kalorier viktnedgång AIM Performance sätter dedikerade idrottare i alla åldrar på plats för att lyckas med videor

bästa viktminskning AIM Performance sätter dedikerade idrottare i alla åldrar på plats för att lyckas med videor

Målet med AIM Performance Training är att idrottare når sin potential genom att förbättra fem nyckelelement: hastighet, styrka, flexibilitet, koordination och balans. AIM arbetar också för att förbättra kärnstyrkan genom snabbhet och smidighet, bilda löpande och korrekt tyngdlyftningsteknik.

Kusar gick ihop med vänner och andra föräldrar till nuvarande och tidigare Mentor-fotbollsspelare Rick Hanzlik, Jeff Tanski, Rich Tanski och Brian Walmsley och de fem är nu partner i det blomstrande affärsföretaget.

‘Fem av oss har en passion, och det var alltid drivkraften bakom detta’, sa Kusar. ‘När vi började och fler barn skulle komma in, skulle de kasta ner $ 20 och säga’ Tack för att vi fick jobba här. ‘Genom ordet växte det, men vi hade inte platsen. Så vi var tvungna att fatta beslut om vi ville ge upp det eller flytta till ett större utrymme och göra ett åtagande att göra affärer ut av det. ‘

AIM flyttade till sin nuvarande 3000 kvadratmeter plats på Hamilton Drive på vintern 2009 med cirka 25 kunder. Kusar sa att cirka 260 betalta deltagare tränar på AIM Performance, men eftersom mycket av verksamheten är säsongsmässigt kan antalet fluktuera.

En sak som är konstant hos AIM Performance är närvaron av huvudtrenare och minoritetspartner Walid Bardiwil, en tidigare defensiv linje och specialteam tränare på Mentor.

På grund av sin tid att arbeta med fotbollslaget, inklusive baksidan, uppdelade jag Division I-lagledare i 2006 och 2007 Bardiwil ger omedelbar kännedom och trovärdighet hos många av AIM Performance-klienterna från Mentor. Det muntliga ordet som Kusar talade om förut har dock spridit sig till andra samhällen och gymnasier, som Lake Catholic, Riverside, Chardon och Perry.

Bardiwil, som har certifikat inom snabb- och styrketräning, sa att nyckeln till AIM Performance är att få rätt typ av person med rätt attityd, och inte alltid med konventionella utbildningsmetoder.

‘Först måste de människor som kommer in här vilja bli bättre,’ sa Bardiwil. ‘Det finns inget vi kan göra för en person om han eller hon bara går igenom rörelserna. Och vi tränar individuellt eller i grupper och för någon sport. Det handlar inte bara om fotboll. Vi har hockey, fotboll och basket spelare som kommer hit också.

‘Jag tycker att en av de stora sakerna för oss tycker vi tycker om att tänka utanför lådan. Jag tycker att det är så stor sak med de människor som kommer in här, för att vi gör olika saker, och jag tror att lockar killar att komma och behålla kommer tillbaka.’

Klientell varierar från vuxna män och kvinnor till ungdomar under 12 till gymnasiet till gymnasiet till högskolespelare som återvänder till området för sommaren. AIM riktar sig till många tidigare gymnasieutövare som nu spelar på college som vill förbättra sin fart och styrka samtidigt hemma för sommaren. Några av de mer framträdande tidigare prep standouts som jobbar där ute i år är Bart Tanski (Mentor), Tim Moore (Mentor), Dave Plungas (Lake Catholic), Fred Hale (Mentor) och Tim Cowdrick (Mentor).

Tom Strobel, ett All-Ohio-defensivt slut på Mentor som för närvarande rekryteras av flera avdelning I-skolor, inklusive Ohio State, använder några av bandteknikerna och andra metoder. Bardiwil har lärt honom att förbättra sin explosivitet.

Inte bara har den begåvade 6 foten 5 junior känt skillnaden när han förbereder sig för det kommande fallet på gridiron, men det visar sig att AIM avsevärt har hjälpt Strobel i minst ett område av hans sekundära sport i sin första års träning på anläggningen.

‘Jag kunde aldrig dunk en basket innan, men nu kasta jag det ganska bra,’ sade Strobel. ‘Förra säsongen gick jag igenom, men mina muskler blev mycket ont. Nu känner jag mig bara mer explosiv, bekvämare av bollen och rinner ner domstolen. Och jag kan dunk nu. Det borde berätta något om vad jag har har blivit utbildad där omedelbart.

‘För fotboll vet jag att detta kommer att hjälpa mitt första steg bort från bollen och öka min explosivitet och mitt fokus.’

Kusar, som nu är en frivillig tränare på Steve Trivisonno s varsitetspersonal på Mentor, sa att han och hans partners känner igen atletik är en helårsaktivitet och studentutövare som spelar mer än en sport i gymnasiet har stora krav på sin tid.

De som gör sig själv och programmen på AIM Performance kommer emellertid att belönas.

‘När folk vill komma hit, berättar jag för dem att tänka på det som en diet. Om du vill gå ner i vikt kan du kosta bara en gång i taget eller några dagar i veckan? Nej, du måste begå och göra det varje dag, sade Kusar. ‘Samma sak här. Vi kan hjälpa dig att göra dig bättre, starkare, snabbare, men du måste vara fast besluten att vara här. Inte bara en gång i taget.

‘Det stora för oss är att barnen är stora barn och det är mycket tillfredsställande att se dem fortsätta och göra det bra. Vi tar ingen kredit för det. Det är bara trevligt att se bra barn som jobbar hårt och njuter av framgång. Och många av dem slutar berätta för sina vänner om var de tränar. ‘
kalorier viktnedgång AIM Performance sätter dedikerade idrottare i alla åldrar på plats för att lyckas med videor