träningsprogram viktminskning Affärsutbyte

viktnedgång Affärsutbyte

Inc. kan ha funnit ett sätt att hantera fetma genom att antagonisera T-typkalciumkanaler, vilka är inblandade i sömnreglering. Hos gnagare reducerade tillvägagångssättet dietvikt och ökad magert muskel.1 Dock måste potentiella biverkningar bedömas med tanke på kanalerna ‘central roll i hjärnfunktionen.

T-typ av kalciumkanaler i hjärnan spelar en roll för att modulera sömn- och väckningscykeln.2 Tidigare studier har kopplat störningar av normal sömn och vakna mönster till ökade risker för patologisk viktökning och metaboliska sjukdomar.3, 4 fetma dieter har också varit visat att störa normala sömnmönster.5, 6

Genom att sammanfoga dessa observationer antydde Merck-teamet att selektiva T-typkalciumkanalantagonister skulle kunna reducera diet-inducerad viktökning.

antal studier har föreslagit att sömncykeln kan påverka kroppsvikt, säger Victor Uebele, seniorforskare vid Merck Research Laboratories. vi gjorde här är ta det arbete lite längre genom att bevisa att ett läkemedel som hämmar T-typ kalciumkanaler kan modifiera sömn på ett sätt som gynnar viktunderhåll. ges före sömnfasen, reducerade T-typ-kalciumkanalantagonisten TTA A2 diet-inducerad viktökning i vanliga gnagare med normal vikt. Hos gnagare med dietinducerad övervikt reducerade behandlingen med TTA A2 före sömnfasen kroppsvikt och fettmassa och ökad mager muskelmassa.

Uebele berättade för SciBX att selektiva T-typ av kalciumkanalantagonister tycks anpassa fodermönstren med dagliga cirkadiska kontrollerade förändringar i kaloriförbrukningen. Resultatet är en minskning av fodereffektiviteten, vilket är en metabola aktivitetsmått av ökningen i kroppsmassa per kilokalori av matintag.

För TTA A2-behandlade gnagare placerade på en fettfattig diet var ökningen i kroppsmassan per kilokalori av matintaget signifikant lägre än för vehikelbehandlade kontroller (p

Enligt Uebele tycks det inte vara en följd av en minskad matintag eller en ökad rörelseaktivitet som ger upphov till viktframkallande viktökning hos behandlade djur.

Resultaten publicerades i Journal of Clinical Investigation.

papper ger mycket intressanta nya data om en potentiell terapeutisk användning av T-typ kalciumkanalblockerare för behandling av fetma när det gäller dieter med högt fettintag, säger Terrance Snutch, grundare och CSO hos Neuromed Pharmaceuticals Ltd., för närvarande ett stort oupplöst behov att effektivt behandla fetma ur det farmakologiska perspektivet och Uebele-papperet pekar fint på att T-typ av kalciumkanaler kan utgöra ett potentiellt värdefullt fysiologiskt mål för terapeutisk ingrepp. Dessutom, Snutch berättade för SciBX, papper ger ytterligare stödjande data att det finns ett starkt fysiologiskt förhållande mellan T-typ kalciumkanalfunktion, sömnmönster och metabolisk aktivitet. har subtypselektiva T-typ kalciumkanalblockerare vid preklinisk utveckling. Företaget utvärderar föreningarna i flera indikationer, inklusive smärta, epilepsi, hjärt-kärlsjukdomar och metaboliska störningar.

Överst på sidanVarja säkerhetenÄven om JCI-data möjligen ställer in scenen för ett nytt sätt att rikta in mot fetma och metaboliska störningar, ville forskare som kontaktades av SciBX se mekanismen och effekterna av T-typ av kalciumkanalantagonister som studerades i ytterligare djurmodeller innan de gick in på kliniken.

borde utföra ytterligare studier in vitro och in vivo för att utvärdera effekterna av dessa T-typ av kalciumkanalantagonister på cirkadianrytmen, säger Fred Turek, professor i avdelningen för neurobiologi och fysiologi och direktör för Center for Sleep and Circadian Biology at Northwestern Universitet.

Snutch noterade att TTA A2 inte skiljer mellan de tre T-typen av kalciumkanaltyptyper av typ T. vi saknar ingen verklig insiktlig mekanisk information om huruvida blockad av någon speciell T-kanalkanalform ligger till grund för de mycket intressanta fenotypiska data angående fetma fetma och förhållandet till cirkadisk rytm och metabolism, sa han. framåt skulle det vara insiktligt att se resultaten av liknande långtids farmakologiska studier som testar nya blockeringsmedel specifika för isotymerna Cav3.1, Cav3.2 och Cav3.3 T. isoformer uttrycks differentiellt i celler i hela kroppen och finns vanligtvis i neuroner och celler med pacemakeraktivitet.

Snutch noterade också att JCI-experimenten utfördes hos möss och råttor, vilka har en mycket hög basal metabolisk hastighet. såsom TTA A2 skulle behöva undersökas i icke-drogliga modeller av fetma, sa han.

När det gäller säkerhet konstaterade Uebele att i ett par 2008-dokument rapporterade Merck att föreningar från en annan klass av T-typ kalciumkanalantagonister fluorerade piperidiner inte orsakar några kardiovaskulära biverkningar i hundmodeller.7, 8

Rimonabant, en cannabinoid CB1-receptorantagonist för att behandla fetma, har också visat sig blockera T-typkanaler. Acomplia rimonabant från sanofi aventis Group drogs tillbaka från den europeiska marknaden förra året efter en rekommendation från EMEA: s kommitté för humanläkemedel på grund av allvarliga CNS-biverkningar.

År 2001 publicerade Philippe Lory, forskningschef vid Center National de la Recherche Scientifique (CNRS) data som visar att rimonabant kunde blockera T-typ av kalciumkanalaktivitet.9

Det är intressant att notera att rimonabant också beskrivits som en T-kanal blockerare i ett av våra studier, berättade han för SciBX. skulle vara viktigt att tillhandahålla data som inte visade några associerade biverkningar såsom depression med en T-typ av kalciumkanalantagonist.

Lory tillade att T-typ kalciumkanaler också är viktiga för reglering, så även förändringar i insulinutsöndring bör också noga kontrolleras. sa att det kommer att fortsätta att utvärdera potentialen hos T-typ av kalciumkanalantagonister i flera neurologiska indikationer.
träningsprogram viktminskning Affärsutbyte