrningsenheter i två våningar med tre våningar. Det skulle ersättas av 479 lägenheter, inklusive sex radhus, som även om några hyrs ut skulle leda hyror långt högre än hyresgästerna i befintliga byggnader betalar nu.

För de befintliga hyresgästerna är att hitta nya bostäder ‘omöjligt’, säger McGovern. ‘Nr 1 vi har en så låg vakansgrad för alla typer av hyresbostäder. De nyare platserna, för det mesta är de ‘till salu’.

ACORN kräver att alla tre nivåer av regeringar stiger upp och hjälper invånarna att förskjutas.

De federala och provinsiella regeringarna behöver bygga bostadshus och tillhandahålla hyresbidrag för att ersätta hyrorna som försvinner, säger McGovern.

Hon ringde på Burnaby rådhus för att genomföra en standard för underhållsbidrag för att förhindra rivning genom försummelse, något hon sa många andra nederländska fastlandet har redan.

‘Vad många [hyresvärdar] gör, de’ låter bara det gå, glida nerför och sedan säljer de det så att det kan bli sönder. ‘

Om omzonen godkänns, förväntas Burnaby få 15,8 miljoner dollar i samhällsfinansiering från utvecklaren i gengäld för att få bygga mer densitet än vad de annars skulle tillåtas. Av dessa pengar är 80 procent utsetts för användning vid byggandet av stadsdelar och 20 procent går in i en storstadslägenhet.

Hon sa att pengar skulle kunna sättas mot initiativ för att hjälpa fördrivna hyresgäster.

‘Vi är det enda landet i de 30 industrialiserade nationerna som inte har en nationell bostadsstrategi. Det är pinsamt. Det är skamligt att Kanada inte har det.

‘Alla tre regeringsnivåer misslyckas med de mest utsatta människorna.’

Hon noterade att hennes egna barn har vuxit upp i Burnaby men har ingen chans att köpa ett hem i staden om de inte har ett mycket stort betalande jobb.

Och det är inte bara familjer som går förlorade men den känsla av samhälle som de har hjälpt till att skapa, tillade hon.

OBS! För att skicka en kommentar måste du ha ett konto med minst en av följande tjänster: Disqus, Facebook, Twitter, Google+ Du kan sedan logga in med ditt kontouppgifter för den tjänsten. Om du inte redan har ett konto kan du registrera en ny profil med Disqus genom att först klicka på ‘Skicka som’ och sedan länken: ‘Har du inte ett? Registrera en ny profil ‘.

Var vänlig och håll dina kommentarer, rena, civila och respektfulla. Kommentarer som anses olämpliga eller skadliga kommer att tas bort. Burnaby NU ger ingen garanti för kommentarer ‘faktuell noggrannhet.

Burnaby välkomnar nu dina åsikter och kommentarer. Vi tillåter inte personliga attacker, offensivt språk eller otillåtna påståenden. Vi förbehåller oss rätten att redigera kommentarer för längd, stil, laglighet och smak och reproducera dem i tryck, elektroniskt eller på annat sätt.
gå ner i vikt med styrketräning ACORN protesterar förlust av prisvärda lägenheter