vill gå ner i vikt snabbt Adrian Sutil gick utan mat i två dagar för att försöka gå ner i vikt för ny säsong

viktnedgång träning Adrian Sutil gick utan mat i två dagar för att försöka gå ner i vikt för ny säsong

Den tyska, högre och tyngre än många av sina rivaler gjorde rubriker i Malaysia, där han körde utan en dryckesflaska, trots att cockpit-temperaturerna vid Sepang kan stiga så högt som 50 grader Celsius.

Förarevikt har blivit ett hett ämne med införandet av F1: s nya hybridbilar, vilka är tyngre än vad som förväntas trots att minsta viktgränsen har ökat från 642kg till 691kg.

Sutil har inte hjälpt till att Saubers C33-bil är överviktig i början av säsongen, även om det schweiziska laget introducerar en lättare version för söndagens spanska GP.

‘Jag testade det lite här och där.

‘Det var inte lätt men intressant vad reaktionen är. Jag mår nu igen, det är bättre.’

31-åringen förklarade att han ville testa ‘gränsen’ men betonade att han vet vad hans gräns är och att beslutet var hans ensamma.

‘Jag kunde inte göra mycket sport eftersom kraften saknades. Jag gör det för att jag vill gå på gränsen för att se till att jag gjorde mitt maximala. Jag vill inte vara i bilen och säga, ‘Åh, jag kunde ha gjort mer’, sa Sutil.

‘Jag kunde känna att det fanns en gräns där jag inte hade makten längre, styrkan i mitt sinne du blir stressad ganska tidigt och du vill inte ha det. Det är bara viktigt att känna din kropp ganska bra.

‘Jag försökte det, men jag lever fortfarande, så oroa dig inte för mycket. Det var mitt eget beslut, det här är viktigast.’

Med sin bil nu tippar vågorna mer bekvämt, hoppas Sutil att förändringen, tillsammans med ett nytt aerodynamiskt paket och Ferrari kraftaggregatuppgraderingar, kan hjälpa till att testa balansen mer i Saubers tjänst i helgen.

Med laget ändå poängat en poäng denna säsong, tillade Sutil: ‘Det är ett mycket bra steg jag tror på alla områden: vikten, aerodynamiken och även kraften har förbättrats.

‘Jag tror på det och speciellt imorgon blir en viktig dag för att testa allt för att se till att allt fungerar bra och jag förväntar mig en bra prestationsförbättring under hela helgen.
vill gå ner i vikt snabbt Adrian Sutil gick utan mat i två dagar för att försöka gå ner i vikt för ny säsong